11 Ağustos 2021 Çarşamba

KELİME OYUNU 7




YÜCELER (Eitha 10)

Elina herkes kadar kederlere bürünmüş ve ışığını yitirmiş yüzünde yüreğindeki acıyı gizleyen büyük bir ciddiyetle "Manu'nun köklerindeki hastalık tüm ağacı kuruttu. Çiçekleri solalı zaten yüzyıllar oluyor. Bu konuda sizi defalarca uyardım fakat beni son ana kadar ciddiye almadınız. Hastalık yayıldıkça Gölge ve müritleri güçlendi. Ağacın dallarından ve köklerinden tüm evrenlere yayıldılar. Evrende çatlaklar peyda oldu. Bu çatlaklardan zamanda ve mekanda yaşanan sızıntılar öngörülemez felaketlere yol açmaya başladı. Eitha'nın başına gelenlerde ve Vhalar'ın çareyi ikisinin de felaketinde bulmasında bile Manu'ya yayılan ve onu çürüten hastalığın payı var." dedikten sonra bir süre sustu ve söylediklerinin anlaşıldığından emin olmaya çalıştı.

Yüceler, Vhalar ve Elina gibi göksel varlıkların ve Eitha gibi sıradan bir insanken yükseltilmiş olan kahramanların atalarıydı ve canları istemedikçe hiçbir işe karışmazlardı. Ancak tüm bu olanlardan onlar da etkilenmeye başlamıştı. Manu bütün evrenleri bir arada tutan, enerji akışını sağlayan ve hayat sunan kadim ve büyülü bir ağaçtı. Hayat sunduğu kadar her evrenin ve her şeyin içine yayılan dalları ve kökleriyle kurduğu bağlar nedeniyle bir yandan da tehlikeli bir zayıf nokta gibiydi. Gölge, ağacın köklerine hastalık tohumlarını ekerek evrenlerdeki varlığını güçlendirmeye başlamış ve onunla mücadele her geçen gün zorlaşmıştı. Tüm uyarılara rağmen Yüceler ağacı önemsememişti. Vhalar ve Eitha'nın gücü de bir yere kadar yetmişti. Vhalar Manu'nun tohumunu ekip büyüten ve kutsal varlığını ağacı geliştirmek için feda eden Ori'nin soyundan geliyordu ve Gölge ile savaşabilecek en güçlü varlık oydu. Şimdi o da yokken her şey gittikçe kötüleşiyor, kurtardıkları evrenler de teker teker yeniden karanlığa düşüyordu. Böyle giderse sonsuz karanlık yakındı.

Yücelerden biri sarmaşıklarla örülmüş tahtının üzerinden hiç kımıldamadan ve vakurluğundan taviz vermeyen bir ifadesizlikle "Bu durumda öneriniz nedir kader tanrıçası Elina? Bilirsiniz ki yaşama müdahale etmemek en büyük ilkemizdir. Gölge ve ışığın savaşına karışmamamız bundandır." diye yanıtladı.

Elina içinde büyüyen öfkeyi derin bir nefesle sakinleştirdi. Zira sözlerindeki tek bir nükte veya kötü söz zar zor bir araya getirdiği kuruldan kovulmasına ve cezalandırılmasına neden olabilirdi. "Anlamanız gereken en önemli nokta şu ki..." dedikten sonra tekrar derin bir nefes alıp devam etti "Işık ve Gölge'nin mücadelesi normal şartlar altında Yüceleri ilgilendirmeyen bir meseleydi. Fakat Gölge'nin bu denli güçlenip, göksel varlıkları bile tehdit eder hale gelmesinde ve evrenlere sızmaya başlayıp Yüceler'in dünyasını bile etkilemesinde ne yazık ki Yüceler'in payı vardır..." Tam bu noktada Yüceler'den biri bağırarak sözlerini kesip sakin çizgisinden çıkmış olmasıyla kendi zümresini bile şaşkınlığa uğrattı. "Ne demek Yüceler'in payı vardır? Ne dediğinize dikkat edin canınıza mı susadınız yoksa Gölge aklınızla mı oynuyor?" O kadar öfkelenmişti ki bu suçlama karşısında tahtından ayağa fırlarken hiddetinden dolayı tahtı ören sarmaşıklar kuruyup solmuş ve dökülmüş, masmavi gökyüzü birden kara bulutlar ve şiddetli rüzgarla dolmuş, sesinin gücünden yer sarsılmıştı.

