Sayfalar

21 Ekim 2021 Perşembe

MAVİ YANSIMA


 

Bulutlar var ama ince. Yumak yumak ama mavilik yok. Sıkıntılı bir hava. Yağmur sıkıntısı, yağmur sıcağı diyorlar. Bu hava biraz enerji alıyor galiba, insanı mayıştırıyor.

İnce bulutlara bakınca, bulutların en ince yerlerinin arkasında güneş var, bu tarafa geçemiyor ama, bulutlar sanki arkadan altın rengi aydınlatılmış gibi duruyor. Böyle parça parça sarı yerler var.

Bir dron göndermek lazım bulutların arkasına. Güneş paneliyle enerji depolayan bir dron. Getirsin enerji. Belki, bulutların arasından geçerken enerjisi biter, geçince çalışır yine. Yeryüzüne kadar getirsin enerjiyi dron şeysi.

Bulutlar yakın duruyor sanki. Eskiden daha uzak geliyordu. Küçükken dünya garip görünüyor. Her şey daha büyükmüş gibi. Büyüdükçe her şey küçülüyor. Merdivenler, ağaçlar, her şey. Belki de büyüdükçe başka bir zamana geçiyoruz. Zaman kayması, paralel evren gibi. Zaman ve mekan kağıt gibi katlanıp üst üste geliyormuş.

Bulutlar, yağmur havası olunca, insan bundan huzur da duyabilir, gergin de olabilir. Yağsa ne güzel olur diyerek bir tatlı huzur gelebilir içimize. Stres, kaygı da gelebilir. Hava bulutlarla kararınca insan da hayata karanlıklaşabilir. Mayışıp enerjisiz kalınca, neşe depomuz, hayat enerjimiz azalınca saçma saçma karanlık düşünceler gelir hep, özellikle uyku öncesi.

Ama güneş de doğuyor tabii arkasından, bulutların arkasından çıkıyor. Öyle bir şey ki, bizde hava karanlık olsa bile başka yerlerde hava aydınlık oluyor.

Her şey sadece atomlardan oluşuyor. O zaman hepimiz her şey aslında aynı şey. Yani evren can sıkıntısından bir sürü bir şeyler deniyor. İnsanları denemiş evren, hepimiz aynıyız özümüzde. Kuşlar, ağaçlar, deniz de aynı. Hepimiz aynı şeyiz.

Arada bir de bir şeyler yolunda gitmiyor, kazalar filan oluyor. Ama evren aynı şeyi farklı farklı üretip duruyor. Yani evren açısından bakınca, yaşadığımız zorluklar, yağmur, sıkıntı, pek de önemli değil.

Böyle düşününce, kendimizin yapamadığı şeylere odaklanmamız gerekmiyor. Başkalarının yaptığı şeylerden de mutlu olabiliriz. Çünkü, aynı şeyiz ya o kişilerin mutluluğu bizim de mutluluğumuz bir yandan. İnsanlar başarısız olunca çılgına dönebiliyor, istedikleri olmayınca ağlayıp sinirlenebiliyorlar. Bu kadar etkilenmek anlamlı değil.

33 yorum:

  1. hepimiz aynı şeyiz bu düşünceyi seviyorum ben de yani evet bence de evren elinde oyun hamuru varmış gibi bozup bozup yeni bir şeyler üretiyor aynı malzemeden. atomlarımızdan da küçük parçalar var onlarda bile kocaman bir evrene sığacak enerji var enerji boyutunda aynı şey olabiliriz. yani hem deniz hem bulut hem toprak ağaç sen güneş başka birisi yapraklar hepimiz aynı şeyiz. çok güzel bu yazı yine duygulandım gözlerim doldu açıp açıp okunacak yazılarından oldu bu :) foti de çok iyii ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      evet evet dünya bir slime biz oynuyoz onla :)

      Sil
  2. "Evren can sıkıntısından bir sürü bir şeyler deniyor." Evrene can sıkıntısını giderecek bir meşgale bulmalı yoksa gidişat Allende! :)

    YanıtlaSil
  3. Hepimiz aynı şeyiz. Bunu anlasa insanlık, dünya ne güzel olur

    YanıtlaSil
  4. Hepimiz birbirimizin paralel evreni olabiliriz belki de... Yağmur öncesi o bunaltıcı sıcağı ben de hiç sevmem ama sonrasında gelen o sağanak yağmur <3

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayıp fısıltı.

      ne güzel de mi yaa yağmur yağması :)

      Sil
  5. Bulutları severiz. Yavaş da olsa hep hareket halinde. Gözümüzün önünden geçerek hayatlarımızın da dünyadan böyle geçip gittiğini anlatıyor belki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      evet evet ne güzel söledin :)

      Sil
  6. O en sevmediğim havalardandır yağmur sıcakları, yazı da okurken o sıcağı hissettirdi. Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man.

      yağmur sıcağı insanı geriyor :)

      Sil
  7. Carl Sagan'ı getirdi aklıma bu yazın :)
    İnsan için evrenin kendini deneyimlemesi diyordu ya, hepimiz yıldız tozundan olustugumuz için.
    Ben konuya daha çok İslami perspektiften yaklaşıyorum ama böyle düşünmek de eğlenceli geliyor :) Sanki bir bilim kurgu filminin içindeymişiz gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük hanım.

      sagan evet doğruuu :) yıldız tozu olabiliriz evet :) ya tabii yıldız tozu, evrenin de öncesi var, o noktada İslam düşüncesine dayanmak daha doğru tabii ama dediğin gibi böyle de eğlenceli oluyor düşünmek biz kullar için :) aynen bilimkurgu vallahi :)

      Sil
  8. Aynı şey değiliz aslında farklı yanlarımız var buda çok önemli. düşünceler gibi.

    YanıtlaSil
  9. Dron mantıklı...Ama hepimiz gerçekten aynı mıyız dersin ? Bunu bir düşünmek istiyorum. Emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. hava ne kadar bulutlu da olsa arkasından mutlaka güneş açar...

    YanıtlaSil
  11. Hepimiz aynıyız aynı...

    YanıtlaSil
  12. müfred.

    aman aman hırs yıpratıcı :)

    YanıtlaSil
  13. Her ailenin bir dronu olsa bulutların üstünde evlerin enerji ihtiyacını böyle karşılasak. :))
    Her yeni doğan baştan başlayıp üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri yaşıyor. Hayat tekrardan ibaret...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      dron enerji evet yaaa :) doğal gaza harcamayalım :) evet evet hep tekrar haklısın :)

      Sil
  14. bulutları izlemeyi hayal kurmayı severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra takım.

      bir de gece yıldızlarııı :)

      Sil
  15. "Küçükken dünya garip görünüyor. Her şey daha büyükmüş gibi. Büyüdükçe her şey küçülüyor. " ne kadar güzel söylemişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diary of meri.

      öyle oluyor ama de mi yaa :)

      Sil
  16. Mavi yansımadan nerelere yürümüşsün :) diyorum işte dalgacı Mahmut bundan böyle senin adın :)))

    YanıtlaSil