10 Kasım 2020 Salı

VERESİYE

 




Önümdeki köfteyi itina ile üçe böldüm, üç lokmada yedim. Zaman değişti, eski camlar artık bardak oldu, nerde artık bol köfte yemek, insanlar artık maaşları ile, kredileri ile, harçlıkları ile geçinemez oldular.

Yani artık kafeler, kahve dükkanları, çaycılar filan yani çayın kahvenin fiyatını indirmeliler. Yoksa kahve kupaları, fincanları kenarda küskün küskün bekleyecekler. Kimse vanilyalı, tarçınlı latte içemeyecek kafede, dışarıda, artık üçü bir yerde kahvede bile belki Nescafe değil de doğudan gelen Mahmood içeceğiz.

Kahve fiyatları düşmezse o zaman kupalar bardaklar küçülsün, shot gibi içelim yani. Yani bir çay kahve reformu lazım bu ülkeye. 15, 20 liraya kahve mi içilir? Eskiler derlermiş ya iş bilenin çay höpürdetenin ama işte böyle giderse çay kahve zenginlerin içeceği olacak.

Yani insanlar bundan sonra muhabbetin altını nasıl yakacaklar? Yani mevzular açılınca masadaki biri sazı nasıl eline alacak? Saz sanki ucuz da! Muhabbet koyulaşmaya başladığında kıvamını bulduğunda nasıl diyeceğiz hadi şimdi de Türk kahvesi içelim mi? Beş çayında nasıl alacağız A101’den After Eight çikolatasını? Keyiften nasıl fıkırdayacağız?

Yani bari Cafe Nero, Kahve Dünyası filan veresiye kahve verse? Veya veresiye çay olsa, demlenmiş çaylarla hayatımızı demlesek yani! Ama sonra da veresiyeye tiryaki olmasak! Eskiden derlermiş ya ben bağımlı değilim tiryakiyim, anneler de dermiş sen kel tiryakisin!

67 yorum:

  1. Doğru aslında. Çay-kahve zengin içeceği olacak neredeyse. Hoş bizim buralarda hala cafeler epey bir dolu (Buca, üniversite binaları var) Coranaya karşın hem de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ada denizi.

      e normal üniversiteliler gider en çok kafelere :)

      Sil
  2. Starbucks ve Cafe Nero'da en ucuz kahve 8 tl oda küçücük filtre kahve. Zaten eskiden dışarıda çay içmek keyifliyken şimdi anlamsız çünkü eski tadı yok hiçbir şeyin. En güzeli alcaksın masa sandalyeni sessiz sedasız bir deniz kenarında demleyeceksin çayını mis gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıradan bir kaktüs.

      oyy ne güzel fikir ooo :)

      Sil
  3. vereceksin parayı ( ki genelde yok biliyorsun ) alacaksın evine kahve makinesi , kuracaksın 4.dalga kahveci sektörünü :) o değil de güzelim after eight A101'lere kadar geldi değil mi be Deep :) sıcak Baileys ile ne giderdi o after eight ama biliyorsun artık Baileys aristokrat içkisi oldu :) neyse ben gidip de bi su içeyim bari.. çok kalp deep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kişisel diskom.

      ha haa evet evde dördüncü dalga barristerlik hihihi :) valla a101 de after eight yani ilginçlii :) ha haa baileys de çikolata da paalııı :)

      Sil
  4. Veresiye günahlarını vermezler Deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşamdan yazılar.

      hıhıms doğru dedin seeen :)

      Sil
  5. biz ilk bu küçük anadolu şehirne geldiğimizde tek bir cafe vardı. bundan 13 yıl önce. oturmak için ayakta sıra beklerdik. şimdi özsüt, gönül kahvesi, kahve dünyası, mado.. neler neler.. ama dediğin gibi çoğu kapanır bu gidiş. her şeyler pahalandı. ama veresiye vere vere kalmadı kalmadı diye de bir şarkı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tosbağa günlüğü.

