16 Ocak 2017 Pazartesi

PUÇUKO



Artvine özel, fasulyenin küçüğü, kurutulmuş taze fasulye yani.

İçindekiler:

yarım kilo puçuko
soğan
biber salçası
domates salçası
buğday
pul biber
karabiber
tuz
tereyağı
sıvı yağ



Yapılış:

Fasulyeler bir gece önce ıslatılır. Ertesi gün sudan geçirilir. Tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir, bir taşım kaynatılır.

Kaynayınca suyu süzülür, yeni su eklenir ve iyice pişirilir.

İyice pişince buğday eklenir ve pişmeye devam eder.

Ayrı bir tavada ince ince doğranan soğanlar sıvı yağ ve tereyağı ile kavrulur, soğanlar ölünce salçalar ve baharatlar eklenir.

Tüm malzemeler karıştırılır, ocağın altı kısılarak ağır ağır pişirilir.

Pişince kapatılarak dinlenmeye bırakılır.

42 yorum:

  1. Çok güzel olmuş deep ellerine sağlık senmi yaptın? :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zehra ertuğrul.

      hıhım ivit ciciş :)

      Sil
  2. Ben Artvin geliniyim. Yaptıkları bir çok yemeği, hamur işini bayıla bayıla yerim. Bi tek puçuko hariç ! Hiç sevmem kendisini :)

    Ama başka tavsiyeler istersen Artvin mutfağından verebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve tadında.

      tamam yazsana tarif blogundaaa :)

      Sil
  3. Kurutulmuş taze fasulye severim ama normal fasulye gibi pişiririz biz çingusu onu da :) ilk defa buğdaylı falan olduğunu gördüm. Tereyağı sulu yemeklerde sevmiyorum ben kokuyo bana :) puçuko da ne enteresan bi isimmiş kedim olursa adı bu olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      ha haaaa gel pisi pisi gel puçukoooo :)

      Sil
  4. Puçuko ilk kez duydum:) Eline sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. persephone.

      ay her yemeği nerden bilecez kiii :)

      Sil
  5. Ben de ilk defa duydum.Çok sağlıklı gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha mutlu yaşam.

      öyle gibi di mi :)

      Sil
  6. afiyet olsun, ilk kez duydum böyle bir yemek . değişik ve fasulye için sevimli bir isim :))

    YanıtlaSil
  7. ilk duymam tadını merak ettim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. meryem demir.

      yersin bi güüün :)

      Sil
  8. Güzel görünüyor..:) Puçuko bu börülce mi oluyor?

    YanıtlaSil
  9. Artvinli olduğum halde bende duymamıştım can'ım Deep.. Sorayım bizimkilere :)) Ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
  10. Allah'ım , zaman gece ve benim karnım acıktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minik mini.

      ay yazıık kıyamaaam :)

      Sil
    2. Üzülme,kalktım bir şişe soda içtim,bastırdım açlığımı.
      Açken ben ben değilim :)

      Sil
    3. minik mini.

      hihi anladıım :)

      Sil
  11. Ellerine sağlık deep afiyet olsun ben de Artvinliyim annem arada yapar yeriz bizde :)

    YanıtlaSil
  12. Hiç böyle fasulye yememiştim deep , ama yemişte olabilir şimdi annem yemiyorum diye beni kandırmışta olabilir :D O değilde ismi ne tatlı puçuko anime ismi gibi ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saliha.

      ha haaaaa ne tatlı yoruuum :)

      Sil
  13. İlk defa duydum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamze e.e.

      ay evet ilginç de miii :)

      Sil
  14. Eline sağlık.Hiç duymadım ve yemedim.Senin sayende öğrenmiş oldum.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortada karışık.

      bişi bişi diil :)

      Sil
  15. güzel görünüyor değişik Lezzetler tatmayı severim :)) Ellerine Sağlık güzel insan Sevgiler ...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz kaldım.

      ben de seferiim :)

      Sil
  16. Deep'ten yine leziz bir tarif, eline sağlık..:)

    YanıtlaSil
  17. Fasulye kurusu... Değişik bir kokusu vardır pişerken :)

    YanıtlaSil
  18. İlk defa duydum :) Farklı tarifleri seviyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. güzel görünüyor be :) Eline sağlık :)

    YanıtlaSil