2 Haziran 2023 Cuma

KELİME OYUNU 114




Kelime Oyunumuz devam ediyor. Her hafta 5 adet kelime veriyoruz ve bu kelimelerin de içinde olduğu öykü, şiir, deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes 5 kelime verebilir.

Haftanın kelimeleri: Şüphe/İddia/Kral/Sessiz/Açıklama


VAİNA 32

Bütün şüpheli tavırları görmezden gelinse de Rauba’nın uyanış ritüelinde sorun olmadığını söyleyen Vaâll’in sözleri Dokhair’den üstündü ve herkes onun dediklerini kabul etmişti. Çoğuna göre Rauba artık haddinden fazla ihtiyarlamış, yaklaşık beş bininci yaşına ulaşmıştı ve bilincindeki bulanıklığın kaynağı uyanış ritüeli yerine geçip giden zamandı. Rauba’nın halefinin seçilme vakti yaklaşıyor olmalıydı ancak bu başka bir günün sorunuydu. Bu şekilde konu geçiştirildikten sonra Dokhair’e yeniden söz verilmiş ve o da Lua ve Ingrid konusuna değinmeden Vaina’nın kaçışını ve dünyaya yaydığı kötülüğü olabildiğince net bir şekilde anlatmıştı. Yüceler’in bundan nasıl olup da haberdar olmadığını sormayı da ihmal etmemişti.

Başlangıçta onun yanılmış olduğunu iddia ettiler. Vaâll “Vaina asırlardır tutsak ve gizli zindanı iyi korunuyor. Bu kötülüğün sebebi yeni bir şey olmalı üstelik Vaina hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştı..” diye hiddetlendi ve Dokhair’i saçma iddialarda bulunduğu için alaya almak istedi. Bütün bu itirazlar arasında Thara araya girip Vaina’nın kaçmış olabileceğine inandığını söyledi. “Bu kötücül ve karanlık yaratıkların doğası onun büyüsü ile uyumlu.” diyerek sözlerini destekledi. Yüceler arasında bir tartışma alevlenmişti. Kimisi iddialara katılıyor kimi şüpheli yaklaşıyor ve Vaâll’in etkisi altındakiler de ona katılıyordu. Soylular arasında da benzer fısıltılar içinde tartışma yükselmeye başlamış bütün bu hararetli sesler büyük bir gürültüye dönüşüp etrafı sarmıştı. Lua, Ingrid konusunu açmadıklarına seviniyordu zira bu kaosun içinde onları çiğ çiğ yiyebileceklerine inanmıştı.

Bütün bu gürültü kralın ayağa kalkması ile aniden son buldu. Tartışmalara son vermenin en kesin yolu Vaina’nın zindanının kontrol edilmesiydi. Kral en iyi ve hızlı iki avcıyı orayı kontrol etmeleri için görevlendirmelerini istedi. Böyle bir şüphe ile tartışıp durmak yerine harekete geçilmeliydi. Kral ayrılmak için harekete geçtiğinde Vaâll “Vaina kaçmış olsaydı nöbetçileri derhal haber göndermiş olurdu lordum.” diye itiraz etti. “Bu boşa zaman harcamak üstelik zindanın gizliliğini tehlikeye atmış olmak olur.” Ancak kral “Bunu hatırlattığın iyi oldu. Nöbetçilerin hayatta olup olmadığını veya taraf değiştirip değiştirmediklerini bilmiyoruz. Eğer Vaina kaçtıysa ve nöbetçilerin bunda en ufak bir ihmali olup bir de haber vermemişlerse onları da cezalandırmak üzere derhal buraya getirin.” diye sözüne karıştığı için ona ters bir şekilde bakarak emretti. Aslında Yüceler krala bağlı olsa da emirleri Rauba’dan alırdı. Rauba ise boş bir şekilde zemine bakmaya devam ediyordu. İçlerinden biri “Yüce Rauba…” diye söze başlayacak olduğunda kral “Yüce Rauba’nın bugün pek aklı başında gibi değil. Bu durumda tüm yetki bana geçmiş durumda ve sözlerimin ikiletilmesinden hiç hoşlanmam. Rauba’nın durumu şifacılar tarafından denetlenecek. Vaina için en hızlılarınız gidip döndükten sonra ilk olarak bana rapor verecek. Aylardır olan biten hakkında bana mantıklı tek bir şey söyleyemediniz. Dua edin de Dokhair haksız çıksın yoksa ihmalleriniz ve başarısızlıklarınız hak ettiğiniz şekilde değerlendirilecek.” diye son kez konuştu.

