12 Ocak 2017 Perşembe

PIRASA ÇORBASI




Önce tereyağı, sonra soğan, sonra havuç, sonra pırasa, sonra kırmızı biber, bunları sote ediyoruz, yumuşuyor, sonra da tavuk suyu ekliyoruz ve daha sonra da blenderdan geçiriyoruz.

Tereyağı bir kaşık olacak, soğan ve diğerleri küp şeklinde kesilebilir, havuçlar çok ince.





Ayrıca bir tepside köy ekmeği üstüne zeytinyağı ve sarımsak koyuyoruz, pişince kıtır oluyor. Üstteki çorbanın üstüne kıtır tanelerini döküyoruz.

60 yorum:

  1. Pırasaya bayılırım eminim tadı çok güzel olmuştur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. annem de güzel yapar ama ben pek pırasa sevmiyorum

    YanıtlaSil
  3. Pırasayla yıldızım hiç barışmadı ya :(

    YanıtlaSil
  4. Sen bu ara yemeklerle baya haşır neşirsin instagram da görüyorum :) Pısayı pek severim, not edip deniycem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve tadında.

      eh kışın evde zaman çok oluyoo :)

      Sil
  5. Pirasinin corbasi oldugunu bilmiyordum :) Ben boregine bayiliyorum..

    YanıtlaSil
  6. bi tek böreğini seviyorum ben ama bu nasıl olur ki))??

    YanıtlaSil
  7. Değişik bir tad olabilir... Emeğine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Hımmm, eminim nefis olmuştur :)

    YanıtlaSil
  9. tam benlik çorba pek severim lakin eşime yedirebileceğimi sanmıyorum zira kendisi pırasasevmezgillerden :))

    YanıtlaSil
  10. Pırasa çorbasını ilk defa duydum deep.. Denenebilir listeme de hemen ekledim ♥

    YanıtlaSil
  11. Pırasa çorbası ben de yapmıştım sütlü falan böyle olanı da un ekleyip fırında yapmıştım. Pırasayı sevmeye çalışıyoruz :))

    YanıtlaSil
  12. Tam kış çorbası. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. çorba tarifinden çok zeytinyağlı ekmeğe odaklandım ya kendime gülüyorum hala :)

    YanıtlaSil
  14. Hmmm pırasa :/ Hiç aram yoktur kiiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayat kaydetmeye değer.

      pek seveni yok galiba :)

      Sil
  15. Çok besleyici bir çorba olmuş da şimdi o mis gibi köy ekmeğini nereden bulayım
    Bu kış günü şifa niyetine olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Deeep ne pırasası yaaaaaaaa.(okuycucu gülüyor)
    Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  17. Pırasa hiç sevmem deep çingusuu ama belki bir gün denerim belki bizim tariften dolayı sevmiyorumdur. Gerci bizimkiler nasıl yapiyo onu da bilmiyom sevmedigimden 😂

    YanıtlaSil
  18. Çorbasını ilk defa duydum, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Blandirdan gececekse o kadar ince dogramaya gerek yok. Icine iki orta boy turp kat, tereyagini cikar, hic koyma. Sahane bor corba. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  20. Deep dövme ama pırasa ile güzel bir mazimiz yok , hiç sevemiyorum :D

    YanıtlaSil
  21. Görüntüsünden belli eminim tadı nefis olmuştur.
    kış için vitamin deposu :)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık deep, insanın iştahını açıyorsun. :)
    aa bu arada senin bardak tatlını yaptııık. kardeşimle beraber yapmıştık, gerçi ben sadece karıştırma ve süsleme işini yapabildim. um biraz tarife ufak bir farklılık kattı bizim hanım efendi. muhallebi sıcakken arasına bisküvi koyup öyle dolaba attı. ben sade yemek istediğimden direk hindistan cevizine bulayıp çikolatayla süsledim. güzeldi. bunun içinde ayrıca teşekkürler ki. ^^

    YanıtlaSil
  23. Pırasa sevmeyen varmış meğer. Ben çok severim. Limon sıkarak daha güzel olur. Zeytinyağlısı da kıymalısı da :)

    YanıtlaSil
  24. pırasaa çocuğum olsa sevmem be :) bir böreği güzel oda arnavut damarından kaynaklanıyor :)

    YanıtlaSil
  25. Valla sadece pırasaya duyduğum antipatiyi beyan etmek için girdim konuya. Benim için A) Aç kalınca, B) Herhangi bir ortamda, yenmemesi aşırı ayıp kaçacaksa yiyeceğim şeyler arasında. Kereviz durumunda ayıbı da sallamam, sadece A şıkkı geçerli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. binkelam.com.

      :) off kereviz en sevdiğim meyve yaaa :)

      Sil
  26. https://www.youtube.com/watch?v=s_zPOKTc6Ug
    ne güzel giresun'a gelmiş,keşke karşılaşsaymışım :D videoyu izlerken her yeri tanıyor olmamla gurur duydum :P gideyim baklavacıya sorayım, italyan biri geldi mi hiç diye :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dr. coffee.

      hehe, baklavalar meşhur mu giresunda, fındıklı baklava mııı. ya bir aşçı vardı ya hangi gezen bir kız, onu bulunca sölücem adını unuttum çok güzel onun porogramısı :) ayy bak bu yazı var ya pırasa çorbası, nedenseee en çok okunan yazılarımdan biri :), bardak tatlısından sonraa :) hergün okunuyor bu yazı illa ki. giresunda deniz var işteee gördüm var kalesi bile var. senin okul denize uzak herhalde. yurdun da deniz görmüyo demekkiii :)

      Sil
    2. kadayıfı meşhur aslında, güzel oluyor fındıklı fındıklı :D
      geçen bahsettiğin yabancı kız mı? geziyor, yemek yapıyo falan demiştin..
      ben de çok okunanlarda gördüm geldim zateen :D :D pırasa çok sevilen bir sebze değil aslında :D
      bardak tatlısı dediğin magnolia mı?
      burada her yer, her yere yakın ve binaların kuzey cephesi %90 denizi görüyor.. küçük yer ama idare eder.. ben büyük şehirde kaybolurum zaten :D :D

      Sil
    3. dr. coffee.

      heeey hatırladıım, sara le fountain, istanbula da geldiydi, tv de kanal yirmidört varmış, orda da varmış porogramısıı :) onun adı magnolia mıydı ne güzel isimmişşşş :) ankarada kayboluyon sen o zamansı :)

      Sil
    4. sara la fountain bakıcam, inceleyeceğim :))
      magnolia güzel isim ama nasıl okunuyor emin değilim :D arada g ile okuyunca mag-no-lia diye, çok kaba geliyor.. manolya deyip geçselermiş :D
      ankara'da kayboluyorum, üstüne arkadaşlarımı da peşime takıyorum, benle kayboluyorlar :D :D gps ile geziyorum kızılay'dan sıhhıye'ye :D

      Sil
    5. dr. coffee.

      g ile okunuyon ivit :) kizilaydan sihhiyeye gps iyimis :)

      Sil