Sayfalar

24 Temmuz 2021 Cumartesi

MALEZYA DİZİLERİ 3




Cik Reen Encik Ngok Ngek

Bayan Reen ve Bay Yakışıklı, 2018

20 bölümlük romantik komedi dizisi. Başrolde Titian Cinta dizisinde izlediğimiz Farah Nabilah. Erkek başrol de Fikry İbrahim.

İzyan ve İkram evleneceklerken İzyan evlilikten kaçar kaybolur, İkram da peşinden gider ve kaybolur, İzyan’ın ailesi için bir utanç kaynağıdır bu. Aile, bu utançtan kurtulmak için kızları İzyan evlenmese de diğer kızları Azreen’in evlenmesini uygun bulurlar. İkram’ın ailesi de İkram’ın erkek kardeşi Haris’in Azreen ile evlenmesini uygun bulur.

Bu evlilik, iki ailenin de onurunu kurtarmak için yapılır. İzyan ve İkram ortaya çıkıp evlendiklerinde Haris ile Azreen boşanacaklardır. Yani kağıt üzerinde bir evlilik olur bu. Ancak, Haris’in evlenmek üzere olduğu bir kız arkadaşı vardır, Zaza.

Haris mecburen Azreen ile evlenir ve iki aile İkram ile İzyan’ın peşine düşer. Zaza da Haris’in boşanıp kendisi ile evlenmesini beklemektedir.

Yumuşak, tatlı, hafif, komik, gülümseyerek izlenen dizi.

Not:4/4





Kekasih Paksa Rela

Zorla Sevgili, 2017

28 bölümlük aşk, dram, evlilik dizisi. Başrollerde Remy Ishak (Titian Cinta) ve Intan Najuwa ile Ain Edruce.

Adham babadan gelen şirketin başındaki bir işadamıdır ve doğa sporcusu Ross ile evlidir. Ross, eğitim ve deneyim için yurtdışına gider ve uzun yıllar dönmez. Adham yıllarca onu bekler.

Hanan ise anne babasıyla yaşayan yoksul bir kızdır. Babası ölünce annesi başka bir adamla evlenir, adam kötü biridir ve Hanan zor günler geçirir, evden de kovulur.

Adham, Hanan iş ararken onunla karşılaşır eve yardımcı olarak alır kızı. Kız sessiz ve iyidir, iyi de hizmet eder. Adham, evli olduğu için, bu yardımcı kıza laf gelmesini istemez ve onunla da evlenir.

Zaman içinde Adham, kıza ilgi duymaya başlar. Ancak, karısı Ross gelir eve yıllar sonra ve Adham evdeki Hanan’ı evden uzaklaştırmak zorunda kalır, Ross’ a ikinci kez evlendiğini söyleyemez. Uzun süre iki karısı arasında kararsız kalır.

Romantik dramları sevenler için.

Not:4/4




Isteri Dalam Sangkar

Kafesteki Kadın, 2018

31 bölümlük aşk, dram, evlilik, aile, gelenekler dizisi. Diğer Malezya dizilerinde olduğu gibi yaklaşık kırkbeş dakika her bir bölüm.

Aisyah, anne babasını kaybedince kendi evinde teyzesi ve teyze çocukları ile yaşamaya başlar. Bu akrabaları gaddardır ve Aisyah evde hizmetçi gibidir.

İskender büyük şehirde bir işadamıdır, gururlu, bencil, ukaladır. Annesi de onu zengin bir ailenin kızı ile evlendirmek ister. İskender bir gece yağmurlu yolda bir kaza yapar ve Aisyah’a çarpar. Onu kaldığı otele götürür, odada yalnız kaldıkları için Malay geleneklerine göre evlenmek durumundadırlar.

İskender, Aisyah ile zorla evlenir, onu kendi evine götürür, ona bir hizmetçi gibi davranır, ondan hiç kimseye söz etmez. Aisyah bu evde bir hizmetçi gibi yaşar, sokağa bile çıkamaz. Annesi ise İskender’i evlendirmek için uğraşmaktadır.

Zamanla evdeki bu kadına alışır İskender, onu sevmeye başlar ancak ikisini de ağır dramlar bekliyordur.

