3 Mart 2024 Pazar

UZAKDOĞU DİZİLERİ


 

JAPON

MY HAPPY MARRIAGE

2023 yılı 12 bölümlü anime. Fantastik dram konulu, oldukça da romantik hafif ve yumuşak bir anime.

Genç bir kızın özel yetenekleri yoktur veya öyle sanılmaktadır. Annesi öldüğü için evde hor görülmektedir. Bir evlenme şansı ortaya çıkar. Evleneceği kişi sertliği ile ünlüdür. Özel yetenekleri vardır. Evlenirler. Eşi sayesinde kız açılır, kendine gelir, özel yetenekleri olduğu da belli olur. Sakin, olaysız dizileri sevenlere. Not:3/4

KORE

SPLASH SPLASH LOVE

Şirin romantik dönemsel kısa dizi.

Lise son sınıf öğrencisi bir kız pek çalışkan değildir, üniversite sınavından korkmaktadır ve sınava girmemek için dua eder ve bir anda kendini Joseon döneminde bulur. Genç krala matematik öğretmeye başlar. Korelilerin en iyi bildiği türlerden dizi şeker gibi. Not:3/4

BEEF

2023 yılı çok ünlenen, bol ödüllü Kore/A.B.D. ortak yapımı komedi içerikli gerilim dizisi. Dram olmakla birlikte iki kahramanın inadı ve kini güldürüyor.

Bir kadın ve bir adam yolda trafikte karşı karşıya gelirler ve tartışırlar, ikisi de bunu unutamaz ve birbirlerini bulup intikam almaya çalışırlar. Aslında, ikisi de kişisel hayatlarında mutsuz olduğu için bir anlamda bu konuya kafayı takarlar, hayatlarına bir anlam katmaya çalışırlar. Gerilim gittikçe artar ve ölüm kalım savaşı olur. Soluksuz izlenen dizilerden. Not:4/4

A KILLER PARADOX

2024 yılı çok ünlenen seri katil dizisi. Suç dizisi olmasına rağmen aynı zamanda komik de.

Markette çalışan üniversite öğrencisi bir oğlan markete gelen iki belalı müşteri nedeniyle durup dururken katil olur. Daha sonra da öldürmeye devam eder. Öldürdüğü kişiler hep toplum dışı suçlulardır. Peşine bir detektif düşer ancak katili koruyanlar da vardır. Çok heyecanlı dizi. Not:4/4

HOMETOWN

2021 yılı terör dizisi. Baştan sona gizemli, meraklı.

1989’da bir terörist bir tren garında gaz yoluyla toplu ölüme yol açar. 1999 yılında bir cinayet işlenir. Bir kaset bulunur. Kasette tuhaf sesler vardır. Bu olaylarla bağlantılı olarak kayıp insanlar da vardır. Bir detektif bütün bu olayları birbirine bağlamaya çalışır. Kasabanın bir sırrı vardır. Sürükleyici dizilerden. Not:4/4

CASTAWAY DIVA

2023 yılı müzik, komedi, aşk, arkadaşlık, dram dizisi. Tadına doyum olmayan şirinlikteki dizilerden.

Lise öğrencisi bir kız ünlü bir kadın şarkıcıya hayrandır, onunla tanışmak ister, kendisi de şarkı söylemeye yeteneklidir. Şarkıcının olduğu bir şov programına katılmak için büyük zorluklarla yola çıkar ancak yolda kaza geçirir ve bir adaya düşer ve adada 15 yıl kalır. Adadan kurtulduktan sonra artık eskisi gibi ünlü ve başarılı olmayan şarkıcıyı bulur ve ona destek olur. Mükemmel. Not:4/4

Not: Foto, Castaway Diva.

50 yorum:

  1. Ben uzak doğu dillerini duymaya hiç alışamadım :( Dublaj kalitemiz de düştü maalesef, o yüzden henüz bu dizileri izleyemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evde yazar.

      yabancı bütün filmlerin dizilerin dublajı yanlış son yıllarda. yani vurgular yanlış. gündelik hayat gibi konuşmuyor dublajcılar. garip teatral bir dille konuşuyorlar. bunu aslı inandık, dublaj videolarında vurguluyor, alay ediyor, çok komik sahiden de artık dublajlar :)

      Sil
  2. Uzakdoğu diziler güzel ama zaman bulamam şimdi ona. 😊

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Ülkemizdeki yerli diziler, beni dizi izlemekten nefret ettirdikleri için, dizilere karşı hep ön yargılıyımdır. Belki de yabancı diziler arasından gerçekten ağız tadıyla izlenebilecek dizler vardır, ama bu zamana kadar hiç izleme fırsat ve imkanı da bulamadım.

    Yabancı diziler ile ilgili bilgilendirme ve tanıtım paylaşımlarınız için emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve hayırlı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      yabancı dizilerden sonra yerli diziler çok yavaş geliyor insana. konuşmaları bile uzun sürüyor. hareket de etmiyor oyuncular. ayrıca da yabancı diziler kısa kısa. yerlilerin bir bölümü bile iki üç saat sürüyor. yabancılardan norveç, polonya, avustralya, kanada, malezya, kore favorilerim :)

      Sil
    2. Merhabalar deeptone.
      Cevab-i yorumunuz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
      Sağlıcakla kalın.

      Sil
    3. recep altun.

      sağolun :)

      Sil

  4. SPLASH SPLASH LOVE harika bir dizi, izlerken neden uzun bolumleri olan bir dizi degil diye üzülmüştüm teşekkürler paylaşım için deep...