Toplantıyı yöneten Yüce Zaolin bir elini kaldırıp öfkeli arkadaşına sakin olmasını söyledi ve tek bir bakışıyla bozulan tahtın yeniden örülmesini ve havanın düzelmesini sağladı. "Elina var olduğundan beri hiçbirimize saygısızlık etmemiş ve ona verilen görevi her zaman dürüstçe yerine getirmiştir. Şimdi söylediklerinde de amacının hakaret veya suçlama olmadığından eminim. Açıklamasını bitirinceye kadar bölmemenizi temenni ederim." diyerek ortalığı yatıştırdı.

Elina devam edebileceğinden emin olunca ne demek istediğini açıklamaya çalıştı. "Biliyorsunuz ki Gölge Manu'ya sızdıktan sonra kontrol edilmesi güç bir hal aldı. Manu'yu kullanıp bütün evrenlere sızdı ve kötülük tohumlarını her yere saçtı. Manu'nun enerjisini kendi kontrolüne alıp onun özüne indi. Ve en sonunda ağacın tamamen kurumasını sağlayarak onunla savaşanların müdahale şansını yok etti. Vhalar ve Eitha gibi pek çok güçlü savaşçımız Manu'nun gücünü çalan Gölge tarafından düşürüldü. Ağacın gücünü almadan önce onunla savaşmak mümkünken bir kere köklerine sızdıktan sonra erişilemez bir hale geldi. Şimdi kendi evrenimizden mucizevi bir şekilde onu temizlemeyi başarsak bile artık diğer evrenlere erişmemiz mümkün değil. Ve bu hepimizin suçu. Manu'yu bir Yüce olan Ori büyüttü ve kendi özünü feda edip ağaca bu gücü verdi. İşte bu yüzden Gölge Manu'ya dokunduğundan beri aslında bu Yüceler'in meselesiydi."

Söylediklerini herkesin sindirmesini beklemek ve sessiz kalmak zordu. Aralarında konuşmaları için onlara müsaade edip biraz uzaklaşmıştı. Ormanın ortasında dairesel şekilde dizilmiş sarmaşıktan tahtlarda yedi Yüce ve onları geride ağaçların altında bekleyen hizmetkarlarını insanların dünyasından gören olsa ne düşünür diye merak etti. Herhalde ya komik gelir ya da korkunç diye karar verdi. Görevi kader kuyusunda karşısına kim çıkarsa iyi veya kötü ayırt etmeden talihini lehine değiştirmek olduğundan insanları ve diğer canlıları incelemek için çok fırsatı oluyordu. Yaptığı işten zaman zaman sıkılsa ve nefret etse de yapabileceği hiçbir şey yoktu. Sadece iyi olan kişiler için kaderi değiştirebilmek isterdi ama bunu yapması yasaktı. Kuyu ona kimi gösterirse göstersin seçim yapamazdı. En azından burada Yüceler'in gözlerini açmaya çalışarak farklı bir şeyler yapıyor olmak onu heyecanlandırmıştı. Fakat ne tepki vereceklerinden emin olamıyordu. Ama haksız olduğunu söyleyemezlerdi. Çünkü Yüceler dürüstlüğe önem verirdi. Burada zaman her yerdekinden farklı çalışıyordu. Buna rağmen beklemek o kadar uzun sürdü ki çiçekler dallarında eskiyip yerine yenileri yetişti.

Onu geri çağırdıklarında söylediklerinde haklılık payı olduğunu söylediler. Fakat ne yapılabileceği konusunda anlaşamamışlardı. İçlerinden birisi Manu'yu iyileştirmenin yolunu bulmakla başlamalıyız diye önerdi. Fakat bunu yapabilecek güç kimsede yoktu ve Vhalar ile birlikte bu şans yok olmuştu. Manu iyileşebilseydi hastalık arındıkça özündeki gücü ışığa aktarabilir ve göksel varlıklar ve kahramanlar bunun sayesinde güçlenip savaşabilirdi. İyileşen ağaç sayesinde tüm evrenlere ulaşıp hatayı düzeltebilir ve Gölge'ye haddini bildirebilirlerdi. Yüceler'in pek bir şeyle ilgilenmeden tahtlarında oturuyor olmaları bazen çok acınasıydı. Elina "Bir şans var." diye itiraz etti. "Vhalar'ın bir parçası evrenlerden birinde. Bunu gördüm. Ve ölmek üzereyken kuyuda karşıma çıktığında onu kurtardım. Ona ulaşabilirsek kim olduğunu hatırlayabilirse... İşte o zaman her şeyi düzeltebiliriz."

