28 Eylül 2024 Cumartesi

BLOGLARI CANLANDIRMA PROJESİ 9



Blogları Canlandırma Projesi etkinliğimizin Eylül ayı temaları spor, sonbahar, Paris, politik film ya da kitap, ölmeden önce okunması, izlenmesi gereken kitaplar, filmler idi.

BCP Ekim ayı temalarını da bugünlerde seçeriz.

Eylül ayı için spor temasını seçtim. Atlı sporları. Daha önce Kanada yapımı at, çiftlik dizisi Heartland'i izleyip çok sevmiştim. O dizide atlara fısıldayan bir kız vardı. Bir de yine at, çiftlik dizisi Yellowstone var, Amerikan dizisi.

Bu kez de yine atlarla ilgili bir film seçtim. Diğer dizilerden çok daha masum, çocuksu bir film Ostwind. Pazar sabahı kahvaltısı yaparken izlenecek minnoş filmlerden. Bir kız ile bir atın arkadaşlığı.



OSTWIND

Alman at ve çiftlik filmi. At sporları ile ilgili. At yarışı, engel atlama, atlı jimnastik, akrobasi gibi at sporları ve eğiticileri ile ilgili film çok sevilince filmin devam filmleri de çekiliyor. Şimdilik beş adet film oldu. Devamı da gelecek. Bütün filmlerde aynı oyuncular bulunuyor.

İlk Ostwind filmi 2013 yılında çekiliyor, beşinci film de 2021 yılında. Ostwind, Doğu Rüzgarı anlamına geliyor. Filmlerde, Kasırga ve Fırtına sözcükleri kullanılıyor. Filmlerde Mika adlı bir kız ile Ostwind adında bir atın arkadaşlığı anlatılıyor.

Mika, ufak bir kız. Okulda yaramazlık yapınca anneannesinin yanına, çiftliğe gönderiliyor. Anneanne yıllardır aileye ait çiftlikte at yetiştiriyor. Çiftlikte Ostwind adlı çok iyi bir at var. Uyumsuz davranıyor. Mika ise atlardan anlamıyor. Ancak Mika bir süre sonra Ostwind ile iyi anlaşmaya başlıyor. Mika’da az bulunan bir yetenek var. Atlara fısıldama yeteneği. Ostwind ile ruhları birbirine bağlı. Bir süre geçince ikisi at yarışlarına hazırlanıyor. Ostwind’e Kasırga deniliyor.

İkinci filmde çiftliğe bir beyaz at geliyor. Ostwind ile iyi anlaşıyorlar. Ostwind’in bir oğlu oluyor. Fırtına. Üçüncü filmde Mika, İspanya’ya gidiyor, Kasırga ile birlikte. Kasırga’nın ailesini ve geçmişini bulmak için. Dördüncü filmde çiftlikte ekonomik zorluklar başlar. Çiftliğe Ari adlı bir minik kız daha gelir. Mika, Ostwind’in sakin karakteri iken Ari ise Ostwind’in heyecanlı karakteri idir. Ari de Fırtına ile iyi anlaşır. Bölgeye bir sirk gelince Ari içindeki at ile akrobasi eğilimini keşfeder.

Ostwind, tatlı, şirin, masum, iyilik dolu, insancıl, at sevgisi dolu, duygulu bir aile, arkadaşlık filmi. Not:4/4

1 yorum: