31 Aralık 2020 Perşembe

ŞEKER PERİSİ

 





Minikken ben de anne babamdan ceza alıyordum, birçok ailede olduğu gibi. Ödül ve ceza yöntemi. Akşam bebeklerimle oynamaya dalınca veya televizyon izlerken annemler hadi yat deyince gitmiyordum bir türlü yatağa.

Hep derdim, siz oturuyorsunuz, ben neden yatıyorum. Biz yetişkiniz sen çocuksun. Böyle deyince de bir şey anlamıyordum tabii. Siz çocuksunuz ben yetişkinim diyordum. Böyle böyle televizyon cezası alıp zorla yatırılıyordum.

Yine böyle bir akşamda zorla yatırıldım. Bir süre sonra ben uyuklamaya başladığımda kardeşim yanıma geldi. Elinde de renkli şekerler, avucunun içinde üç beş şeker. Yanıma yattı, şekerler elinde o da uyumuş yanımda.

Şekerler yatağa düşmüş elinden. Geç saatlerde annem kardeşimi yanımdan alıp yatağına yatırmış. Sabah uyandım. Baktım yatakta şekerler var. Hemen koştum babamın yanına. Baba dedim, gece şeker perisi gelmiş, bana şekerler getirmiş. Buna gerçekten inanıyordum. Hala da inanıyorum zaten perilere.

Annem babam söylemedi o zaman bana bir şey. Gülüp geçmişlerdir o anda. Sonra söylediler tabii, kardeşin getirmiş sana akşam diye, ben yasaklıyım, cezalıyım diye en sevdiğim şeyi getirmiş. Zaten hala da en sevdiğim şeylerden.

Şeker perisine, zamanla muz perisine, kek, barbi bebek perisi, toka perisi, bütün perilere inandım. Her şey perilerin başının altından çıkıyor. Bütün güzel şeyler onlardan geliyor. Perilere inanmak hep iyi geldi bana. Onlar hayatımı kolaylaştırıyordu.

Şimdi de şans perisine sesleniyorum. Dua perisi de yanımda. Şeker perisinin getirdiği renkli minik şekerler gibi tatlı ve renkli bir yıl olsun bütün herkese.

65 yorum:

  1. Inşallah (: çocukluk güzeldi zorla uyumaya gönderilsek de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük dünya.

      eveey eveeey vallasıııı :)

      Sil
  2. Ben de küçükken perilere inanırdım ve dediğin gibi hala perilere, sihire inanıyorum. Yani gerçek olmadığının farkındayım ama kalben varlar gibi geliyor bana. Küçükken hep sihirli olmak isterdim. Şimdi bile sihirli güçlerim varmış gibi yaparım lambayı açarken, asasör çalışırken ya da bunun gibi şeylerde. :D Beni mutlu ediyor bunlar. Kardeşim de diş perisine inanıyor. Dişleri yerine para, jeton falan koyuyormuş ama koyan abisi. :D Güzel şeyler bunlar iyi ki bu güzel şeylere inanıyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bonheur.

      inancaz tabii. inanmasan o güzel masalları yazamazsın sen zaten yaa akıllım :) bence sen zaten el işinde ve pasta kekte de sihirlisin, masallarda olduğu gibiii :) diş perisi sizin çok tatlıymış evdeki :) evey inancaz heeep :)

      Sil
    2. Canııım teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Merhabalar.
    Periler benim de ilgi alanımda olan ruhani bir varlık. Çünkü, her ne kadar insan sıfatında bizlere görünseler de onlar da ruhani varlıklardır. Bir komşumuz vardı adı da Peri'ydi. Hep perilerden bahsedildiğin de o komşumuz gelirdi aklıma, çok güzeldi gerçekten "peri kızı" gibi güzeldi. Bizden çok büyüktü, biz o zamanlar 12 yaşında çocuklardık.

