23 Mart 2023 Perşembe

KELİME OYUNU 109




Kelime Oyunu etkinliğimiz devam ediyor. Her hafta 5 kelime veriyoruz ve bu 5 kelimenin de içinde olduğu öykü şiir deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes yazabilir ve herkes 5 kelime verebilir.

Haftanın kelimeleri: Lanet/Neşe/Şok/Katran/Gölge

VAİNA 27

Uzaklarda bir yerlerde olsa da dünyaya yayılan bir musibetin söylentisi kenti hızla ele geçirip herkesin keyfini kaçırmış ve tedirginliğe sürüklemişti. Günler ve geceler boyu herkes muhabbetinin bir noktasında tekrar konuyu bu karanlık kötücül şerrin yayılışına ve hakkındaki diğer söylentilere getiriyordu. Bir tüccar kenti olmanın getirdiği bazı iyi ve kötü şeyler vardı ve her yerden çeşit çeşit insanın buraya akın ediyor olması bu ikisinin arasında bir noktadaydı. Her yerden her türlü insanın buraya geliyor oluşu onların geldiği yerlerden çeşitli hikayeler ve hurafeler arasında gerçek haberlerin de gelmesini sağlıyordu. Hatta bununla ilgili eski bir laf vardı: Astlina’da bir kuş fısıldasa Rhinasol’de herkes bunu bilirdi. Bu da ne demek diye Lua Şifacıya sormuştu ve o da “Bilirsin, Astlina okyanusun ortasında lanetli olduğu için herkesin terk ettiği ve bir tek hayvanın bile yaşamadığı minik bir ada ülkesiydi. Bilmiyor musun? Ben de seni gezgin biri sanırdım. Her neyse..” diye yanıtlamıştı.

Kışın da kendini hissettirmeye başlamasıyla insanlar oldukça huzursuzlanmış ve şehri saran curcunalı hayatın sesleri yerini fısıltılara bırakmış, neşeli yüzler giderek solmuştu. Kente gelen her yabancı beraberinde birbirine benzer korkunç söylentiler getiriyor ve kötülüğün her yönden buraya doğru yaklaştığını hissettiriyordu. Tüccarlar uzağa gidecekse yanlarına koruma tutmaya başlamıştı ve artık kimse gece seyahat etmek de sokağa çıkmak da istemiyordu.

Sonra bir gün akşam yemeği saatinde hanın kapısından içeri şok içinde orta yaşta bir adam kapıyı kırarcasına girdi. Bu halihazırda konaklayanlardan biriydi ve gezintisinden dönerken gördükleri karşısında adeta dili tutulmuştu. Herkes yemek yemeyi bırakmış ve ona ne olduğunu anlamaya çalışıyorken sonunda birisi gidip dizlerinin üzerine düştüğü yerden onu kaldırıp masalardan birine oturması için destek olmuştu. Biraz su içmesini sağladıktan sonra nihayet konuşabildiğinde neden bu kadar perişan göründüğü anlaşıldı. Ülke sınırına yakın bulunan bir köyde bir canavar saldırısı olduğu söyleniyordu. Rhinasol’e çok yakındı ve köyde bununla ilgilenecek bir doktor olmadığı için zavallı adamı at arabasında bir gece boyunca taşıyarak buraya getirmişlerdi. “Onu doktorun evine götürürlerken gördüm. Bedenindeki yaralar siyah bir katranla kaplıydı ve tüm o anlatılan söylentilere benziyordu. O şey her neyse sonunda belli ki buraya da gelmiş.” Adam bunları söyledikten sonra su içerken hala elleri titremeye devam ediyordu. Lua ve Şifacı odaya dönüp olanları düşünmeye çalıştı. Lua’ya göre bunu yapan Vaina değildi çünkü onun geride yaşam bırakacağını sanmıyordu. Bunu olsa olsa onun dönüştürdüğü veya karanlıklardan çağırdığı gölge yaratıkları yapmış olabilirdi. Günlerdir her yerde Ingrid’in bahsettiği adamı aramış ama hiçbir yerde onu bulamamışlardı. Gerçekten de artık ne yapmaları gerektiğini bilemiyorlardı ama zaman neredeyse tükenmiş görünüyordu.

17 yorum:

  1. Tam heyecanlanmış ve kendimi kaptırmışken bölüm bitti :) Kötülük çok yakınlara geldi. Bakalım şehri neler bekliyor.
    Kalemine sağlık deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      hayırlısı bakalııım :)

      Sil
  2. Merhaba deeptone. Blogları canlandırmak için yapılanlar etkinlikleri çok beğendim. Yazmak isteyenler için gayet uygun olan bu mecranın korunması önemli. Gayretleriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Hikaye devam ediyor, ne güzel. Sonu ürkütücüydü biraz, bakalım kahramanlarımız ne yapacak. :)

    YanıtlaSil
  4. bu etkınlıgı okumayı sevıyorum belkı bir gun bende katılırım deep ama tabı bunun ıcın daha sık bloga gırmem lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dear monarosa.

      olsun o da olur ki birgüün :)

      Sil
  5. Dantel gibi örüyorsun ince ince şu kurgu dünyanı, vallahi hayranım sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş bahar mimozası.

      sen de yapıyorsun artık ayolcum :)

      Sil
  6. eh neler olacak pekiii hep merakta kalıyoruuz :D

    YanıtlaSil
  7. ilkay.

    ben de zihnimde görüntülerle yazıyorum zatensi :)

    YanıtlaSil
  8. Yine çok güzel bir bölüm

    YanıtlaSil
  9. Birden insanı içine çeken bir yazı olmuş merakla okudum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doktorun defteri.

      devam eden bir öykü bu. bu hafta devamı gelecek :)

      Sil