6 Aralık 2014 Cumartesi

SADE VE DERİN ADLI KİTABIM İLE İLGİLİ YORUMLAR




Sevgili içten arkadaşım COMPLETE THE SENTENCES, blogçu arkadaşlarımın ilk kitabım "SADE VE DERİN" ile ilgili yazılarının linklerini vermemi istedi benden. Bu aklıma hiç gelmemişti. Belki de çok utandığım için aklıma gelmedi.

Ancak kendisi, ona da sorabilirsiniz bunu, bir kitabım olduğunu daha yakınlarda öğrendiği için üzüldüğünü söyledi. Yanda kitabımın fotosunu koyup blogçu arkadaşlarımızın yazılarının linklerini veriyordum. Ancak bu bloguma gelen siz arkadaşlarımın kitabımdan haberdar olmasını sağlamıyor demek ki.

Bir de, bütün arkadaşlarımızın yazılarının linklerini verebilirsem, herkes kendine yakın bulduğu kişilerin yorumlarını okuyabilir, dedi.

Bu bahaneyle, kitabımın hikayesini anlatayım. 2013 Ağustos ayında, 2-3 yayınevi, blog yazılarımın farkına varıp, dosyanızı gönderin, kitabınızı basalım, dediler. Blogdan ulaştılar bir şekilde. Ulaşmalarına sanıyorum blog arkadaşlarım aracı olmuştur. Yazılarımı okuyan arkadaşlarım yayınevlerinin dikkatini bloguma çekti diye düşünüyorum.

Kadıköy'deki İkinci Adam'da karar kıldım. Büyük bir yayınevi değil daha alçakgönüllü bir yayınevi istiyordum. 2013 Ramazan ve Kurban Bayramı'nda kitabımın çalışmaları sürdü. Kasım'da hazırdı. Yayınevi ile ilgili teknik sorunlardan dolayı, Ocak 2014'te çıktı.

Kitabım 500 adet basıldı. Siz arkadaşlarım için. Ben burda blogda aranızda yazdım ve okuyan arkadaşlarım da sizsiniz. Benden kitap bekleyen blogçu arkadaşlarım için oldu bu kitap. Kitabımın bu ilk baskısı bitmedi zaten. Kitabımdan bir lira bile kazanmış da değilim. Yani, ün veya para için kitap çıkartmadım. Sizler için çıktı bir de kişisel mutluluğum için. Ben kitabımı basıldıktan iki ay sonra gördüm ilk kez birkaç kitapçıda, Beyoğlu'nda.

Bugünden geriye doğru giderek, kitabım hakkında yazan arkadaşlarımın yazılarının linklerini vereceğim. Unuttuğum olursa bana anımsatırsınız, arada bir linkleri yayınlamaya devam edeceğim.

Bugüne dek bloglar dışında nette, medyada, dergilerde, basında kitabım ile ilgili hiçbir yazı veya reklam çıkmadı. Kitabımı seven ve olumlu bulan sizlere teşekkür ederim.

COMPLETE THE SENTENCES


DÖRDÜNCÜ TEKİL ŞAHIS


MAVİYE İZ SÜREN


ŞENAY BENDERLİ


BEGONVİLLİ EV


Linkleri vermeye önümüzdeki günlerde de devam edeceğim...


41 yorum:

  1. Sade ve Derini okuyan paylaşan arkadaşların linklerini yazman ne güzel olmuş ya çok hoş fikir ayrıca fotoğraf için teşekkür ettim :)

    YanıtlaSil
  2. Deep, çok mütevazisin :)) Kitabının yorumunu yazmıştım, hikayesini tam bilmiyordum. Çok hoş :)) İnşallah daha çokkkkk kitabını okuruz, başarılar diliyorum ve seni tebrik ediyorum. İyi ki varsın :))

    YanıtlaSil
  3. E nihayet! Artık bi mevlür mü okusam neytsem, sen bu adımı attığın için. ;)
    Dedikleri harfiyen doğrudur. Kitapla ilgili benim yazımda da görebileceğiniz üzere, aylar sonra haberdar olduğum için üzülmüilüğüm ve hatta içten içe Deep'e kızmışlığım da vardır, okkaaa yazışıyoruz, her sıkıştığımda yanımda bitiyor, ve fakat bir kitabı olduğunu bilem söylemiyor diye.
    Heyecanlandım bak şimdi, ben de diğer arkadaşların yazılarını merak ediyorum çünkü. Heeemmen okumalı o samannn... :)

    YanıtlaSil
  4. Ayrıca Hamiyet'in de kısa bi öneri yazısı vardı Deep. :)

    YanıtlaSil
  5. deepciğim, bu yazı fikri çok iyi olmuş. Kitabını yorumlayan diğer blog yazarı arkadaşlarımızın linklerini hemen inceleyeceğim;)

    Ve gerçekten çok mütevazisin;) Ve neden o 500 adet bitmedi yaa:( Bitirmeliyiz onu:) Umarım diğer kitaplarında maddi olarak dönüş de alırsın. Emek var ortada, çaba var. Zaman var, anılar ve yaşanmışlıklar var.