Bu şaşırtıcı açıklama karşısında herkesin yüzünde şaşkınlık emareleri belirmiş ve "Nasıl olur? Vhalar Eitha'nın ruhunu kurtarabilmek için kendininkini feda etmiş ve tek oğulları da yok olmuştu. O ritüelden geride sağ kalan bir şey olması mümkün değil." diye her şeye itiraz eden Yüce bir kez daha çıkıştı. Fakat Eline sakince konuşmaya devam etti.

"Görevimi yaparken Eitha ve Vhalar ile birden fazla kez karşılaştım. Bunlardan biri de o son ritüelleriydi. Ruhlarından hayata tutunmak isteyen birer parçayı iki çakıl taşına hapsetmelerini sağladım. Yüzyıllar boyunca taşlara kimse dokunmadı fakat haklarında bir efsane bölge halkı tarafından hiç unutulmadı. Taşlar bir şaman tarafından korumaya alındı ve hakkında konuşulması şamanlar dışında konunun paylaşılması yasaklandı. Onları bir inci gibi sakladılar. Günlerden bir gün hamile bir kadın doğum yaptığı sırada evrende yeni bir çatlak meydana geldi. Ve zaman ve mekan boyutundaki bu çatlağın hem iyi hem kötü sonuçları oldu. Bebek doğduğunda hareketsizdi. Şaman elinden geleni yaparken o iki çakıl taşını bebeğin avuçlarına koydu. Evrendeki çatlaktan sızan güç taşlara saklanan ruh parçalarını harekete geçirdi ve işte size bahsettiğim şey gerçekleşti. Doğan o bebeğin ruhu ile kaynaşıp hayata tutundular. Fakat hiç kimse olanların farkında değil. Bebeğin kendisi de öyle. Şimdi bir yetişkin oldu ve hala farkında değil. İşte size sunduğum çözüm bu. Ona ister göklere kurulan bir merdivenle ister yeraltına açılan bir kuyuyla ulaşmak zorundayız."

Herkes ne düşünmesi veya söylemesi gerektiğini bilemez durumda şaşkınca birbirine bakındı. Yapılması gereken artık belliyken ve sonucu bilinmese de atılacak adımlar varken şimdi sıra bunu nasıl yapacaklarını bulmaktaydı.

Son


DENİZKIZININ GÖZYAŞI (Eitha 11)

"Ve işte yine o ses, rüzgarın içindeki fısıltı benden yardım istiyordu."

...

Genç adam nefes almakta güçlük çekerken içine düştüğü durumdan nasıl kurtulacağını düşünmek yerine günlüğüne yazdığı son cümleleri düşünüyordu. Eğer bu durumdan kurtulamazsa ve şuan son dakikalarını yaşıyorsa ondan geriye sadece bu günlük kalacak ve en son cümlesi de bu olacaktı. Ölmek üzere olan birinin böylesine gereksiz bir detaya takılacağını düşünmezdi.

Grupla birlikte yola devam ederken Khazard'ın yaşadığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu hissetmişti. Artık onu ısıran gezginlere tümüyle dönüşmek üzere olduğundan onların duyularına da sahipti. Fakat içinde bir yerlerde sebebini bilemediği bir güç onun tamamen karanlığa düşmesine engel olmuştu hep. Bir gezgine dönüşüp yeteneklerini almasına rağmen insan yanını korumayı başarmıştı. Bunda Haku'nun payı elbette vardı. İlaçları mucizeviydi. Yine de asıl gücün kendi içinden geldiğini hissediyordu. Haku ona bir zamanlar bebekliği hakkında bir hikaye anlatmıştı. Doğarken yaşama tutunması konusunda tanrıların onu kutsadığını söylemişti. Bu hikaye ona oldum olası büyüleyici gelirdi. Belki de Haku haklıydı ve kutsanmıştı. Bir gezgine dönüşüp de insan kalabilmesinin başka nasıl bir açıklaması olabilirdi?

Kalp krizi geçirmediğini sadece dönüşümü yüzünden nöbet geçirdiğini anladıktan sonra Haku'nun da yardımıyla kendini toparlamış ve Khazard ile hayatta kalan iki arkadaşını bulmak için gruptan gizlice ayrılmıştı. Onu giderken yalnızca Haku fark etmiş fakat şaman içgüdüleri ona engel olmaması gerektiğini söylemişti. Gidişi herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. Ellerindeki en iyi haritacı liderleri gibi yok oluşuna doğru giderken onları yalnız bırakmıştı.

Ormanın içinde kalan şehirde ilerlemek uzaktan göründüğünden daha zor olmuştu. Doğanın gücü taşı toprağı birbirine katmış, geniş caddeler ve yollar yerini engebeli ve tehlikeli bir coğrafyaya bırakmıştı. Parçalanan asfalt yer yer ağaç örgülerinin arasına sıkışıp yükselmiş ama büyük çoğunluğu toprak ve bitki örtüsünün altında yok olmuştu. Her yerde zehirli sarmaşıklar bitmiş ve onlar kadar zehirli canlılara konak olmuştu. Ağaçlar eski binaların içlerinde bile yetişmiş dallarını camlardan dışarıya uzatmıştı. Az katlı binaların çoğu toprak altında kalırken birçoğunun çatısında ağaçlar ve diğer bitkiler yetişmişti. Gökdelenler ve diğer yüksek binalar gövdelerinin yüzeyde kalabilen kısımlarıyla ağaçların arasında çirkin ve korkunç canavarlar gibi yükseliyordu. Bunların arasında ilerlemek yeterince zorken bir yandan kötü niyetli diğer insan gruplarından ve vahşi hayvanlardan sakınmak öte yandan gece çökerse gezginlerden korunmak gerekiyordu.

Neyse ki Loran'ın yeteneği arkadaşlarının yaşadığını hissetmekten çok daha fazlasıydı. Bir insandan daha hızlı yürüyüp daha hızlı koşabiliyordu. Ona yaklaşan tehlike ne cinsten olursa olsun yönünü ve mesafesini önceden hissedip buna göre yolundan çekilebiliyor veya kendini savunabiliyordu. Böylece hava kararıncaya dek korktuğu kadar büyük bir tehlike yaşamadan arkadaşlarının olduğunu hissettiği yönde ilerlemeyi sürdürmüştü. Fakat onlara ulaşması iki gün sürdü.

Yaşadığı tek tehlike dışarıdan gelmiyordu. Her ne kadar şimdiye dek insan yanını korumayı başarmışsa da zaman zaman kontrolünü yitirdiği oluyordu. Bu anlarda neler yaşadığını çoğunlukla hatırlamaması da ayrı bir sorundu. Bazen bilincini kaybediyor ve sanki ikinci bir kişiliği varmış gibi hareket ediyordu. Bazen kendine geldiğinde elinde az önce yediği bir kuşun tüylerini bulup sinir krizi geçiriyordu. Bu bilinç kaybının önüne geçemezse arkadaşlarının arasına geri dönmesi imkansızdı. Kendini kaybedeceğini hissedebildiği anlarda Haku'nun ona verdiği ilacı yudumluyor ve kendini kaybetmemeyi başarıyordu. Ama ilaç bittiğinde ne yapması gerektiğini bilmiyordu. Bunu Haku'nun iksirleri olmadan çözmeyi umuyordu.

İkinci günün sonunda yaklaşık iki saatlik bir bilinç kaybının ardından gözlerini açtığında bir uçurumun kenarındaydı. Üstelik yerin on kat altında. Eski bir tapınağın karmaşık gizli koridorlarından geçerek bir yeraltı mağarasına ulaşmıştı. Üzerine gelen onlarca hatta yüzlerce gezgin vahşi kükremelerle saldırmaya hazırlanıyordu. Sağ tarafındaki hareketliliği fark edip baktığında Khazard'ın da yanında durduğunu gördü. Demek bilinçsizken bile onu aramış ve bulmuştu. Kendisine baktığını fark eden Khazard "Görüyorum ki sonunda kendine geldin Loran. Dönüştüğün şey korkunç fakat arkadaşlarını tanıdığın için şanslıyım." dedi ve ekledi "Gidebileceğimiz bir yer kalmadı. Ya yakalanacağız ya da.." cümlesini tamamlayamasa da aşağıya atlamaktan bahsettiği anlaşılabilirdi.

Khazard gördüğü rüya sebebiyle akıncı arkadaşlarına katılıp buraya kadar sürüklenmişti. Rüyası karmakarışık sahneler ve imgelerden oluşsa da yaşadıkça bunların ne olduğunu sonradan anlayabiliyordu. Rüyası onu bu tapınakta gizlenmiş bir nesneye yönlendirmişti. Onu aldıktan sonra gezginlerin saldırısına uğrayıp kurtulan diğer iki arkadaşıyla tapınağın altındaki mağara sistemine saklanmıştı. Fakat Loran gelinceye dek diğerleri de yakalanmıştı. Khazard bulduğu nesneye son kez bakmak için cebinden çıkarttı. Onu aldıktan sonra bir daha hiç bakma fırsatı olmamıştı. Rüyasında onu uçurumun altındaki derin yeraltı gölüne attığını görmüştü. Ve ona dokunduğunda bile bunu yapması gerektiğini hissetmişti. Khazard'ın kendisi bir şaman olmasa da dedelerinden gelen bir yeteneği vardı. Ve şimdi olduğu gibi bazen bu hislerin peşine düşmekten kendini alıkoyamıyordu. Yaptığı şeylerin sonucunu o şey gerçekleşmeden bilemese de bunları yapmaktan geri durmuyor ve korkmuyordu.

Parmaklarının arasında duran şey bir denizkızının gözyaşından oluşmuş damla şeklinde bir inciydi ve mavi bir ışık saçarak parlıyordu. Aynı parıltı metrelerce aşağıdaki gölün içinden de geliyor ve ulaşabildiği her yeri dalgalanarak aydınlatıyordu. Bu çok tuhaftı çünkü denizkızlarının soyu tükeneli milyonlarca yıl olmuştu. Onlardan birinin gözyaşının bu tapınakta korunuyor olması hem imkansız hem de şaşırtıcıydı. Bunca gezgini buraya toplayan enerjisi ve saçtığı pırıltılar da gerçek olduğunun kanıtıydı.

Loran kafa karışıklığının üstesinden gelmeye çalışmak yerine içinde bulunduğu duruma odaklanması gerektiğini anlamıştı. Göğsünün üzerinde nasıl olduğunu anlamadığı bir yara kanamaya devam ediyor ve nefes almakta zorlanıyordu. İşte bu yüzden bir anlığına günlüğü hakkında düşüncelere dalmıştı. Fakat kendini toparlaması gerekti. Böyle bir yarayla hala nefes alıp ayakta durabiliyorsa yarı gezgin olduğu için iyileşme şansı var demekti. Khazard'ın neden buraya geldiğini anlayamasa da elinde tuttuğu inciye bakınca önemli bir şey olduğunu tahmin edebildi. Yüzlerce gezginle dövüşebilecek durumda değildi. Yarı gezgin olmasının onlar üzerinde sakinleştirici hiçbir etkisi de yoktu. Bu yüzden yapılabilecek tek şeyin Khazard'ın düşündüğü şey olduğunu biliyordu. Ona bakıp yarım kalan cümlesini başıyla onayladı. Bunun sonucunda gezginler tarafından parçalanmak yerine çok küçük bir umutları olabilirdi.

Khazard elindeki gözyaşını uçurumdan aşağı fırlattı. Mavi parıltılar saçan inci metrelerce aşağı süzüldü. Bütün bunlar elbette saniyeler içinde gerçekleşiyor fakat insana yıllar sürmüş gibi geliyordu. Aşağıdaki sular sanki inciye kavuşmak ister gibi o yaklaştıkça çalkalanıyor, sanki onu yakalamaya çalışıyordu. En sonunda gözyaşı suya ulaştığı anda o noktadan kör edici yoğun bir ışık patlaması meydana geldi. Bu bütün gezginleri ve Loran'ı sersemletirken Khazard bile acı çekti. Işık patlaması azalırken suların parıltılar saçarak dönmeye başladığı ve bir çeşit girdap oluşturduğu görüldü. İşte o anda Loran yine o sesi duydu.

"Yardım et, Loran."

