1 Temmuz 2024 Pazartesi

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 254


Ağaç Ev Sohbetlerimiz devam ediyor. Her hafta bir sohbet konusu buluyoruz ve o konuda yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes sohbet konusu bulabilir.

Haftanın konusu: "Bir etkinliği canlı izlemek mi TV'de nette izlemek mi?"

Bir konseri veya spor karşılaşmasını veya açılışı, sergiyi canlı izlemek daha keyifli. Diyelim bir stadyum konseri veya maçı canlı izlemek daha heyecanlı.

Dünyada özellikle Amerikalılar bu etkinlikleri iyice şov haline getirdiler. Bir konserde müzikten başka her şey var neredeyse. Gösteri yani. Avrupa etkinlikleri daha sanatsal.

Canlıda atmosferi tadarsınız, her şeyi görebilirsiniz. tabii ki önlerdeyseniz, bir bale gösterisinde örneğin önde olmak iyi. Uzakta olursanız ayrıntılar kaçar. 

Veya diyelim bir tenis maçı. Kamera genelde top ve oyuncularda oluyor TV'de. Canlı izlerseniz detayları görürsünüz.

Canlıda dans eder bağırırsınız, zıplarsınız, ağlarsınız, gidip şarkıcı ile foto çektirirsiniz sonda. Bunlar evde izlerken zor. Canlıda sanki gösterinin bir parçası olursunuz.

Canlının zorlukları da var. Bilet almak gibi. Tiyatro, opera bileti almak zor. Nette hemen biter, gişeye ise sabahın körü gidip beklersiniz sırada.

Evde izlemenin de rahatlığı var ama. Ayrıca ucuz da evde. Evde tehlike de yok. Konserde ezilmek de var.

Zamanı olan ve isteyen herkesler yazsın işteee!

8 yorum:

  1. Bir etkinliğe canlı olarak katılıyor olmanın keyfi başkadır, olmuyorsa da imkanlar dahilinde :))

    YanıtlaSil
  2. Elbette canlı izlemek çok keyifli. Keşke herkes bu imkânları yakalayabilse. Küçük şehirlerde ne yazık ki böyle seçenekler pek olmuyor. Bu yüzden belediyelerin düzenlediği festivaller çok değerli. Büyük şehirlerde de o kadar çok seçenek var ki, kimilerini zamansızlıktan, kimilerini mesafeden, kimilerini ise çok yüksek fiyatları nedeniyle kaçırabiliyorsunuz.
    Son zamanlarda fiyatlar iyice uçtu. Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları bu nedenle çok değerli ve bu kurumlar özenle korunmalı.
    Konserler, tiyatro gösterileri, dans gösterileri eğitimin doğal parçası haline gelmeli.

    YanıtlaSil
  3. Bir Snooker şampiyonasını canlı izlemek isterdim tercihen O'Sullivan'ın oynadığı bir maçı:)) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Canlı izlemek. Daha çok duyu organı devreye giriyor. Kalıcılık daha da artıyor.

    YanıtlaSil
  5. Canlının verdiği heyecanı bir ekrandan izlemek veremez bence :)

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle canlı izleyelim.

    YanıtlaSil
  7. Devlet Opera Balesi, Devlet Tiyatroları gibi yerlede ezilme tehlikesi yok, ayrıca biletler de gösterilerin boyutuna bakınca ucuz. İstenirse imkanlar var yani.:) Sevgili Gül Akça için önerimse bizim bilardo salonlarında düzenlenen şampiyonalarda O'Sullivan olmasa da snooker izlemek mümkün, şu linkten turnuvaları takip edebilir:))

    https://www.bilardo.org.tr/haberler/2024-snooker-sampiyonasi-2.-etap-938

    Deep, Devlet Tiyatroları ve Opera balesinde ezilme tehlikesi yok, bileti internetten alabiliyorsun hem, kuyruk derdi de yok yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Snooker'ı eurosporttan ve World Snooker'ın adresinden sürekli takip ediyorum orada sorun yok. Canlı olarak elit sporcuları izlemekten bahsediyordum. Burada sadece Turkısh Masters düzenlendi (2-3 sene evvel Antalya 'da) onun dışında yurtdışında (UK veya Çin'de oluyor çoğunlukla) oluyor. Belki bir gün giderim:)

      Sil