14 Mart 2015 Cumartesi

DERİN MAVİ ADLI KİTABIM İLE İLGİLİ YORUMLAR




Yazılarım genelde üç grupta toplanıyor ya, ilk grup, aşk sanat yaşam insan kültür gelişim bunun gibi kurgu dışı yazılar, ilk kitabım Bade ve Serin :) bu tarz bir kitap olmuştu. İkinci tür yazılarım ise kurgular, bunlar da üç grup, şiirler, serbest öyküler, kurgu karakterli öyküler, ikinci kitabısım Serin Vami :) şiir ve serbest öyküler oldu, işte. Üçüncü grup ise, sinema kitap tiyatro sergi ve yemek yazıları.

Serin Vami adlı kitapta en sevdiğim şiir "Gece". Bu şiiri geçen yazsonu Eylül'de yazdım kitap için yazdığım son şiir idi. Şöyle düşünmüştüm, insan bir şiir yazabilse ve bu şiire bütün duyguları sığdırabilse, söylenen ve söylenmeyen her şeyi bir şiire hapsedip sonra da şiir yazmayı bıraksa, bir daha yazmasa, sonra kaybolsa gitse başka bir ülkeye veya gezegene.

Bade ve Serin adlı kitapta da Yırtılırcasına adlı yazımda, ki kişisel düşüncelerimdir, yani yaşayacaksan bişeylere tutulcan yaşıycan, kaptırıp gidicen, mesela ömür boyu sadece resim yapcan gibi yani, her şey bir arada olmuyor gibi. Orda da şöyle düşünmüştüm, bir kitap yazıcan ve dünyanın gelmişini geçmişini silip atacak o kitap, o kitaptan sonra bi daha aynı olmayacak dünya. Yani tabii ki de iyi yönde değişcek dünya. Kitabı okuyanlar büyülencek ve ellerindeki silahları bırakacaklar, okuyan bi daha kadın dövemeyecek, liseli kızlar uyuşturucu bulmak için parklarda bedenlerini satmayacaklar 100 kontöre gibi. Bir temizlikçi gibi olacak kitap, bir kişinin değil tüm dünyanın hayatı değişecek.

Hayal bu ya, bir kitap yazcan, bir şiir, bir adet resim yapcan, bir adet senfoni bestelicen, bir adet rock opera, bir heykel yapcan o heykel bütün kötülerin üstüne düşecek gibi.

DERİN MAVİ YAZI VE YORUMLARI

Kitap ilk çıktığında Şule M ve Renkli Mutfak Sinem hemen duyurmuştu o gün. Şule Almanya, Sinem Fransa'dan. Sonra Tolga, sonra Aslı.

ŞULE M


RENKLİ MUTFAK


TOLGA


HUZURSUZ RUHUM ASLI


Veeee sonra ilk okuyup yazan şirin Dilek Eren oldu. Good for you Dilek! :)

DİLEK EREN


devam edecek...


15 yorum:

  1. Sevgili deep yürekten inanıyorum ki bıraktığın bu eserler elden ele dolaşıp yeni insanlar yeni okuyucular bulacak. Belki bir insana hiç hissettmediği duyguları hissettirecek.

    Bir bloga girdiğimde sık sık yaptığım bir şeyi yaptım bugün. ilk yazılarına kadar gittim. Ama 2014 ün Ocak ayından başlıyor. Eski yazıları hep silmişsin. Çoğunu saklamamışsın da. Bu tutumun nedense beni çok etkiledi. Bir an şunları hissettim. ''Herşey aslında yoktan var oldu. Ben de şimdi onları tekrar yok ediyorum. Tekrar var olabilsinler diye. ''

    Kitabını okumadım çünkü öncelikle sade ve derin den başlamak isterim. Email'den cevap gelmeyince heralde unuttun diye düşündüm. Geçen bir avm nin kitap reyonuna girdim. Kitabı alayım diye. Ama orda da kalmamış. Neyse bunda da bir hayır vardır dedim çıktım.

    Son olarak kendine çok çok iyi bak. Yazılarından bizleri mahrum etme.

    YanıtlaSil
  2. Az kaldi 3 vakte kadar elimde u know ;) sonra sana bol satafatli bi yorum postu hazirlayacagim binbir gece masallari kiskanacak hehe:). Havai fisekli felan :) ama sindirmem lazım once. Biliyosun ilkinden . Hemen yapamam post butunlesmem lazim ;) Kitap bende ben kiapta olmaliyim. :) gerci siirlerde xabuk butunlesirim mrk etme yevrum ;) ben de tum communitylerde duyurmustum yaneee de hec bunu dikkate almiyon hih :( trip pozlarimdan ilkini gonderdigimi farz et bocuuk. Cepten yzym da foto iliştiremidim ^-^

    YanıtlaSil
  3. Dünya dediğin gibi değişse ne kadar güzel bir yer olur:) kitabın için tebrikler, bol satışlar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Okumak nasip olursa ,o zamanda ayri bir yazi yayinlarim...

    Darisi kitabin ikinci baskisina :)

    YanıtlaSil
  5. ooo my pleasure, honey :)) Ben "Tuşların Dansı"nı çok beğendim şiirlerden, o siyah beyaz tuşlar beni de hayallere daldırır hep belki ondan. Öykülerin de çok güzel. Canım sıkılınca açıp bi öykü okuyayım diyorum. İnsanın elinin altında olması gereken bir kitap. Hani birini, birşeyi beklemek için sana yarenlik eden eğlenceli bir arkadaş gibi... Ellerine, hayal dünyana sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Aaaa ben iki kitabin var saniyordum deepcancigim, oncesi de mi var?:) mutlu oldum su an:)

    YanıtlaSil
  7. İmzalı Derin Mavi kitabı hediye edecek bir arkadaşım olsaydı keşke.. :)

    YanıtlaSil
  8. gece şiiri önemli diyorsun, daha çok merak ettim serin vamiyi :)

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı akşamlar.
    Daha nice kitaplarina inş
    Kendine iyi bak nice güzelliklere.

    YanıtlaSil
  10. Bana neden okumak nasip olmuyor ya. Bak üniversiteye bir geçeyim o zaman kadar 3. Kitabını da çıkarırsın. Üçü bir arada yaparım ben de. :))

    YanıtlaSil
  11. Yeni kitabını okumak için sabırsızlanıyorum, yakında inşallah:)

    YanıtlaSil
  12. Ben bu son kitabının çıktığını bilmiyordum Deep.noluyor ya.tamam ben sınavlara derslere gömüldüm ama en azindan bundan haberim olmalıydı di mi?

    YanıtlaSil
  13. ben bekliyorum aynı zamanda bekletiyorum ki demini iyi alsın gerçi ben yeni demlenmiş çay da severim ama dur bakem , :D

    YanıtlaSil
  14. Bana imzalayıp gönder kitabını, okumak istiyorummmm.....

    YanıtlaSil
  15. Gece şiiri ve Yırtılırcasına yazında ki duygularını okadar iyi anlıyorum ki.
    Nokta olmak küçücük ama devamındaki bütün sözlerin önünü kesen bir nokta öyle birşey yazmak ki işte o yazı son noktayı koysun rüzgar olsun yeni duygular yaratmasın var olan duyguların hepsini o yazı ifade etsin ya da o şiir.Deniz dalgası gibi olsun başka icada yer kalmasın her şey anlaşılır ifade edilmiş olsun bütün soru işaretleri çözümlenmiş olsun tuzlu suya karışmış olsun cevaplar yanıtsız kalmalar olmasın üzmesin.Gece kadar karanlık ama gerçek olsun.
    Yırtılırcasına gerçek yaşamak bu elimizdeki tek hayatı tekrarı olmayacak her günü her insanı gerçek yaşamak düzmece olmasın hiçbirşey.
    Anlamadığım tek şey var.Belkide gerçeği yaşayabilmek için önce uyanmak gerek.
    Uyanış malesef ki bu dünyada değil ama sadece istediğin şeyi sen yapsanda hayat izin vermez bir kere.Herşey güzel ama aradığımız gerçek yer yüzünde değil malesef deep.

    YanıtlaSil