Ses suların içinden geliyordu. Khazard Loran'ı kolundan tuttu. Loran yaşadığı şok yüzünden bayılacak gibi görünüyordu. Gezginler ise çoktan toparlanıp üzerlerine koşmaya başlamıştı. Khazard odağını kaybeden gözlerine bakınca onun yine kendinde olmadığını düşündü. Tüm gücüyle Loran'ı da kendisiyle beraber uçurumdan aşağı atmayı ve kendilerine uzanan pençelerden son anda kurtarmayı başardı.

Bölüm Sonu

Bölüm için dinleme önerisi: https://www.youtube.com/watch?v=ZbEUkg-r-k0


YABANCI (Eitha 12)

Güneşin tatlı bal rengi ışığının bahara bürünen dünyayı yavaş ve incitmeden ısıttığı bir gündü. Koşarken arasından geçtiği çayırlardan yusufçuklar ve yaprakların arasına saklanmış minik kuşlar uçuşup kaçıyor, her yana polenler ve hindibalar saçılıyordu. Güneş her şeyi altın renginde bir konturla çizip zarkanatlıların kanatlarından süzülürken birer sanat eserini gözler önüne seriyordu. Küçük kız diğer iki ablası ve annesiyle beraber koşmaktan yorulduğunda kendini onlar gibi otların arasında yere attı. Babası da uzaktan koşup onlara yetişmek üzereydi. Kucağındaki sepette onlara atmak için su balonları taşıyordu. Yanında onları ziyarete gelen ikiz kuzenleri de minicik ellerindeki balonlarla saldırıya hazırdı. Annesi zaten sırılsıklam olmuş haliyle "Yeter pes ediyoruz!" diye bir yandan onlara durmalarını söylüyor bir yandan da gülüyordu. Eifur otlara karışmış simsiyah saçları ve yeşil gözleriyle ailenin sarışın diğer üyelerine asla benzemiyordu. O gün ne kadar çok güldüğünü ve ne kadar eğlendiğini hiç unutmamıştı. Ve çimenlerin arasına uzanmışken o tatlı gün ışığının otları nasıl da taçlandırdığını...

"Kendine gel!"

"Eifur uyan!"

Eifur onu çağırıp duran sesin sahibine sinirlendi. Onu bu tatlı anıdan çekip çıkartmak istemesinin önemli bir sebebi olsa iyi olacaktı. Gözlerini açtı. Otların arasında yatıyordu. Gece, tüm karanlığıyla üzerlerini örtmüştü. Bakışları bitkileri çevreleyen ve gümüşi mavi bir renkle aydınlatan ay ışığına odaklandı. "Ne kadar da tanıdık.." diye düşündü. Kafası karışmıştı. Su fırlatma oyunu oynarken uyuyakaldığını ve gece olduğunu hayal etti bir an için. Sonra baloda olanları hatırladı. Fiziki farklılıklarından dolayı hep bir şüphe duysa da bunu şimdiye kadar umursamamışken baloda ondan nefret eden saçma sapan bir kız bulduğu belgelerle ailesinin gerçek olmadığını ortaya çıkartmıştı. Bu nedenle kız kardeşlerinin açıklamalarını bile dinlemeden gözyaşları içinde oradan ayrılmıştı. Her şeyin kötü bir şaka olmasını diliyordu. Fakat gerçek olduğu aşikardı. Yeniden gözyaşlarına boğulmak üzereyken "Kendine gel!" diye tekrar eden ses karşısında olan biten diğer şeyleri anımsadı. Zombiler.. Bir anda ayağa kalkıp ne yöne gittiğini bile fark etmeden koşmaya çalıştı. Fakat onu kurtaran kişi bir kez daha "Delirdin mi ne yapıyorsun?" diyerek kolundan tutup durdurdu.

"Baloda ailem ve bir sürü insan tehlikede. Bir şeyler yapmalıyız." diye yanıtladı. Ormanın derinliklerinden çığlıklar ve kükremeler duyuluyordu. Yabancı "Şato kapatıldı. Dışarıda olanlar için bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok. İçeride güvendeler. Ve bizim de tapınağa ulaşmamız gerekiyor." dedikten sonra yaklaşıp bir elini kızın yüzüne doğru uzattı. Eifur bu harekete refleks olarak kaçındı. Fakat onun sadece yarasına bakmak istediğini anlayınca durdu. Koşarken çıplak ayakları yara bere içinde kalmıştı ve doğru düzgün adım atmakta zorlandığı için tökezleyip düşmüş sonucunda da başını çarpıp bayılmıştı. Yabancı, kızın yüzüne düşen saçları kenara çekip şakağındaki kanamanın durmuş olduğunu görünce derin bir nefes aldı. Kan kokusundan ve görüntüsünden çok kötü etkileniyordu. Yine de dikkatini toplamayı başardı ve "Yaratıklar kokumuzu almadan önce tapınağa ulaşmalıyız." diyerek elini tutup bu sefer düşmediğinden emin olamaya çalışarak yine yola koyuldu.

