7 Ekim 2024 Pazartesi

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 268



Ağaç Ev Sohbetlerimiz devam ediyor. Her hafta bir sohbet konusu buluyoruz ve o konuda yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes sohbet konusu bulabilir.

Haftanın konusu:

Haftanın konusu sevgili Hümeyra Özkan'dan geldi; "Filistin"

https://hmeyraoz38.blogspot.com/2024/10/agac-evi-sohbetleri-268.html

Hümeyra Özkan, bitmeyen ve hepimizi üzen Filistin konusunu yazmış, açıklamış. Biz de genelde yaptığımız gibi bağışlarla, dualarla onlara yardım edebiliriz.

Her tarafımız sorun doldu. Bugün birçok arkadaşımız bloglarında ülkemizdeki kız cinayetlerini yazdı. Hepimiz ülkemizde öldürülmekten korkuyoruz. Göçmenleri, enflasyonu unuttuk artık, açlığa doğru sürüklendiğimizi de unuttuk. Korkuyoruz. Sokakta öldürülmekten.

Kız katilleri çete kurmuşlar. Telegramda, Discord'da, nette forumlar kurmuşlar. Kedi öldürme videoları paylaşıyorlar. Artık bebekleri de öldüreceğiz diyorlar. Çocukları parka bile götüremeyecek anneler, gönderemeyecek.

Ülke içindeki ilk sorunumuz bu. Halk, polis, hükümet, hukuk önce bunu çözmeli. Ülke dışı olarak da dünyada şu anda en büyük 3 kıyım devam ediyor. Doğu Türkistan Müslümanlarının Çin tarafından öldürülmesi, Rusların Ukrayna ile bitmeyen savaşı, İsraillilerin Filistin halkına uyguladığı zulüm.

İsrail, İngiltere, A.B.D. hep beraberler. Dünyada en güçlüler de onlar. Bütün İslam ülkeleri A.B.D. tarafından sömürülüyor ve A.B.D. izin vermeden İslam ülkeleri adım bile atamazlar. Türkiye de hiç bir şey yapamıyor. Hükümetimiz İsrail ile ticareti bile bırakamıyor. Mecburuz çünkü. Bizler halk olarak ürünleri boykot etmeye çabalıyoruz ama zaten ithal edilmiş olanları.

Bütün Orta Doğu bir savaşa sürüklenmeden ve ülkemiz de sürüklenmeden umuyoruz dünya bu soruna ve diğer sorunlara da çözüm bulacaktır.

Dünyanın her yerinde boş yere öldürülen sivil insanlar için canımız acıyor.,

İsteyen ve zamanı olan herkes yazsııın!

1 yorum:

  1. Yazıp yazıp sildim. Bilmiyorum Deep. Senin yazına katılıyorum diyeyim. Ne eklenir üstüne bilmem. Ülke içi de kıyamet alanı oldu iyice.

    YanıtlaSil