1 Ekim 2024 Salı

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 267


Ağaç Ev Sohbetlerimiz devam ediyor. Her hafta bir sohbet konusu buluyor ve o konuda sohbet ediyoruz. Herkes katılabilir, herkes sohbet konusu bulabilir.

Haftanın konusu: "Ünlülerin özel yaşamları sosyal medyada, basında, dergilerde, gazetelerde konu olmamalı. Katılıyor musunuz?"

İvit katılıyorum. Politikacıların, sanatçıların, film dizi oyuncularının, şarkıcıların ve diğer ünlülerin özel hayatları, hayatlarının detayları bizlere gösterilmemeli.

Ama bir yandan da onlar bir şekilde önümüzde olunca bize model de olabiliyorlar ve onlar yanlış yapınca doğruyu görebiliyoruz.

Tabisi örneğin politikacılar gözümüz önünde olup pozitif bir görüntü de çizebilirler. Kişisel yaşamları hep önde olunca iyice popüler de olabilirler. Kişisel ilgi alanları halkın da ilgi alanı olursa daha da popüler olabilirler. Yaşlılarla veya çocuklarla birlikte oyun oynarlar, etkinlik yaparlar, bu onlara olumlu izlenim getirir.

Sürekli göz önünde olunca belki rüşvet ve yolsuzluk da yapamazlar. Doğru ve güvenilir yaşamak da zorundadırlar.

Ama tabii özel yaşamları, evlilikleri, aşklar bizi hiç ilgilendirmez. Yayın kuruluşları aslında onların özel yaşamlarını bize sunarak aslında suç işliyorlar. Özel yaşama girme suçu.

Gözümüzün önünde bile olsalar, özel yaşamları medyanın konusu olmamalı. İnsanlar onların işine bakmalı, iş performansına bakmalı, özel yaşamından bize ne!

Sosyal medya ünlüleri bıraksın da topluma faydalı işlere dikkat çeksin.

Hadiii herkes fikrini yazsııın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder