9 Haziran 2022 Perşembe

KELİME OYUNU 80




Kelime Oyunu etkinliğimiz devam ediyor. Her hafta çarşamba günü olan etkinlikte, beş kelime veriyoruz, bu kelimelerin de içinde olduğu öykü şiir deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes beş kelime verebilir veya verilenlerle yazı yazabilir.

Haftanın kelimelerini sevgili Aytacrafts verdi:

Rüzgar Masal Gökyüzü Nefes Bahçe

VAİNA

Sıradağların eteğinde fersahlarca uzanan kadim bir orman vardı. O kadar engebeli bir araziydi ve o kadar geçit vermez bitki örtüsüne sahipti ki yüzyıllarca tek bir insan bile adımını ormandan içeri atmamıştı. Fakat bir gün bir maceraperest umulmadık bir yolculuğa çıkmaya karar verdi. Sırtında her şeyi sığdırabildiği kocaman bir çantası dışında yanında başka hiçbir şeyi yoktu. Gökyüzünde güneş parıldarken yoluna devam ediyor ve ay yükseldiğinde dinleniyordu. Ona göre bu yolculuk masalsı bir hikayeye dönüşecekti. Ormanla ilgili pek çok fısıltı duymuş, lanetli ve korkunç hikayelere rağmen kendini bu yolculuktan alıkoyamamıştı.

Ormana girmek için attığı ilk adımda nefesini tutmuştu. Fakat birkaç adımdan sonra buranın sıradan bir orman kadar yeşil ve ağaç dolu olması dışında onu etkileyen herhangi başka bir şey olmaması karşısında rahatlamıştı. İlk baştaki kadar gergin ve heyecanlı değildi. Günler boyu yoluna devam ederken hiçbir gariplikle karşılaşmadı. Yolundan mümkün olduğunca sapmıyor ve doğruca dağların derinliklerine doğru ilerliyordu. Amacı efsanelerdeki gizemli şelale ve onun yakınlarındaki lanetli konağı bulmaktı. Elbette yüzyıllardır anlatılan bir efsane olduğu için ortada ne şelale ne de konak kalmamış olması ihtimali çok daha yüksekti.

Günler geceleri ve geceler sabah yıldızının büyülü aurasını kovalarken bir akşamüzeri gezgin sanki görünmez bir sınırdan geçmiş gibi garip bir rüzgarın içinde kaldı. Yarım metre daha ilerlediğinde bu hava akımının içinden çıkabildi. Ardına dönüp baktığında bir şey görünmüyordu ama elini uzatıp kontrol ettiğinde yine o sınır hissini veren güçlü rüzgarı hissedebiliyordu. Bunun tuhaf ve büyülü bir şey olduğundan oldukça emindi. Fakat bu onu korkutmak yerine heyecanlandırmıştı. Eğer böylesine büyülü bir şeyin içinden geçtiyse o zaman aradığı yere yaklaşmış olmalıydı. Hemen günlüğünü çıkartıp bir iki şey karaladı ve heyecanla yoluna devam etti.

Çok geçmeden yol ciddi şekilde yükselmeye ve şiddetli bir yağmur inmeye başladı. Artık nereye bastığını göremez durumdaydı. Yer kayganlaşmış ve tehlikeli bir hal almıştı. Yine de durmak ve bir yere saklanmak aklına gelmiyor güneş batmış olmasına rağmen ilerlemekten kendini alamıyordu. Oldukça yaklaştığından emindi. İçinde büyülü bir şeylerin varlığını hissedebiliyordu.

Dünyayı bir anlığına bembeyaz bir parlaklığa hapseden bir şimşek çaktığında ayağı bir dala takıldı ve çamurun etkisiyle tırmandığı yolun eğimi sebebiyle kayarak uçurumdan aşağı yuvarlanmaya başladı. Düşüşü o kadar uzun süreli ve sert oldu ki başını çarparak durabildiğinde kendine gelmesi biraz zaman aldı. Sonunda ayaklarının altında bir dere gibi hızla akıp şırıl şırıl yağan yağmurun altında toparlanıp ayağa kalktı. O sırada gördüğü şey karşısında yaşadığı şaşkınlık tarif edilemezdi. Az önce burada olmadığından emin olduğu konağın bahçe kapısının hemen önünde duruyordu. Metal süslemeleri kıvrım kıvrım sarmaşıklara benzeyen yüksek bahçe kapısını iterken korku duymayacak kadar kafası karışmış durumdaydı. Artık geri dönemeyecek kadar ileri gitmişti.

Son

17 yorum:

  1. Bitmesin...korku hikayesine dönüşsün devamında :)

    YanıtlaSil
  2. Macera öykülerini severim. Adam da sonunda aradığı macerayı bulmuş gibi. Cümleler su gibi akıp gitti okurken, emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Gezgin geri dönmüş :) Bazen filmlerde görüyorum diğer tarafa geçme sahneleri oluyor. O perdenin rüzgarlı olabileceği düşüncesi hiç aklıma gelmemişti. Enerjinin bir taraftan diğer tarafa akarken/geçerken ki halini, ince dokunmuş bir elekten geçen baloncuklu hissi veren su diye tarif edeyim.
    İnsanın lanetli olduğunu bilse de hayaline ulaşması ne güzel, kalemine sağlık deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      eveet portaldan, kapıdan, gate'den geçiyorlar :) ne güzel tarif o öyle :)

      Sil
  4. büyülü bahçeye giriş hikayesi mi geliyor süper...:-))

    YanıtlaSil
  5. ilkay.

    ben de yazarken karar veriyom zaten :)

    YanıtlaSil
  6. Macera dolu güzel bir hikâye:)

    YanıtlaSil
  7. ooo korku hikayesi olsun buuu ^^

    YanıtlaSil
  8. Ah bu maceraperestler, başına iş alıcaklar illa :D Hmm merak ettim gerisini. Zaman buldukça okuyacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayıp fısıltı.

      pekiii, teşekkür ederiim :)

      Sil