20 Temmuz 2023 Perşembe

YAZ



Yaz sıcak, nemli, yakıcı, kavurucu olsa da yaza ihtiyacımız var. Yaz, kışın fazlalıklarından bizi kurtarıyor. Geçmişi unutma fırsatı veriyor bize. Yenilenme fırsatı.

Hafifliyoruz. Hayatı ciddiye alamıyoruz yazın. Endişeler, geçmiş eriyip gidiyor. Yüklerimizden ister istemez kurtuluyoruz. Sıcak öyle etkiliyor ki başka sıkıntımız kalmıyor.

İnsan yazın bildiği her şeyi de unutuyor. Yaz ruhlarımıza tatil fırsatı. Yazı evde bile geçirsek, balkonda bile uyusak, günlük denize gitsek de duygularımız, hafızamız yumuşuyor.

Deniz, doğa sakinleştiriyor. Eski defterler kapanıyor. Yüreklerimiz temizleniyor. Yazın depresyona girmek zor olsa gerek. Yazın insana hüzün yakışmıyor. Neşe, şımarıklık, çocuksuluk, masumluk yakışıyor.

Yazın artık yeni bir insan olabiliriz. Olumluya doğru değişebiliriz. Yaz egomuzu bile eritir. Dünyanın merkezinin biz değil de güneş olduğunu gösterir bize. 

Yaz bizi daha sevecen, alçakgönüllü yapsın. Güneş ruhumuzu çıplak bıraksın.

37 yorum:

  1. Selam bende yenilenme baharda oluyor yeniden doğuş. Yaz şu an Selçuk'ta yım 41 derece sıcakta var olmak serin yer aramakla geçiyor. En serin sabaha karşı. Yaz hafiflik evet. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Sıcaklardan nefes alabilsek belki depresyondan kurtuluruz. :)) Yemek yapınca bile sanki hamama girmiş gibi oluyoruz, sonbahar benim mevsimim, gelseydi ne iyi olurdu. :)

    YanıtlaSil
  3. Yazını, az da olsa serinleyebilmek için A4 kağıdını yüzüme sallayarak ve çok sıcak havadan şikayet ederken okudum :D Ama yazdıkların o kadar doğru ki bakış açın çok güzel. Yazına baştan sona katılıyorum ama en çok "Sıcak öyle etkiliyor ki başka sıkıntımız kalmıyor." cümlene katılıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buffiy.

      ha haa evet de mi sıcak başka dert bırakmıyor :)

      Sil
  4. Çok hoş, tatlı bir yazı. Ama sanırım benim depresyonudur bunalımıdır unutma sebebim yazın sıcaklar dışında bir şey düşünemeyecek kadar bunalmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilkay.

      eh işte bak bu da olumlu bişey işte :)

      Sil
  5. Ne güzeeelll bir yaklaşım. Yaşasın yaz😍🌺👏

    YanıtlaSil
  6. Bir de ne şanslıyız değil mi, yazı ayrı kışı ayrı, baharları ayrı yaşıyoruz. Mevsimler döndükçe hepsi daha bir tatlı daha bir güzel.

    YanıtlaSil
  7. sen yazı seviyorsun biliyorum, çok keyifli anlatıyorsun:)

    YanıtlaSil
  8. Çok tatlı anlatmışsın... Ama yazın sıcak ve nem birleşince bana pek iyi gelmiyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebemkuşağı.

      hiçbirimize iyi gelmiyordur yaa :)

      Sil
  9. Selam :) Sahiden öyle sıcak ki bu aralar sıkılacak darlayacak başka mevzu bırakmıyor:) İstanbul yanıyor, yanlış zamanda dönmüşüm... hüzün bir de yakışmıyor dediğin gibi, sonbahara saklayalım onları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vakti dem.

      eveet yaylaya gitmek lazım orda kalmak eylüle dek :)

      Sil
  10. Yaz diyorsun, kişisel gelişim diyorsun Deep :)

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar.
    Yaz mevsimini ben de seviyorum ve dört gözle yolunu beklerim. Ancak, kış mevsimi yazın sıcaklarına göre tercih edilen bir mevsimdir. Soğun çaresi var ama, sıcağın çaresi kaliteli ve randımanlı olmadığı için, bana göre yok gibidir.
    Hangi güneşe güvenip de kendimizi güneşin ışınlarına bırakacağız. Atmosferin içine ettiler ve güneşin tüm zararlı ışınları filtre olmadan bizlere ulaşıyor ve bizleri hasta ediyor. Bugün güneş sağlıklı insanlar için bile tehlikeli olmaya başladı. Hiçbir uzman doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmamamızı öneriyor. Bir ikincisi ormanlarımız hep bu yaz mevsimlerinde yangınlara maruz kalıyor ve ciğerlerimiz yanıyor.
    Psikolojik olarak yazdan etkileniyoruz ve yaz mevsimi bizleri mutlu ediyor. Ben de yazı çok seviyorum. Ben de yaz mevsimine girince mutlu oluyorum. Ancak, eksileri sayılmayacak kadar çok!
    Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      hımmm yazın olumsuz yanları da varmış demek ki :)

      Sil
  12. Yaz mevsimi en sevdiğim mevsimlerden olsa da, bu yaz anormal bir sıcak var. Bulunduğum yer 45 derece. Bu küresel ısınma endişe verici...

    YanıtlaSil
  13. Ahhh bir de şu eriten sıcak olmasa :)

    YanıtlaSil
  14. Ay mutlu yazlar Deep! Şahsen denize girmek dışında ve etrafın daha çok yeşil olması dışında hiçbir sevgim yok yaza karşı. Hatta keşki yaza, sıcağa, hatta güneşe ihtiyacımız olmadığı bir dünyada yaşasaydık diyorum :)) Biraz tuhafım sanırım, biliyorum... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bak çok soğuk günlerden sonra gelen sıcağı seviyorum. Ama o da 2 3 gün sürse yeter :') Sıcaktan geriliyorum ben, pek masum bir yanım kalmıyor :D Şaka bi' yana, sen çok hoş anlatmışsın <3

      Sil
    2. kedi mırıltısı.

      deniz kıyısında orman olsun o zamansa en güzeli :) eh sonbahar ilkbahar olsa hep evet daha iyi olabiler :)

      ha haaa sıcakta masum kalamam diyorsun ha haaa :)

      Sil
  15. Her yaz ormanlar yanıyor hem ülkemizde, hem dünyada sırf bu yüzden yazdan nefret etmek üzereyim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürük ve ben.

      bu yaz da durum fena ivit :)

      Sil
  16. Valla yaz bende tam tersi bir etki yaratıyor.

    YanıtlaSil
  17. Yazın yarısına geldik ama güzel bri yaz diliyorum Deep...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamze e e.

      hava serinlemeye başladı yaaa geliyoo sonbahar :)

      Sil