Vaâll ve ona yakın olanların çenesi gerginlikten kaskatı olmuştu. Bazıları emirleri Rauba yerine kral tarafından almaktan dolayı usulsüzlük olduğunu düşünüp şaşkınlık içindeydi. Bazıları ise Vaina’nın kaçmış olma ihtimalini düşünüp duruyor ve durum buysa neler olacağından korkuyordu. Ingrid hapsolduğu yerde olan biteni görüp duyarken olanları ilk elden anlatmaları gerektiği ve ulaklar ile zaman kaybetmemek gerektiği konusunda Lua’yı ikna etmeye çalışıyordu. Ancak bunu yaparlarsa bu ikisi için de ateşe atlamış olmak demekti. Lua Ingrid’i cezalandırmalarını istemiyordu bu yüzden sessiz kalmayı seçti. Ingrid için görevi her şeyden öndeydi ancak o da Lua’nın acı çekmesini istemiyordu. Yine de duyguları o kadar yoğundu ki bir an için ruh gücü kontrolden çıkmak üzere oldu. Lua’nın gözleri bütün tartışma anının ortasında bir noktaya sabitlenmiş, bilinci kapanmak üzereymiş gibi görünmeye başlamıştı. Onu yalnızca Dokhair fark etmiş olduğu için şanslılardı.

Lua’nın gözlerinde çok cılız gri bir ışık parıldamaya başladığında Dokhair kimseye fark ettirmeden onun zihnine ulaşmış ve kendine gelmesi için zorlamıştı. Ancak bunun mümkün olmadığını gördüğünde hem Lua hem de Ingrid’i baskılayıp bayılmalarını sağlamış ve ancak öyle durdurabilmişti. Şaşkın bakışlar karşısında uzun ve tehlikeli yolculuğa dayanamadı ve açlıktan bayıldı diye açıklamada bulunmuştu. Şimdi kral son sözünü söyleyip oradan ayrılırken ve diğerleri de dağılırken Dokhair Lua’nın bilinçsiz yığılan bedenini tek kolunun altına bir un çuvalı gibi sıkıştırmış halde dururken bir yandan onun henüz uyanmasını engelliyor öte yandan Thara ile yalnız kalıp konuşabilecekleri anı kolluyordu.

18 yorum:

  1. "Kelime Oyunu" da uzun soluklu çalışmalar arasına girdi. Bir ara katılmıştım, sonra nedense sürdüremedim.
    Katkıda bulunanların emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makbule abalı.

      teşekkürler. bu etkinliği hiç bırakmam ben artık, çünkü çok keyifli :)

      Sil
  2. çok güzel yazmışsın. ben böyle şeyler yazamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşe.

      çok hayalcilikten geliyo kikiki :)

      Sil
  3. Vaal'dan şüphelendim ama diğer taraftan Yücelerin Vaina'nın kaçamayacağına dair güvenlerinin tavan yapmış olduğunu gördüm. Kral ve Thara aklıselim çıktı neyse ki. Bu bölümde şahaneydi deep emegine sağlık 🙂🌷

    YanıtlaSil
  4. Emeğine kalemine sağlık Deep :)

    YanıtlaSil
  5. Ooo güzel gidiyor, iyi kral kontrolü ele aldı, öbürleri daha ayakta uyusun. Lua'ya yazık ya. O kadar şey yaşadı tabi. Kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      bakalımlım neler olcaaak :)

      Sil
  6. Vaal bişiler karıştırıyor da hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. diary of meri.

      eveey gizemli fantastikli :)

      Sil
  8. Deep selamlar. Şimdi bloklara bir bakayım derken sana uğradım ve buna bayıldık kızımla. Berfin hikaye vs yazmayı seviyor. Ve yazmak ister mi diye sordum cevap "evet". O zaman yazar yazmaz blokta paylaşacağım bakalım neler çıkacak ortaya. Kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülay akbal.

      pekiii oleey ne güzel oluuur :)

      Sil