5 Mart 2019 Salı

Peri 2





Evin içinde on onbeş çocuk olurduk. Hiçbir yere sığmazdık. Sonra en büyük sorun uyumak isteyince çıkardı. Sümeyye’nin annesi kendi yatak odalarını bize bırakırdı.

Döşek de sererdik yere. Sırayla kim döşekte uyuyacak kim yatakta uyuyacak tartışırdık. Bir keresinde şöyle yaptık. En büyükler bir yanda uyuyacak, en küçükler bir yanda uyuyacak. Kura çektik bir de. Büyükler grubu bir küçük alacaktı yanına. Küçüklerin yanında da bir büyük olacaktı.

Büyüklerin grubuna denk geldim. Ve sıra da döşekte uyumamızdı. Yani böyle gruplar kurmalarının illa ki bir sebebi olacaktı tabii. Hadi gece yarısı oldu, uyuycaz dedik. Bir de döşekte uyuyoruz ya, tam yanımızda giysi dolabı var. Aynalı türden boydan aynası vardı.

Yatakta ben, Ceylan, Sümeyye, Saadet var. Bir başladılar korkulu korkulu hikayeler anlatmaya. Bir efsane vardır bizde. Benim ilkokulumun karşısında sarı binalar var. Vakıfmış diyorlar eskiden. Ordan başladılar işte anlatmaya.

Nasıl yutkunuyorum. Korkuyorum tabii titriyorum filan ama sonra onlar da korkmaya başladı. Aaa öyle mi böyle mi hayret dolu sesimizi duydu yataktakilerden biri. E biz döşekteyiz. Kalktı yataktan, yarı uyur vaziyette, saçları da öne düşmüş. Ama nasıl korkunç gözüküyor. Onun halini aynada gördük. Ve çığlık çığlığa kaldık. O korkuyla kapı arkasına sığındık.

Sesimizi duyan diğer uyuyanlar, korkudan onlar da ne olduğunu anlamamış halde yanımıza gelip bize sarıldılar. Bizi korkutan da yanımıza geldi, Gülistan. Ne olduğunu sormak hiçbirimizin aklına gelmiyor. Çığlıkları duyunca Sümeyye’nin annesi geldi. Kapı açılınca birkaçımız bayıldı.

Çok komikti o zaman. Hala hatırladığımızda güleriz. Çok güzel ders almıştık.

47 yorum:

  1. çocukluk ne güzel anılarla dolu değil mi

    YanıtlaSil
  2. ahahaha bu nee allahım gülmem ağrıdı :D bayılan da olmuş :D ay nasıl güldüm ama yaa :D çocukken dayım da bize hayalet hikayesi anlatırdı ben korksam da severdim korku hikayesi :) ama ayna olan yerde uyuyamam ben hala korkarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      ayna mı yaaa :) gözün ağladı mu gülmekteen :)

      Sil
    2. hıhım gece uyandığımda aynaya bakamam hayalet görürsem diye :D gözüm ağladı gülmem ağrıdı hahaa :D

      Sil
    3. sessiz gemi.

      ha haa :)

      Sil
  3. :)))) gözümün önünde canlandı haliniz ay kıyamet kopmuş :)))

    YanıtlaSil
  4. Gülmeceli, korkmacalı çocukluk anıları bi harika <3

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. ertuğrul yıldırım.

      sence hepsi rüyaa zateen :)

      Sil
  6. çok güldüm çok...süpermiş...sevgiler canım....

    YanıtlaSil
  7. sizin aile çok eğlenceliymiş ya

    YanıtlaSil
  8. Çocukluğun vazgeçilmezidir korkunç hikayeler :D

    YanıtlaSil
  9. çocuklukta korktuğum gibi hala korkarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüreğimin iklimi.

      karanlıktan mııı :)

      Sil
  10. Yüce korku;anlattıkça,dinledikçe mayalanmış:)) Güzel bir anı,yaşama dair Deep:))

    YanıtlaSil
  11. Demek ki neymiş, uyumadan evvel korkunç hikaye anlatmayacakmış kimse. :)))

    YanıtlaSil
  12. Korku dolu ama çok eğlenceli bir geceymis:))

    YanıtlaSil
  13. küçükken kardeşlerimle, kuzenlerimle yaptığımız döşek kavgaları geldi aklıma.:) Yataklar bırakılır, herkes döşekte yatmak ister..:) Nedense o yaşlarda hep de korku dolu hikayeler anlatılır.. Güzel yıllardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en nefis tariflerim.

      döşekte korku hikayeleri bi de kıkırdamak eveet :)

      Sil
  14. Çok hoş ve güzel çok hoşuma gitti ;)

    YanıtlaSil
  15. Pek severdim ben de öyle topluca uyumaları felam :)) Sizin de hatıranız çıkmıyo aklınızdan bak işin içinde korku olunca ;)

    YanıtlaSil
  16. Bir araya gelince ortaya korkunç hikayeler de çıkıyor bazenleri. :')

    YanıtlaSil
  17. ilkay özgür.

    hıhım ivit :)

    YanıtlaSil
  18. bazen fazla hoş olmuyor mu geçmiş...bazen geçmişte dinlenmek istemiyor mu insan...peki bazen fazla hoş olan o geçmiş gibi bir anı yaratmaya gücümüz neden yetmiyor...neden sadece hatırladığımız kadar huzuru hissedebiliyoruz geçmişin hoş anılarında ... geçmişin hoş anılarında dinlenip geçmişteki gibi hoş anılar yaratacak kadar güç kazanmak istiyorum... acaba çok mu şey istiyorum da bir yolunu bulamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pırasa.

      ay ya olur ki yine geçmişteki gibi hoş anlar yaaa sabır sabır :)

      Sil
  19. Beni de büyük kuzenlerim korkutmustu bak yine hatırladım bu anılarla 😀 toplumca benzer özelliklerimiz var bu inkar edilemez...

    YanıtlaSil
  20. Ayni evde birkac cocuk tehlikeli rkaisim 😃😃😃

    YanıtlaSil
  21. Farkındayım ne olursa olsun her zaman ve aynı anda kötü ve iyi hisseden taraflarımız olacak.
    İyi yanımız kötü yanımıza kötü yanımız iyi yanımıza etki edecek ama hatıralarımızda ki kadar gerçeği gerçekten okadar güzel olmasada genede en çok tadı tuzu olan dönem çocukluk gerisi zamana ayak uydurma çabası sürdürmenin rölüne bürünmüş bir çeşit sürünmek hüzünlendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arsu.

      evet ya çocukluk güzeeel, evet hıhım zamana insanlara yaşama uyma yetişebilme çabası, yetişirmiş gibi rol yapma çabası, evet yaa sürünmek :) sürünüyoruuuz sürüm sürüm :)

      Sil