23 Nisan 2017 Pazar

MARUNİKİ



Malzemeler:

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Bunları karıştırıyoruz. Tavaya az bir şey tereyağı koyuyoruz. Yağ eriyince kepçeyle döküyoruz bu karışımı. Omlet gibi. Biraz pişince tersini çevireceğiz. Sonra iki tarafı da pişince tabağa koyuyoruz.

Bir sonraki kepçelerde tavaya yağ koymasak da olur. Ama tabağa koyduklarımıza biraz tereyağı sürebiliriz. Erir o da. Çok yağlı istemiyorsak sürmeyiz ama o zaman da kuru olabilir.

Bu ölçüler ortalama ölçüler. Hani derler ya göz kararı, el kararı. Kıvam tutmazsa biraz süt ya da un ekleyebilirsiniz. Bir de mayalı olanı var ama onu yapmak daha zor.


Not:Hepimizin çocuk bayramı ve kandili kutlu olsun.

58 yorum:

  1. Bir nevi krep gibi. Gerçi krep çeşidi de olabilir mutfak terimleriyle fazla aram olmadığı için yanlış söylüyor olabilirim :D Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belle.

      krep, akıtma, pankek, penkeyk, pancake büssürü ismi var tabisii aynı mantık iştesi :)

      Sil
    2. Hih, yazmayı unuttum ben, senin de 23 Nisan'ın ve kandilin kutlu olsun :)

      Sil
    3. belle.

      ayy senin deee tabisiii :)

      Sil
  2. Yanında ne ile yememizi önerirsin :)
    Senin de kandilin ve çocuk bayramı kutlu olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yürüyen balık.

      peynir, pekmez, reçel olabiler :) amerikanyada bunu akçaağaç şurubu (maple syrup) ile yiyorlar. senin deee kukuliii :)

      Sil
  3. Maşallah bu aralar pek maheretliyiz canım benim 😊😁 bunun yanında reçel güzel gider çilek reçeli olur bak ellerine sağlık güzel insan seninde çocuk bayramın ve kandilin mübarek olsun inşallah sevgiler 😊😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz kaldım.

      çilek reçeli ivit olabiler hıhım :) peynir pekmez de olabiliyorlarlar :) senin daaa :)

      Sil
  4. Sonuçta her yol Paris'e çıkar diyorsun yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aysan.

      hayıııır her yol romaya çıkaaar. roma dondurmacısınaa :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. çeşnici handan.

      ayyy sağoool :)

      Sil
  6. Deepcim bunu not ediyorum yapacagim. Ben bloggerlarin tariflerini deneyen bir bloggerimdir:) ozellikle bu konuda zehracigima iyice abandim:) elibe saglik canim . sana da hayirli kandiller ve mutlu bayramlar💕 kitap fuarina henuz gitmedim ama kitabin vardir diye dusunuyorum varsa stand bilgisi verir misin gozumden kacirmayayim da fuardan alayim isterim ;) gidemezsem netten alirim zaten. Sen geldin mi fuara ya da gelecek misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demirkadın demir.

      zehra tatliş ama diy mi :) sana daaa :) fuara gelmedim gelemem de fuarda var mı bilmiyorum. inceledim sen deyince de, gece kitaplığı varmış, yani fram ve yani olabilir. ama sade, mavi, günesürgün olmaz demek ki. diğer yayınevleri yok çünkü :)

      Sil
  7. Yumurtasız pankek gibi :)

    YanıtlaSil
  8. Evet pankekin yumurtasızı gibi, bunu denememiştim hiç, güzeldir eminim, eline sağlık Deepcim, 23 Nisan'ın kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eren o.

      dene evde severler sanırımsam :)

      Sil
  9. Hiç anlamıyorum bu işlerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha mutlu yaşam.

      boşver anlama önemli bişi diil ki :)

      Sil
  10. Eline sağlık,süslemelerle güzel olmuş.Tam bizim ufaklığa göre:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebemkuşağı.

      ayy yesin tabiii :)

      Sil
  11. krep değil mi bu çok benziyor çok da severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. audrey.

      ivit aynısından benziyo :)

      Sil
  12. Çok severiz eylül de bayılır akıtma krep pankek her türlü yer😀 tabi 1 yaşını geçse de süt kullanabilsem daha lezzetli olcak şu an peynir altı suyu yada yoğurt la yapıyorum biraz eksimsi oluyor ☺ ellerine sağlık deep 💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eylül annesi.

      ay eylül bi tane işteee :)

      Sil
  13. Ay ilk defa duydum:))

    YanıtlaSil
  14. Hmmm çikolata sürüp yesek ne güzel oluur ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuğçe yüksel.

      nutella da oluuur :)

      Sil
  15. Kreeeeeep :D
    Gerçi biz (Kütahya'da) akıtma deriz genelde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mehmet lütfi alp korkmaz.

      ivit öyle de diyorlarmış :)

      Sil
  16. Cızlama ya da akıtma diyoruz biz. Şekersiz ama.

    Bu arada artık yaptığın yemeklerde yüz ifadesi mi kullanacaksın ?

    Eminim çok lezzetli olmuştur, afiyetle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acemi demirci.

      ay en sevdiklerimden buuuu :)

      Sil
  17. Eline sağlık Deepçim bu sıralar yemek işine sardın biraz vallahi senden de tarifler almak pek güzel yalnız ona yumurta da konmuyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özgen.

      yumurtalısı da vardır herhaldee :)

      Sil
  18. eskiden bizde ara-sıra kurabiye,pasta,kek,simit yapardık..ama iyi yapardık..şimdi ise hantalladık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazar yıldırım.

      ah mazi diyosuun :)

      Sil
  19. Ne antin kuntin isim, uzak doğu yemeği mi bu >P

    YanıtlaSil
  20. Instagrama da koymuştun görmüstüm :) Benim minik kuşun yumurta alerjisi varkene bende çok yapardım bunu :)
    Afiyet olsun o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve tadında.

      güzel oluyo muyduuu :)

      Sil
  21. yumurtasız hiç denememiştim denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  22. Yanıtlar
    1. yalnız ama özgür.

      ivit ivit :)

      Sil
  23. Hiç bilmiyorum bunu 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya.

      her şeyi bilme sen deee amaağğğ :)

      Sil
  24. Ayy ismi ilgimi çektii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. irem yağızel.

      ivit ilginç ivit :)

      Sil
  25. Krep gibi duruyor ancak nasıl bir tadı var acaba yine bir mirak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. irem yağızel.

      yap sen de miraklıııı :)

      Sil
  26. yüzü gözüü ne tatliş :)
    kolaymış eline sağlık hocam :)

    YanıtlaSil