    YanıtlaSil
  6. hava mı atıyon Deep :D sdfg

    YanıtlaSil
  7. Canımm, o kitapla gerçekten çok mutlu olup pek bi gurur duymuştum o günlerde. Hala da duyuyorum. İyi ki varsın, iyi ki yazıyorsun. Özden anlatımınla hep yaz sen. Biz okuruz. Para kazanmak amacı ile yazmadığını biliyorum ama eminim bir gün kazanacaksın.

    YanıtlaSil
  8. Bir kitabin oldugundan hic haberim yoktu Deep, gercekten cok mutevazisin.Inanirmisin bilmem ama senin yazilarini her okudugumda mutlaka bir kitabin olmasi gerektigi fikri hep aklimdan gecmisti :) Ah Deep iste bu hic olmadi :( Keske onceden bilseydim Istanbuldan alir gelirdim :( Neyse insallah bir dahaki gidisimde bulur, alirim :)
    Simdilik satis olmasa bile bir yerden baslamissin, senin adina cok sevindim bence fazlasiyla hakediyorsun insallah ilerde daha cok kitaplarini goruruz ve de kitlelere ulasirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Eminim Deep mütevazilikten buna cevap vermez. Beklemenize gerek yok, internette kitapyurdu'nda vardı ben aldığımda. Ya da bulunduğunuz yerde D&R varsa, sipariş ederseniz en kısa sürede getiriyorlar. Sevgiler... :)

      Sil
    2. Az önce aldığım istihbarata göre çook uzaklardaymışsınız meğersem ;). Ama olsun, sayenizde diğer arkadaşlara duyurmuş olduk nasıl alacaklarını hiç değilse. :)

      Sil
    3. Evet maalesef :( yoksa hemen bir tane edinmistim :) Olsun en azindan ogrendim bir dahaki gidiste almadan donmem, bu arada bilgilendirip ilgilendiginiz tesekkurler :)

      Sil
  9. Yaa benimde yeni haberim oluyorrr. Çok sevindim ve şaşırdımm hayırlı olsun:) Bakalım buralarda bulabilecek miyim kitabını:)

    YanıtlaSil
  10. Sade ve Derin baş ucu kitaplarımdan biri. Çok değerli, kıymetli, özel bir kitap benim için.

    Deeeeppp ben de Dost kitabevinin içinde bağırarak kitabını tanıtmıştım. :D o günden beri Dost'a giremiyorum. :D

    YanıtlaSil
  11. Bende gec haberdar oldum.bakacagim linklere.

    YanıtlaSil
  12. şimdi fark ettim de sevgili Derin ben bir türlü seni tebrik etmeyi düşünemedim. sanırım kitabın çıktığı ilk zamanlarda bloğunu çok tanımamamdan kaynaklanıyor. sonrası ise düşüncesizlik. yıllar yıllar önce ben de çok hayal ederdim kitap çıkarmayı. hatta yazdığım bir çok çocuk masalı da vardı yedeğini almadan bilgisayarı tamire verince hepsi gitti, hatta bilgisayarda. çok güzel, manevi yönden doyuran bir duygu olmalı. TEBRİKLER...

    YanıtlaSil
  13. Paylaşmaya utanıyo musun cidden dndkdkd ulan benim kitabım olsa blogumun her yerinden linkleri çıkar böyle milletin gözüne gözüne sokarım. Havamdan geçemezsiniz.

    YanıtlaSil
  14. beni unuttun aşkolsun deep!

    YanıtlaSil
  15. Deep kitabını iki kez okudum bence el altında olması gereken bir kitap :)

    YanıtlaSil
  16. Bak şimdi kendimden çok utandım, daha gidip kitabını alacağım sonra sana yollayacağım sen imzalayıp bana geri yollayacaksın falan :) 500 taneyi bitirip daha nice baskılar yapacak kitabın, daha işportaya düşecek :)) Sen yazmaya devam et ama.
    Hem bak ben senin için ne buldum, bakalım beğenecek misin ?
    http://buraliolmayanlarlokali.blogspot.com.tr/2014/05/sifreli-oyku-mimi.html