Ağır bir dram, kararsız, güçsüz erkek hikayesi.

Not:4/4

(Not: Şimdiye dek izlediğim Malezya dizileri: Suri Hati Mr. Pilot/Hati Perempuan/Ariana Rose/Titian Cinta/Nur/Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin/Patahnya Sebelah Sayap/Rindu Awak/Jangan Benci Cintaku/Ombak Rindu/Kau Aku Kita/Pengantin Satu Malam/ yukardaki üç dizi ile birlikte 15 dizi oldu. Hepsi roman uyarlaması. Genelde romantik dram ve romantik komedi. Konular da aile, aşk, evlilik, gelenekler. Temiz, masum diziler)

47 yorum:

  1. Malezya dizileriiii koştum geldim :) İlkini biraz izledim, Azreen iyi ama onun dışında pek bana göre değil dizi :') Diğer ikisi daha da değil ama :D Sevmiyorum iki arada bir derede kalan karakterleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beş senede devrialem.

      hımms annadııım :) ama böyle olmayan dizi de çoook yaa :) bak altta liste koydum, aralarında çok keyifli diziler var yaa :)

      Sil
    2. beş senede devrialem.

      pikuuu, yaşasın malezya endonezya pakistan dizileri ve filmleriiii :)

      Sil
  2. Reen, eğlencelik güzel bir diziydi.
    Kekasih i de yakın zamanda izledim. Adham ın ilk karısı ortada yokken aslan kesilip " bütün sorunları halledeceğim, her şeyin üstesinden geleceğim" naraları atıp, karısı döndüğünde süt dökmüş kedi gibi olmasına uyuz olsam da sevdim diziyi. Bazen çocuksu olsa da Hanan, dizideki karakterlerin çoğundan daha olgundu.
    İsteri ye gelecek olursak; diğer konuya da yazdım. Şimdiye kadar izlediğim en kötü Malezya dizisiydi benim için. Bu kadar dengesiz karakterler ve dengesiz bir kurguyla yordu beni. 😂 Dizide pek çok olay amaçsızdı bana göre. Neyse senin sevmene sevindim. Ben Hariq ve Ros u görmek isterdim finalde. İqram yurt dışından gelseydi eşiyle mesela. İqram ı ortadan yok ettiler resmen. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix.

      reen evet hafif tatlı diziydi, kekasih de izlemesi keyifliydii :) isteri de eveey dramın dibine vurmuşlar ama yine de çok heycanla merakla izledim yaa, bilmiyorum bi malezya dizilerinde bişi var, gözümü alamıyorum valla :) olsuun hepsini de sevmek zorunda değiliz tabiii :) şimdi sıradaa black/and the nominees are/autumn in my heart vaar :)

      Sil
    2. Ya ben çok fazla drama gelemiyorum. Zaten İskender e diğer diziden garezim vardı. Bir de buradaki dengesizliği... Neyse
      Black in ilk bölümüne baktım, Kore yapımıyla aynıydı. Kore versiyonunun bir iki bölümünü izlemiştim. Malezya versiyonu daha kısa. Malezya'dan devam ederim muhtemelen. Nur a bakacağım bir ara ve Ariana Rose a.

      Sil
    3. okurix.

      dram olmayanlar da var kiii. bayağı tatlı olanlar var yaa, suri hati mr pilot, rindu awak gibii, bazılarını bir daha izlicem :) nur ve ariana rose da iyi, onlar da dram, nur oldukça değişik, ariana rose u çok seviyom :) black izlicem, sonra diğer ikisini sölediğim, onlar gençlik dizisi gibi bakalım, sonra bulurum yine sitelerde malezyaları :) sonra da işallah pakistan a devam ederiz, onlar da çokzeeel :) çok var pakistan dizisi :)

      Sil
    4. Mr pilot ve Rindu Awak e de bakacağım inşallah. Daha önce Pakistan izlemedim. Onlara da el atarız artık 😂

      Sil
    5. Bak yazdım İsteri yi. Hem de bol eleştirili 😂

      Sil
    6. okurix.

      mr. pilot, ilk malezya dizim, en sevdiklerimden tabii, rindu awak da minnoş :) pakistan işallah işallah :) izledim onlar da malezya gibii :)

      Sil
  3. hımm güzel görünüyorlar pek alışık değilim daha malezya dizilerine ama deneyeceğim tabisi :)

    YanıtlaSil
  4. Malezya dizisi hiç izlemedim

    YanıtlaSil
  5. Konuları hep Hint dizilerine benziyor. O yüzden pek ilgimi çekmedi. Tvde çıksa belki ara ara bakardım ama özellikle oturup izleyemem diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      hint filmlerini çok seviyorum da hint dizilerini bilmiyorum hiç, çok uzunlar diye izlemedim şimdiye dek. malezya dizileri kısacık amaa :)

      Sil
  6. Malezya dizisi hiç izlemedim ama sen önerdiysen mutlakaa bakarım Deep <3

    YanıtlaSil
  7. Hiç izlemedim ama ilgimi çekeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  8. hint dizileri bana eski komşumuzu hatırlatıyo. Malezya dizisi hiç izlemedim ama sanırım hintlilerinkine benziyo. komedi niyetine 10-15 dakika katlanabiliyorum fazlası ıhhh. 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedikedikedi.

      hint dizisi hiç izlemedim daha, çok uzunlar yaa :) malezyalar kısa, eğlenceli buluyorum been :)

      Sil
  9. Heyoo ben geldimmm hiç izlemedim ben hala koreye devam 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rabia saray.

      koree, en güzelisi tabiii :)

      Sil
  10. "iki karısı arasında kararsız" enteresan konular:) Zor bir durum tabii:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaystros tyrha.

      malezya da öyle işte, gelenekler :)

      Sil
  11. Malezya dizilerini merak ediyordum emeğine sağlık🤭

    YanıtlaSil
  12. Kore, Japon, Çin dizilerinden geçiş yapıp bir gün Malezya dizilerine de başlayacağım inşallah. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir pembesever.

      malezya endonezya pakistan dizileri filmleri çokzeeel :)

      Sil
  13. Allahımmm zoraki evlilik, anlaşmalı evlilik konuları en sevdiğim :D İlk diziyi mutlaka izleyeceğim :) İkincisine de bir bakabilirim ama son diziyi izleyemem gibi şu aralar hiç dram izleyesim yok ama onu da alıyorum listeme :) Çok teşekkürler Deep :)

    YanıtlaSil
  14. Hiç Malezya dizisi izlemedim. Seviyorum farklı kültürleri ne de garip adetleri de varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük dünya.

      malezya dizilerini çok seviyorum. eveet geleneksel adetleri var :)

      Sil
  15. Çok merak ediyorum Malezya dizilerini ve bir ara ben de başlayacağım😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diary of meri.

      malezya dizileri de güzel pakistan daaa :)

      Sil
  16. Hiç izlemedim. Açıkcası hiçte merak edip bakmamıştım. Bu aralar popüler olan Kore dizilerine baksam da Malezya dizilerine de bir göz atabilirim gerçi benim tarzım değil gibi duruyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra kafkaslı.

      kore dizileri şeker tabii, japon, tayland, tayvan, çin, filipinler de :) amaa malezya endonezya pakistan daaa :)

      Sil
  17. Ay romantik komedi Malezya dizisi buldum! 4/4 de puan vermişsin. İlk soradakini izleyeceğim! Ama şu dramların hikayesini de çok sevdim ya off! Teşekkürler <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tefrika.

      malezya dizileri biricik yaa, birkaç tane izlersen alışırsın :)

      Sil
    2. Haha, bakacağız artık. Gerçi ben şimdiden sevdim kii :))

      Sil
    3. tefrika.

      izleyince de seversin inşallah :)

      Sil
  18. Kekasih Paksa Rela Bu işte tam benlik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabın iyisi.

      çokzel dizi ooo :)

      Sil
    2. Ayy hemen izlemeliyim o zaman

      Sil
    3. kitabın iyisi.

      malezya pakistan dizisi izlemek isteyince söle bana sölerim sana iyilerden her zaman :)

      Sil