    YanıtlaSil
  5. My Happy Marrige'ı güncel takip ediyordum. Ben de on üzerinden 7 puan verdim. Olaysızdı, mıymıntı kızımız direkt en güçlü karakterden de daha güçlü oldu birden, canımı sıktı. Ben başrol oğlan için izliyordum XD hehe AYT'den korkup geçmişe giden kızın dizi çok şekermis ama polisiyeler de gel beni al diyor 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tefrika.

      bu yazıdaki bütün diziler iyi. beef ve killer paradox dünya çapında en çok izlenen diziler olmuşlar :)

      Sil
  6. Uzak doğu dizilerinden bir kaç tane izledim ama pek ısındığım söylenemez (özellikle Kore dizileri), Japonlar biraz daha iyi gibi. Şu sıra Shôgun (2024)'ü izlemeye başladım, çok çok eskilerde TV'de yayınlanan bir Shôgun vardı onun yeniden çekimi diye düşündüm ama tam öyle mi bilmiyorum:) Keyifli seyirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül akça.

      bu yazıdaki beef ve killer paradox adlı dizileri tüm dünya hayranlıkla izlemiş. uzakdoğu herkese yakın gelemeyebiliyor doğru. shogun neymiş bakayım ama isminden kılıçlı bişey olmalı. japon tarihi filan işte :)

      Sil
  7. Kiralık katil dizisi ilginçmiş, merak ettim. :) My Happy Marriage tatlı bir anime ama beklediğim kadar kaliteli değildi, bazı şeyler sönüktü. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu özkan.

      beef ve killer paradox dizileri izleyici rekorları kırdı :) my happy marriage sen izleyip yazmıştın zatense :)

      Sil
  8. My Happy Marriage’in filmi de var. Onu izlemiş miydin? Çok güzeldi. :')
    Hometown’a bakacağım inşallah. :)

    YanıtlaSil
  9. Kore dizileri izlemeyi seviyorum. Açıkcası türk dizilerinden daha samimi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nurgül k.

      yerli diziler aman hiç bitmiyorlar, çok uzunlar :)

      Sil
  10. CASTAWAY DIVA dizisinde bir ara Robinson Crose gibi takılıyor sonra tekrar normal hayata karışıyor. Hayranı olduğu kişiye destek oluyor. Enteresan bir senaryoymuş Deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşamdan yazılar.

      eveet ve de çok şirin :)

      Sil
  11. CASTAWAY DIVA ilgimi çekti. Şirin ve aydınlık diziler favorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilkay.

      kore romantik komedileri hep böyle şirin :)

      Sil
  12. Ben nedense izleyemiyorum bu dizileri yahu :(

    YanıtlaSil
  13. evde olduğum bu günlerde güzel bir izlenecek dizi film listesi yapayım bende :)

    YanıtlaSil
  14. En çok ıssız adada kalan kızla ilgili filmi merak ettim. Diğerleri de ilginç. :)

    YanıtlaSil
  15. Hiç uzakdoğu dizisi izlemedim ama yazını okuyunca acaba diye düşünmediğim değil. Galiba ben Lost dizisinden sonra dizileri sonuna kadar izlemeyi bıraktım.Lost'tan beri tüm dizileri yarım bırakıyorum :)

    YanıtlaSil
  16. My happy marriage guncelden bir yere kadar izlemiştim sonra unuttum gitti, tatlı bir havası vardı ama kızın ezilip buzulmeleri çok zorluyordu yaa izlerken kafa mı kaldırır yanii :D the apothecary diaries diye bişi cikmis simdi de yine tarihi saray animesi gecen yaz fragmanini gormustum bir ara bakcam ins ona da guzel gibi duruyodu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük kara balık.

      the apothecary diairies, bakayım buna :)

      Sil
  17. Yazdığın dizilerin neredeyse tümü ilgimi çekti. Bölüm sayılarına bakıp izlemeye öyle karar verecegimdir😆 Teşekkürler deep🍬

    YanıtlaSil
  18. Ay deepsii ben de bir sürü K-Drama izledim Netflix'ten bazılarının adlarını not aldım yazacağım ama bazılarını unuttum bile :)
    Eh napalım depresyonda olunca diziler müzikler alıp gidiyor :)

    YanıtlaSil
  19. Uzak Doğu dizilerine çok uzağım...

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel öneriler yapıyorsun, bir şey izlemeden önce bloğa uğrayan biri istediğini bulur burada :) İlki de güzel eğlenceli geldi gözüme :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay bn.

      evet ya her telden bişi var bendee :)

      Sil
  21. Japon dizileri izlemeye hala alışamadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diary of meri.

      aaa japonlar süper yaa özellikle animede :)

      Sil
  22. Splash Splash Love en en en sevdiğim mini Kore dizisii. Hiç bitsin istemediğim bir diziydii kesinlikle izlenmeliii :) A Killer Paradox dikkatimi çekiyor. Bazı kişiler beğenmemiş öyle yorumlar görünce de hevesim kaçmıştı zaten dizi izlemeye çok az vakit buluyorum en beğenilenleri izlemeye çalışıyorum :D Ama sen 4/4 demişsiiin beğenmişsiinn o zaman izlemeliyiiim Deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buffiy.

      beef ve killer paradox şimdilerde çok popüler, ikisi de sert dizi, squid game benzeri ikisi de, ilginç değişik diziler :)

      Sil
  23. Bilgisayarım olmadığından her işimi telefonla hallediyorum. Küçük ekranda bazen bir filmi 3 günde bitirdiğimi düşünecek olursam dizilere hiç bulaşmayayım diyorum. :)
    Yine de paylaştığınız dizilerin özetlerini keyifle okuyorum sevgili deeptone.
    İzleyen gözlerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nazlı toaç.

      evet telden dizi izlemek zor tabii :)

      Sil
  24. Bunlar da pek süslü oluyor 🤭🤭🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya.

      bir de çok şeker oluyorlar ama sen alışamadın daha :)

      Sil