    Biz hiç yatağımızda peri kızların getirdiği bir şeyler görmedik. Ne güzel bakın, sizin en azından peri kızlarından aldığınız şeker de olsa hediyeleriniz olmuş. Bugün bunu hatırlamak bile o zaman ki peri kızlarının sizin hayatınızda ne kadar önemli bir yeri olduğu ve onunla mutlu olduğunuzun bir işaretidir.

    Perileri böyle görevlerine göre sınıflandırmanız da çok güzel ve isabetli olmuş. Ben çok beğendim, çok hoşuma gitti. Ne güzel, çok tanrılı eski dönemlerdeki gibi, her işin görevli bir perisi olması. Aslında bu peri kızlarından o kadar güzel hikayeler ve masallar çıkartılır ki, çocukların dil seviyesine inerek böyle güzel peri masalları pekala yazılabilir.

    Şu anda dua perisine, şeker perisine ve bir de şans perisine ihtiyacımız var. İnşAllah yeni yılda tüm bu periler bizler için gereğini yaparlar, bizler de sizin de dediğiniz gibi şeker tadında yeni bir yılın içinde kendimizi buluruz.
    Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      yaaa bu nasıl güzel bir yorum ve dilekler, bayıldım bayıldııım :) size de özellikleee yılın ilk günlerinde şans ve dua perilerini diliyoruum :)

      Sil
  4. Yeni yılın şeker gibi geçsin

    YanıtlaSil
  5. Periler melekler hep iyilikleri anımsatır bana. Çok severim, bu sevgim Ege ve Karyaya da gecti Ada pek inanmaz. Sana da şeker gibi bir yıl olsun canım 😍🍨🍧🍡🍭🍬🍫

    YanıtlaSil
  6. Bir perim bile yok, anlıyor musun?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaystros tyrha.

      vardır yaaa, görmüyorsunduur seen :)

      Sil
  7. deeepsii o nee çok tatlııı :D yat diyince ben de uyumazdım yataktan kalkıp gizlice salona gelirdim hatta 4 yaşında filan ilk korku filmimi böyle izlemiş oldum E.T filmi :D bi de gremlinler aynı şekilde. Sonraları benimle baş edemediler o zamanlar çocuklara sakıncalı izlemesin diye bir şey yoktu beraber izlerdik korku filmlerini :D periler bence de gerçek kii hep tinkerbell olmayı hayal ederdim ben de bi de denizkızıı :D hep sihirli şeylerin gerçek olduğunu düşünürüm çünkü hayat öyle daha eğlenceli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      et, gremlinler, yani minnakken de seviyosun sen korkuuuu :) periler, tinkerbell, deniz kızı, evet var onlaaar :) sihirli dünya eveet daha eğlenceliii :)

      Sil
  8. Mutlu ve güzel şeylere neden inanmayalım değil mi? Şans perisi, şans getir bizee :)) Mutlu yıllar Deep :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıt salıncak.

      şans perisi evet sana da getirsiin :)

      Sil
  9. Diş perisi...Klasik unutulmazım. İnşallah deep :)) Nice nice sağlıklı,mutlu,huzurlu senelere. Hoş gelsin 2021.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendi dünyasında.

      diş perisi hıhıms :) hoşgeldi eveeet :)

      Sil
  10. İnşallah dicem ama hiç umutlu değilim ilk defa. Bir laf vardır "umma ki üzülmeyesin" beklemeyince güzel şeyler olurmuş. Ben de bu yıl bişey beklemiycem. Bakalım neler olacak.