Her şey çok karmaşık ve korkunçtu. Balo, zombiler ve şimdi bu ormandaki kaçış.. Bir de sahilde bulduğu not vardı. Ve bu adam neden o sırada oradaydı ve nasıl bir tesadüfle karşılaşmışlardı? "Notu yazan sen miydin?" diye kısık sesle sordu. Fakat o cevap vermek yerine yola devam ediyordu. Belki de çok kısık sesle sormuştu ve duyulmamıştı. "Can sıkıntısından sahilde yürüyordum. Beni doğru zamanda bulduğun için sanırım şanslıyım peki ama tek başına ormanda senin ne işin vardı?" Bu sefer biraz daha duyulabilir bir sesle sorduğundan emindi ama yine cevap alamadı. Zihninde gittikçe şüpheye düşen sesler dönüp duruyor ve korkunun karanlık ve vahşi kuyusuna daha da düştüğünü hissediyordu. Bir anda bir şeyi fark etti ve elini geri çekerek durdu.

"Adımı nerden biliyorsun?" Bunu ona hiç söylemediğinden emindi. Yabancı derin bir nefes alıp ona döndüğünde ekledi "Beni uyandırırken adımı söyledin. Bunu sana hiç söylemediğim gibi ben de senin adını bilmiyorum. Benimle oyun mu oynuyorsun? Bir çeşit kamera şakası mı çeviriyorsunuz?" Sinirlendiği için sonlara doğru sesi iyice yükselmişti. Bu durum karşısında endişelenen adam uzanıp eliyle ağzını kapattı ve kaçıp saçma sapan şeyler yapmasını engellemek için bir ağaca yaslanmasını sağlayarak sessiz olmasını söyledi. Gözleriyle etrafa hızlıca bakınırken korktuğu çok net görülebiliyordu. Ormanın içinden bir ses duyulmayınca bakışlarını tekrar Eifur'a çevirip elini yavaşça geri çekti ve onu omuzlarından tutmaya devam ederken "Şaka veya oyun değil. Bu şeyler gerçek. Bana adını sen söyledin. Daha önceki karşılaşmamızda. Ama sen bunu hatırlamıyorsun." diye cevapladı.

"Ne demek daha önce? Nasıl hatırlamam? Okuldan mı tanışıyoruz?"

Olanlar sahiden de inanılır gibi değildi. Bununla beraber içinden bir ses onun haklı olduğunu söylüyordu. Bir şeyler tanıdık geliyordu. Adını koyamadığı bir his tüm bedenini sarıyordu. Fakat hatırlamadığı bir şeye nasıl inanabilirdi?

"Daha önceki karşılaşmamızda... Seni zombiden kurtardığımda. Bu gece... Aslında bu bizim yedinci karşılaşmamız."

Kesinlikle delirmiş olmalı diye düşündü Eifur. Kesinlikle aklını kaçırmış olmalıydı. Bir tokat atıp kaçmakla kaçmamak arasında kaldı çünkü ormanda ne tarafa gideceğini bilemiyor ve zombiler tarafından yakalanmak istemiyordu. "Sen delirmişsin!" diye ağzından kaçırdı. Deli birine söylenecek en son şey belki de buydu. Saldırganlaşmasından korktuysa da o sadece gözlerinin içine bakmaya devam ediyordu. Gözlerindeki bu bakışlar ve bu parıltılar o kadar tanıdıktı ki Eifur da aklını kaçırdığını düşünmeye başlayacaktı. En sonunda "Sahildeki notu sormuştun. Onu sen yazdın. Bir önceki sefer. Bunu sana nasıl açıklayacağımı bilemiyorum fakat aynı geceyi yaşayıp duruyoruz ve her seferinde seni kurtarmaya çalışıyorum. Ama.." derken cümlesini tamamlayamadı. Fakat sonra "Sen inanmadığın veya başka aksilikler olduğu için her seferinde başa dönmek zorunda kalıyorum. Lütfen, tapınağa ulaştığımızda her şeyi hatırlayacaksın ve bu yaratıklardan bir şekilde kurtulacağız." diye ekledi.

