Bir baş
rezene
Tavuk (bir
göğsün yarısı)
Bir baş
soğan
1 havuç
Zeytinyağı
Yapılışı:
Tavuğu
sotele, et soteler gibi doğra, kavur, zeytinyağında, 15 dakika kalsın.
Soğan at, karıştır,
rezeneyi at, havucu at, karıştır, pişsin.
Kısık ateşte
pişecek. Kapat ocağı, yine karıştır.
Lezzetli ve
sağlıklı yemeklerden. Arapsaçına benziyor tadı.
Hiç yemedim ama farklı görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilneslihan duysak.
Silot yemekleri işteee :)
Hem sağlıklı hem lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilşenay bn.
Sileveeey :)
Hiç yemedim afiyet olsun
YanıtlaSilyüreğimin iklimi.
Silot yemekleri ne güzel yaa :)
Görüntüsü bana nefis geldi. Ellerine sağlık Deep :)
YanıtlaSilnurgül k.
Silyapması zor değil :)
Otlarla yapılmış yemekleri severim. Rezeneyi hiç denemedim. Rezene bulursam pişireyim. Ellerinize sağlık...Afiyetle tüketin.
YanıtlaSilnazlı toaç.
Silmanavlarda vardır :)
bulduğum zaman alıp deneyeceğim.
YanıtlaSilz.ö.ünlü.
Silarapsaçı gibi tadı güzel :)
Arapsaçını ben küçükken anneannem yapardı. Genelde sebzeli, hatta otlu yemekler yerdim onun evinde :) Neyse, ama tadını unuttum. Bu yemeği ise hiç bilmiyordum ama severim gibi geldi. Eline sağlık ve afiyet olsun. :)
YanıtlaSililkay.
Silay annen niye yapmıyo ki :)
Beni de anneannem alıştırdı. Ev halkındaki en otçul benim :)
Sililkay.
Silo zamansaaa ananen ve sen iyi egelisiniz, diğerleriii kötü egeliii :)
Deep güzel gözüküyor ama tadından emin olamadım. Rezene ağır bir aroma verebilir gibi geldi :)
YanıtlaSildada.
Silpişince olmuyor aroma :)
geçen rezene içerken detaylıca araştırmıştım bu bitkiyi, sonra da öğrenmiştim aa kök sebzesinden salata, kek falan da yapıyorlarmış diye :) afiyetler olsun, çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilküçük kara balık.
Silrezeneli kek de mi varmış hıms :)
rezeneyi sadece çay ve ilaç olarak biliyordum ben yemeği olması ilginçmiş baya :)
YanıtlaSilsessiz gemi.
Sileveet ilginçli denişikli :)
Rezenenin yemeklere katıldığını bilmiyordum. Ilginçmiş, tadını merak ediyorum şimdi. Ellerine sağlık.
YanıtlaSiltefrika.
Silot yemeklerine alışıksan benziyor diğer otlara, karışık ot, turp otu, madımak gibin :)
Merhabalar.
YanıtlaSilRezene yemeğini bilmiyoruz. Ancak, deneyecek kadar da cesaretli değiliz.
Paylaşım için teşekkür ederiz. Emeğinize, gönlünüze sağlıklar dileriz.
Yemek paylaşımlarını eşimle birlikte inceliyoruz. Mutfak onun işi, ben hiç anlamam.
Selam ve saygılarımla.
recep altun.
Sileşinizin yaptığı güzel bir yemeğin tarifini yazsanız yaa blogunuza :)
Rezene genellikle yemeği ile değil de, yemeklere tat katan aroması ile biliniyor. Mersin Mezitli Üretici Kadınlar Pazarında çok çeşitli otlar bulunurdu. Urla'da Ot Festivali'ne bu yıl gidemedik. Ama otlu yemeklerde Ege Bölgesi insanları çok bilinçli. Otları taze tüketmek yararlı tabii.
YanıtlaSilUrla'da Mehtap Süner Susuzlu'nun "Şimdi Evimdeyim" adıyla yayınlanmış, kurgu öykülerle Girit yemeklerini anlatan çok güzel bir kitabı var. Severek okudum.
makbule abalı.
Silo kitaba bakayım alayım okuyayım, teşekkür ederiiim :)
Rezeneyi pek herkes bilmez :) hemen arap saçı derler ama değil aslında. Aynı kereviz gibi bir baş halinde ve kökleri olan bir sebze ve müthiş lezzetli, sağlık veren taze bir tadı var. Eline sağlık.
YanıtlaSilmomentos.
Silyaşasın bütün otlar sebzeler :)
İlk defa denk geldim. Afiyet olsun.
YanıtlaSilbir tutam karınca.
Silyaşasın yemekler :)
Gayet güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Afiyet olsun. 😊
YanıtlaSilpeliş.
Silteşekkür ederiiim :)
Ay bu yabancı yemek programlarında hep kullanıyorlar da ben hiç denemedim bak yine aklıma düştü şimdi bu tarifle.
YanıtlaSilshe is the man.
Silkolay yaa deneyebilirsin :)
Çok sağlıklı duruyor, ellerine sağlık. Sana da afiyet olsun. :)
YanıtlaSilbir pembesever.
Silteşekkür ederiiim :)
müfred.
YanıtlaSilyaa evet ebegümeci, kuzu kulağı her uerde oluyormuş eskiden ivit :)
Evdekiler sevmiyor ben de arada salatasını yapıyorum kendime 🥰
YanıtlaSilderya.
Silo da olur :)