Anlatılamayacak kadar güzel. Ben klasik su bardağı
kullandım. Siz istediğiniz ölçüdeki herhangi bir bardağı kullanabilirsiniz.
İçindekiler:
1 kilogram süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1.5 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
6 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
1 paket vanilya
Bulamak için
Ayrıca, Hindistan cevizi ve üzeri için eritilmiş çikolata
Yapılışı:
Muhallebisi için süt, un, toz şeker ve nişastayı bir
tencereye alın ve kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak
pişirin. Kıvamına gelince ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Su
bardaklarını ıslatın ve muhallebiyi bu bardaklara paylaştırın. İlk sıcaklığı
çıkınca bardakların ağzını streç filmle kaplayın ve buzdolabında dinlendirin.
Bir gün beklemek gerekiyor tam olması için. Bardaklarda bir
gün bekletiliyor, sonra bardaklardan çıkarılıp, ortadan bölüp, Hindistan
cevizine batırılıp, üzerine erimiş çikolata dökülüyor, bir de çikolatanın
üstüne fındık.
Yani, kıvam alan muhallebiyi bardaktan çıkarıp birer parmak
kalınlığında dilimliyoruz, ortasına krem şanti sıkarak iki dilimi üst üste
koyuyoruz. Hindistan cevizine buluyoruz ve en üstüne eritilmiş çikolata
gezdirip dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Bittiiiiii.