Genellikle Karadeniz’de yaygın olan bir yemek türü. Soğanlı veya soğansız yapılabiliyor. Soğanlısı daha lezzetli oluyor gibi. Bu yemek taze börülce ile de yapılabiliyor.
Bir kilo Ayşe Kadın Fasulyesi
4 soğan
4 yumurta
Önce fasulyeler haşlanıyor. Sonra soğan ve fasulyeler kavuruluyor. Üstüne de yumurtalar kırılıp karıştırılıyor. Basit ama lezzetli yemek.
İlk foto dün yaptığım fasulyeli, ikincisi de geçen hafta yaptığım ıspanak sapı ve yumurta yerine kaşarlı olan.
Ispanak ve yumurta şahane ikili, pek çok severim ama fasulye ve yumurta bilemedim :) soğanla kavurmasını yapmışlığım var, bilhassa kurutulmuş fasulye ile daha bir lezzetli oluyor ama yumurta koymuyorum.Yanında yoğurt ile güzel gidiyor :)
YanıtlaSilKaradeniz demişken, onların turşu fasulye kavurmasını denemiştim, pek benlik değil di :(
vakti dem.
Silsenin dediklerini de denerim tişkir :)
Karadeniz'de direk fasulye değil de fasulye turşusu kavruluyor. Onu pek sevmiyorum ama senin tarif daha Ege usulü, severim :) Afiyet olsun!
YanıtlaSilmanxcat.
Silturşu kavurması da var evet hiç yapmadım ama yediydim :)
Fasulye ve yumurtayı hiç denemedim. İlginç oluyordur sanırım. Ellerine sağlık. :)
YanıtlaSilduygu emanet.
Silnefis yaa :)
Karadeniz'de bol yetişen yiyeceklerde her türlü pişirme tekniği denenmiş. Genelde kara lahana turşusunun kavurması tüketilir fakat kurutulmuş fasulyenin kavurması da epey ünlüdür.
YanıtlaSillevent.
Silhımm kara lahana bi bakayım ona :)
İsmini tam olarak bilmiyorum. Ordu'da karalahanaya pancar derler de yanlış isimlendirme olmasın o yüzden. Ordu'ca ismi pancar turşusu. Yani pancar turşusu kavurması şeklinde arama yaparsanız demek istediğim yemeğe ulaşabileceksiniz.
SilNe yazık ki Ordu'da Pancar = kara lahana. Gerçek pancarın neye benzediğini bile bilmez çoğu üstelik ben de lise çağlarımda öğrenmiştim gerçek pancarın ne olduğunu :)
levent.
Silha haa teşekkürler :)
Denemişliģim vat. Lezzetlidir. Eline sağlık teşekkürler 🌺
YanıtlaSilmavilale.
Silbişi bişi diyel :)
Bayılırım😍
YanıtlaSildiary of meri.
Silben de bayılıyom artık :)
Ben çok severim. Bol kırmızı biberli... oh miss. Canım çekti. :)
YanıtlaSilokurix.
Silkırmızı biber kullanayım üstüne bi daakine peku :)
Ama bu çok güzel olur ya :) Afiyet olsun.
YanıtlaSildada.
Sileveey :)
Yapan çok ama ben hiç denemedim. Hep sebze-protein ikilisine uzak oldum. Sebzeye yazık oluyor gibi geliyor....
YanıtlaSilada denizi.
Silhımm pekuuu :)
Çok severim bu kavurmayı.Eskiden Karadenizli arkadaşlarımız sayesinde yerdik ama yıllar olmuştur yemeyeli :(
YanıtlaSilyurdagül çelik.
Silhımmmm pekuu :)
ilkay.
YanıtlaSilsevilmez mi buuu :)
müfred.
YanıtlaSilşap fasulyesi hihihi :)
off çok severim, eline ssağlık, nefis olmuş:)
YanıtlaSileren.
Siltenk yuuuu :)
Taze değilde kurutulmuş fasulye ile yapıyorum, yumurtasız seviyor koca kişisi bol biber salçası ve sarımsaklı yoğurt ile bayılırım
YanıtlaSilters pabuçlar.
Silaaa ilginçli, denerim bunu da :)
Zaman zaman yapacak yemek bulma konusunda kararsızlığa düşüyorum. Yumurtalı fasulye ve ıspanak ne zamandır yapmıyordum. Güzel bir hatırlatma oldu deep, çok teşekürler. Ve Afiyet şifa olsun. :)
YanıtlaSilfilm gündemi.
Silyumurtalı kabak da güzeeel :)
Biz çok yaparız :)
YanıtlaSilblogger ajandası.
Siloooooo pekiiii :)
Hiç yemedim deep. Eline sağlık ☺️
YanıtlaSilderya.
Silo zamansa sen de yap ye bana neee :)