      valla ya nasıl dayancaklar bakalımlım. özsütte kahvaltı ne güzel olurdu ama şimdi zoor :)

      Sil
  6. Pandemiden dolayı 7,5 aydır dışarıda hiçbir şey içmedim. Evde her gün çay ve kahve içiyorum. Evde içmek gibisi yok. Öyle pahalı yerlerde içme heveslisi de değilim çok şükür. Ama şöyle ormanlık ya da deniz kenarında içmek iyi olur 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minik mini.

      ben de evde içiyom zaten aylardıır :) ama deniz kenarında ormanlık ne güzel olur valla keyif yani :) kumla da olur amağğ de mii sanaaa :)

      Sil
    2. Bu sene gidemedik. Sağlık olsun.

      Sil
    3. minik mini.

      bu yaz e normal yanii :)

      Sil
  7. BAzı yerler abartı pahalı cidden, ama ev ortamı gibisi yok. Home swet home.:))

    YanıtlaSil
  8. Koy termos bardağına, gidip Deniz kenarında ya da ağaçlık bir parkta iç çayını kahveni. O sıkışık tepişik kahve dükkanlarına gıcığım zaten, üç kuruşluk kahveyi otuz üç kuruşa satıyorlar. Hem de pis kokan karton bardaklarda. Ölsün bu kapitalizm. Gerçi komünizimin yapamadığını Covidizm yapıyor bugünlerde çocuğum 😁😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevda.

      valla orman deniz olsun kave içmek ne güzel oluur senin oralar da uygun zaten oh :) covidizm ha haa :)

      Sil
  9. son dersten sonra, "hadi konağa kahve içmeye gidelim" derdi biri mutlaka. en az beş altı kişi oturur kahvemizi içer, sohbet eder, eve daha enerjik dönerdik. nasıl saadetli günlermiş. bilemedik kıymetini. gelir mi ki yeniden. fiyatlar malumda korona ah korona onun ettiğini kimse etmedi
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mavilale.

      gelmeeez :) korona valla bi gitseydi pislik yaaa :)

      Sil
  10. Dediğin gibi 15-20 liraya kahve mi olur? Gitmem de içmem de :)

    YanıtlaSil
  11. O kahve zincirlerinin ürettiği (ve herkesin de üzerinde ismi yazıyor diye "cool" olarak tükettiği) "to go" bardaklarının dünya çöplüğüne katkısı büyük. Benden uzak dursunlar, bedava dese almam o kadar yani:)

    YanıtlaSil
  12. Aslında mevzu derin...yazsan yazılmaz..yüz yüze konuşmak lazım...içemediğimiz kahve, yiyemediğimiz köfte..fakirleştik :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevda ünlü.

      evet yaa gittikçe alım gücümüz düşüyooo :)

      Sil
  13. Bu yazıyı Türk kahvesi içerken denk gelmem *.* En sevdiğim kahve sanırım bu. Benim hafiften bir reflüm var. Bu yüzden mochadır, lattedir ve daha sayamadığım kahveler daha sonrasında hayatımı zindana çeviriyor. Ama arada kendime hediye olarak aldığım oluyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatma başar.

      türk kahvesi sevilmez miiii :) arada içmekten bişi olmaz tabisideki :)

      Sil
  14. Fiyatlar Avrupa'dan, maaşlar Hindistan'dan.

    YanıtlaSil
  15. Bir termos, ister çay ister kahve, tüm dünya kocaman bir Cafe!

    YanıtlaSil
  16. Gülümseten gerçekler :)) Teşekkürler Deep

    YanıtlaSil
  17. Veresiye vermesinler de ucuz versinler.