    YanıtlaSil
  17. deep iyi yapmışsın bunları yayınlamakla. daha da kitap yazmayı düşünüyor musun yoksa bu öylesine bir anı olarak mı kalacak. Planların neler merak ediyorum doğrusu.
    Gizemli kalmaya devam mı edeceksin yoksa hep deeptone adıyla mı kitap çıkarırsın ileride bunu da merak ettim:)
    Ben de kitabını bitirmedim daha sindire sindire gidiyorum;) ilk defa tanıdığım birinin kitabını okuyorum. Çok tuhaf bir his :) Yazar arkadaşım olur demek isterim ama işte gizli gizli blog yazıyoz sen gizli ben gizli hehe :)
    Para da kazanırsın inşallah ileride , inşallah çook büyük kitlelere hitap edersin biz de sıraya girer imza alırız senden ;) bak hiç imza için sıraya girmem sırf sana desteğiz yani <3

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten de çok mütevazısın sen. Bu ne alçakgönüllülük. İnanıyorum ki bu tek kitabın olmayacak, milyonlar satan kitapların olur inşallah...

    YanıtlaSil
  19. Eveeet Nihal ablada görmüştüm ben ilk. Ben okumadım ama çok güzel olduğuna eminim. Burda göremedim kitapçılarda malesef. İnternetten alcam ben deee okuyacağım kiii. Ama çok az basılmıs. Yorumlar hep güzel senin yazilarin bağımlilik yapiyo kndi blogumdan çok seninkini ziyaret ediyorum. Hatta izin almadan yaptığım için özür dileyerek sòylüyorum yazılarını ses kaydi yapip arkadaslarima gonderiyorum( yani bi kere yaptım devamı için izin istiyorum) onlar da begendiler ben yazmisim gibi mutlu oldum. Bence daha fazla kisi senin koca gönüllülüğünden istifade etmeli canım deep. Çok mütevazisin utanma kii sen çok iyisin :))

    YanıtlaSil
  20. bir başucu kitabı gibiydi Sade ve Derin :)
    umarım devamı da gelir Deep...

    YanıtlaSil
  21. Bence o kadar mütevazi olma eminim kitap çok güzeldir ben hala alamadım ya utaniyorum kendimden okul yüzünden çok kitap falan da okuyamıyorum zaten :(

    YanıtlaSil
  22. Bende bende okumalıyım evet!!
    Önce kitabı bulalım..

    YanıtlaSil
  23. Türkiye'den alacagim ilk kitap.Ah! Bir gidebilsem...

    YanıtlaSil
  24. Deep yine yeniden tebrik ediyorum seni. Almak nasip olmadı henüz ama mutlaka bende bir tane edineceğim..

    YanıtlaSil
  25. İleride kısmet olacak ve bende Deep, bak bu da benim yorumum diye sana link vereceğim. Zira kitabın elimde ama hala elime alıp okuyamadım... Çeyiz telaşı maruz gör..

    YanıtlaSil
  26. kitabını okuyamadim , ama beynimde yer etti , vuslata erisecegim inşallah birgün :)

    YanıtlaSil
  27. Bence çok değerli bir kitap çünkü laf kalabalığı yapmadan işin özüne yer vermiş, zaman içinde değeri daha da anlaşılıp yeni baskılar yapacağına eminim, senin yeni kitaplarının çıkacağına da eminim, belki de içinde bir sürü kişinin hikayesi olan bir roman olur bir sonraki kitabın?:) benim yazımı da unutma bu arada:)

    YanıtlaSil
  28. Kıskandımm :) Bir yazar olarak nasıl hissediyorsunuz sayın Deep ? Ben senin adına çok sevindim, başarılarının devamını diliyorum efendim :)

    YanıtlaSil
  29. Yorumlar ve degerlendirmeleri okuduğumda daha önceden blogunuzu takip etmediğim için üzüldüm açıkçası..

    En yakın zamanda inşallah kitabinizi alıp okuyacağım...

    YanıtlaSil
  30. Bence böyle bir fikri uygulaman çok iyi olmuş Deep.
    Gerçekten ilk zamanlarda Sade Ve Derin'i senin yazıp yazmadığını anlayamamıştım. Bir blogda kitap yorumunu gördükten sonra emin olmuştum.
    İyi olmuş bu tür bir yazı yazman :)

    YanıtlaSil
  31. ben de yazdım ki,yazmıştım sanırım yani...

    YanıtlaSil
  32. Aaaaaaa, kitabin oldugunu bilmiyordum. Kesin alacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. berlin berlin.

      heeey bikaç kitap yazdım işteee :) blogumda sağda en üstte var kitaplarım yaaa :)

      Sil
    2. Dikkat etmemiştim. Az önce bloğunu gezineyim dedim ve o zaman farkettim. Yaz tatiline az kaldı, tatilde Türkiye'deyim. O zaman mutlaka alacağım. Okuyunca da blogumda tanıtımını yaparım. 🤗

      Sil
    3. berlin berlin.

      ay pikiiii işallah o zamaaaan :)

      Sil