14 Ağustos 2017 Pazartesi

PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMASI



Bir bostan patlıcanı bir parmak kalınlığında yuvarlaklar halinde kesilir. Kızartılırlar.

Bir tabağa kağıt havlu konur, kızarttığımız patlıcan dilimleri üstüne konur, yağı çeksin diye.

Bir kapta tulum loru, maydonoz, karabiber karıştırılır.

Ayrı bir kapta iki yumurta kırılr, iyice karıştırılır.

Her bir iki patlıcan diliminin arasına lor karışımı konur, hamburger gibi.

Sonra yumurtaya bulanır ve tekrar kızartılırlar.

En sonda istenirse üzerlerine maydonoz da serpiştirilebilir.

48 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. isimsiz kullanıcı.

      öyle zatensii :)

      Sil
  2. Of of of ne yaptın Deep sen, şimdi gece gece kalkıp yapasım geldi :D Çok lezzetli görünüyor, afiyet olduugun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin.

      yap sen deee bi araa :)

      Sil
  3. İçimden bir ses harika olacağını söylüyor. Slm bu arada :)

    YanıtlaSil
  4. oww patlıcan sandviç olmuş bayıldım .-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. audrey.

      ivit bayılıncak bişiii :)

      Sil
  5. Tarif şahane, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Çok sade bir anlatımla tarif nasıl verilirmiş gösterdin Deep. :)
    Tek kişilik gibi duruyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nazik topçu.

      üç tane işte hepsini yedim ivit :)

      Sil
  7. Güzel görünüyor. Patlıcanı da çok severim bu arada. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebemkuşağı.

      patlıcan ben de çook severiim :)

      Sil
  8. bu patlıcanları ızgaralayıp sonra diğerlerini üstüne yapsak; sanki daha az yağlı olur. Bu pabucakinin başka versiyonu sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. safiye.

      bilmiyom vallasıııı :)

      Sil
  9. patlıcana bayılırım, deneyelim Deepcim sağ ol:)

    YanıtlaSil
  10. Yanıtlar
    1. mutlu yaşam.

      vallahiii öylee :)

      Sil
  11. bu tarifi ilk defa duyuyorum lezzetli görünüyor sanırım bugün ki akşam yemeğim belli oldu :)

    YanıtlaSil
  12. Patlıcanın her türlüsü leziz oluyor ya. Kızartması da öyle kii. :)

    YanıtlaSil
  13. Peynirli patlıcan mı? Kulağa ilgi çekici geliyor Deep! Peynirli yiyecekleri genel olarak severim, peynirli makarna, peynirli omlet gibi! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. irem akay.

      o dediklerine bayılırııım :)

      Sil
  14. Çok severim patlıcanı :) Pratik bir şeymiş :) Denemek gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha mutlu yaşam.

      ben deee :) çok pratiks ivit :)

      Sil
  15. Ağızım sulandı şu an yeni de yemek yedim :D

    YanıtlaSil
  16. Canım çekti bu saatte yapılır mı bu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. huzur mutluluk.

      ay haklısıın :)

      Sil
  17. Patlıcanın bu hali çok lezzetli görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  18. Öyle böyle değil, eni konu hamarat bir genç kızsın sen!
    Hem de bu çağda. Nazar değmesin, e mi? :)

    Az kaldı sanırım su böreği yufkası açarken, baklava yufkası açarken, mantı yaparken ve kuruttuğun patlıcanlardan Antep usulü dolma yaparkenki paylaşımlarına.

    Merakla bekleyenlerdenim :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acemi demirci.

      yok o kadar ağır işlere girmeeem :)

      Sil
  19. Patlıcan midemi fena yakıyor ama severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minik mini.

      evet yakarmış doğruuu :)

      Sil
  20. Yanıtlar
    1. eylül annesi.

      öyle öyle ivit :)

      Sil
  21. Ama insanın canı çekiyor şu an! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyza a.b.

      bakma fotoya bakmaaa :)

      Sil
  22. Himmm🤔 ben bunu kizartmam,firinda yaparim.Al sana mis gibi diyet yemegi.Kenara yazildi✌❤😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büşra sağlam.

      tamam pikiş :)

      Sil
  23. Ellerinize sağlık, yemek yapmasını bilmediğinizi düşünmeye başlamıştım. Çooook nefis olmuş, ...sonra da oturulup afiyetle yenilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halil gönül.

      heeeey blogumda yanda "mutfak" başlığına bi baksanız yaa :)

      Sil