    YanıtlaSil
  18. Biraz da mekansızlıktan kaynaklanıyor bence. Arkadaşımla sohbet edeceğim, nerede? Tabii ki kafede :) Ders çalışacağım, nerede? Tabii ki kafede :) Toplantıdan önce dosyalara bakmam lazım, nerede? Tabii ki kafede :) Kafe "tercih edilen bir mekan" olmanın yanında aynı zamanda mekansızlıktan dolayı zorunlu gidilen bir yer ve herkes en düşük fiyatla da olsa en az bir şey satın almak zorunda. Bu durumda çay ve kahve 15-20'ye de satılır, 30-40'a da. Tabii ki işletmecinin giderleri çok, ama belirlenen yüksek fiyatlarda bu mekansızlığın da etkisinin olduğunu düşünüyorum :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu anlar.

      mekansızlık doğruuu, evet ya bari en ucuzunu alalım diyoruzz :)

      Sil
  19. Ay yaaa ne güzel,harika temenniler:) keşke damardan alsak kahveyi başka hiç bişeye gerek kalmazdı yeminlen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. su.

      ahaha gerçekten deee şırınga kahve olsuuun :)

      Sil
  20. camlar değil de çamlar diye biliyorum ama:)) Deepcim aynen katılıyorum..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eren.

      eveey yaa cam bardak olsun diye komiklik daptım :) vallahi yaaa ne paalı artık bu kaveler :)

      Sil
  21. Kahve ve kitap ikilisi hayal olacak desene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emre bozkuş.

      kafede kahve kitap artık lüks olcak nerdeysee :)

      Sil
  22. doğrusunuz. 15- 20 tlye kahve içiyorlar dışarıda. bir türk kahvesi bile en az 10 tl. keşke veresiye verseler. ahh ahh. Bir Türk kahvesi yapayım ben size.. :)

    YanıtlaSil
  23. Çok haklı bir konu gerçekten. Artık arkadaş buluşmaları zengin takımının olacak :) :)

    YanıtlaSil
  24. Valla ben evde yapıyorum latte mi,sütlü kahvemi,kremalı kahve ..Dediğin gibi dışara da ateş pahası ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatofotan.

      eveey en güzeli home coffee :)

      Sil
  25. Avmlerin içindeki kahve standları nispeten daha uygun oluyor. Kakuleli orta boy türk kahvesini 6 liraya içmiştim geçen hafta. Ama zincirleşmiş kafelerde oturunca 10 liranın altında kahve olmuyor gerçekten. 3-4 $ lık kahveleri 15-20 liraya içiyoruz maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük hanım.

      avm hıhım dikkat et ama avm deee :)

      Sil
    2. Çok nadir ihtiyaç olduğunda çıkıyorum, ama teşekkür ederimm düşündüğünüz için :)

      Sil
    3. küçük hanım.

      düşüncem tabiii :)

      Sil
  26. Hocam kahve aslında hem zararlı hem de yararlı bir şey. Onun düzeyini tutturmak çok önemli. Özellikle filtresiz kahvenin sağlığa çok fazla faydası var.Bknz:https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10408390500400009

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. celvin.

      pikiii teşekkürler bilgi için :) hoşgeldiin :)

      Sil
  27. müfred.

    komşu da mı yok hiç yaa veya bi akrabaa :)

    YanıtlaSil
  28. müfred.

    eveet haklısın tabii :)

    YanıtlaSil
  29. Sırf çay, kahve mi? Her şey pahalı her şeeeey! :)

    YanıtlaSil
  30. Çok sevdim bu yazını :) Bende böyle düşünüyorum. Her şey ateş pahası. İçimden artık bir şey satın almak gelmiyor. Kandırıldığımı hissediyorum hep. Bir açma 4 tl olmaz mesela. Un su tuz ama 4 tl. insanları küçük küçük soymak bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dada.

      vallahi ya resmen kandırılıyoruz de miii :)

      Sil
  31. ilkay.

    ya valla evet ya markette sanki her gün artıyor fiyatlar yanii :)

    YanıtlaSil