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel insanı rahatlatan sevimli bir şeye inanmak:) Yeni yıl perileri size mutlu sağlıklı dileklerinizin gerçekleştiği güzel bir yıl getirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül akça.

      diy mi amaa :) sana da getirsin amaa :)

      Sil
  12. Ay inşallah 🤲🏻🤲🏻

    YanıtlaSil
  13. Senin gibi pozitif bir yıl olsun Deep :)

    YanıtlaSil
  14. 2021 de her türlü desteğe ihtiyacımız olacak. Mutlu yıllar deep. 💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      eveet periler destek olsun bizee :) sana daaa :)

      Sil
  15. Ne yani? Yoklar mıymış?
    Hani inanırım falan diyince...:))

    Periler yeni yılın her gününü güzelleştirsinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tülin.

      ay doğru ya ne inanması var olan şey zateen hıhıms :) senin deee :)

      Sil
  16. Ay hadi amin çocuğum, inşallah 😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikiş sevdası.

      maşallah diyelim yeni yılaaa :)

      Sil
  17. Umarım şans perisi hepimizin yanında olur bu yıl, geçen yıl yanımıza pek uğramadı :)
    Deep eğer seçilmediyse diğer ağaç ev sohbetleri iklim değişiklikleri ile ilgili olsun muu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedi mırıltısı.

      şans perisi eveet gelsin artııık :) iklim tabii olsuuun :)

      Sil
  18. Çocuk olmak kadar güzeli yok sanarım. Hoş dünyamızda çok fazla çocuk perilere inanamayacak kadar gerçeğe boğulmuş durumdalar. Şans perisi en çok onlara uğrasın bu yıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ada denizi.

      çocukluk ve şans perisi evet haklısııın :)

      Sil
  19. Pamuk gibi olduummmm, muhtesemdi bir daha okuyacagim asiri keyfim yerine geldiiii. Sabah uyandigindaki halini yasadim sankii🌸 bu arada mutlu yillar🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mükemmelis.

      eveey şeker gibi sabahlarımız olsuun. sana daaa :)

      Sil
  20. periler çok tatlış :)
    umarım güzel bir yıl olur deepcim..,
    mutlu seneler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düş tasarımcısı.

      sana daaa perili yıllaaar :)

      Sil
  21. Umarım hepimiz için güzel bir sene olur, ben de peri tarzı bir şeye inanıyorum ama benimki daha farklı :) Ben daha çok melekelerin olduğuna, hayatımıza yön verdiğine ve bizi iyileştirdiklerine inanıyorum... O tarz şeyler.:)

    YanıtlaSil
  22. Şans perileri, mutluluk, sağlık, huzur perileri hep yanıbaşında olsun; rengarenk şekerler kadar güzel bir 2021 senin olsun biricik Deep'ciğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş bahar mimozası.

      senin de olsuuuun :)

      Sil
  23. Harika bir yil olsun hepimiz icin. Pandemiden kurtuldugumuz, hastalanmadigimiz, sevdiklerimizin korundugu bir yil olsun canim Deeptone.
    Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Bizim kız kendini peri zannediyor. İsminin önüne ikinci bir isim olarak Peri ekledi.:) Güzel bir yıl hepimizi bekliyor olsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebemkuşağı.

      ne güzel yaaa evet evet peri tabi oooo :)

      Sil
  25. ilkay.

    peri olmak ne güzel bir düşünce :) diş perisi evet var oooo :)

    YanıtlaSil
  26. Çocukluk işte. :) Tüm masumluk, saflık, tertemiz duygular hepimizin çocukluğunda olan şeylerdi. Ben de diş perisine inanırdım. Yalnız değilsin. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir pembesever.

      ne güzel de mi yaa periler :)

      Sil
  27. çok cicişti amaa bu yaa, mutlu seneler Deeepcim:)

    YanıtlaSil
  28. O zaman şeker gibi bri yıl olsun Deep...

    YanıtlaSil
  29. Yanıtlar
    1. sonbahar kedisi.

      periler güzel olur tabi ama de mi :)

      Sil
  30. Yazılarınızı okurken kayboldum kendimi bu yazıda buldum ne kadar içten bir yazı deeptone :) Çocuk mutluluğunda sağlık ve şans dolu bir yıl olsun gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dode.

      eveeey eveey hep çocuk kalalıııım :)

      Sil
  31. Ya ne tatlı bir hikaye😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diary of meri.

      yaşasın bütün periler :)

      Sil