Tam o sırada çalıların arasından fırlayan bir canavar gerçekliğini sorgulatmayacak derecede korkunç haliyle üzerlerine gelirken düşünecek pek fazla vakit kalmamıştı. Eifur yabancının yeniden elini tutup peşinde sürüklemesine izin vererek yaratıktan kaçarken aklı darmadağın haldeydi. Koşmaya devam ederken düşünce akışını kontrol edemiyordu. Sahildeki notu düşündü. El yazısı sahiden de onun olabilirdi çünkü harflerin uçlarını çok karakteristik şekilde kıvırıyordu ve başka detaylar da vardı. Diyelim ki notu o yazmıştı ama bir uçurtmayı ve kağıdı nerden bulmuştu? Aklımı kaçırıyorum diye düşündü. Az önce notu nasıl yazdığını düşünürken aynı anı yaşadığı saçmalığını kabul etmiş gibi olmuştu. Bu gecenin artık bitmesini istiyordu. Tapınakta nasıl korunacaklarını merak etti. Bu şeyler kutsal alanlara giremiyor muydu? Yabancı daha önce defalarca aynı yerden geçmiş gibi emin adımlarla ilerlerken yerini önceden biliyormuş gibi tüm engellerden sıyrılıp ona da yol gösteriyordu. Arkalarından gelen canavar ağaçların arasında kaybolduğu halde durmak tehlikeliydi. Böylece milyonlarca soru eşliğinde durmadan koştular. En sonunda bir uçurumun kenarına geldiklerinde Eifur az daha düşecekken yabancı onu kendine doğru çekip durdurdu. Elbette iddia ettiği teori doğruysa uçurumun yerini de biliyor olmalıydı. Yüzü yüzüne bu kadar yakınken kıza özlem dolu bakışı hem tuhaf hem de tanıdıktı. Eifur'un aklı karışıyordu.

Bu garip durumdan çıkmak için geri çekilirken yabancının da kendini toparlamaya çalıştığını gördü. Sonra ilerideki bir köprüyü fark etti. Uçurumun karşısında kayalık bir adaya tek giriş yolu bu uzun ip köprüydü. Oradan geçerlerse ve o kayalık ada temizse köprüyü keserek güvende kalabilirlerdi. Kafasındaki soruları şimdilik bir kenara bırakarak yabancıyla beraber köprüye doğru koşmaya başladı.


Bölüm Sonu

21 yorum:

  1. https://duyguemanet.blogspot.com/2021/08/gokyuzu-dans-2-kelime-oyunu-37.html

    sevgili duygu emanet in yazısısı :)

    YanıtlaSil
  2. şimdilik iki kişi olduk katılan.

    duygu emanet
    deep

    :)

    YanıtlaSil
  3. Vay çok heyecanlı bir yerde bitti. Demek bebeğin ruhu ile kaynaşıp hayata tutunmuşlar. :) Bakalım onu bulup sorunu çözebilecekler mi? Betimlemeleri çok başarılı buldum. Hayal gücün de çok iyi. :)) Elina' yı sevdim. Güzel açıklamalar yaptı. Bölüm güzeldi, kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      elina, vardı ya, eitha nın kaderini değiştiren tanrıça. kaderci. gölge çok güçlenip bütün evrenlere hastalık gibi yayılınca mahkeme toplansın demiş. öykü, loran ile bağlanacak. bu bölümde loran hakkında kopya var yani :) elina nın bahsettiği bebek loran olacak. haritacı loran vardı vampir olan, o seçilmiş çocuk olacak, loran hızlı başlamıştı, başka evrende geçiyor loran, konu oraya gelecek yine, seçilmiş kişi loran olacak, ama henüz elina isim vermedi, şimdi bu karakterlerin yaşadıkları aslında aynı zamanda geçiyor, ama fraklı evren, aynı zaman olmasına rağmen zaman kırılmasından dolayı elina, elinanın yaşadığı yer geçmişte gibi oluyor, vhalar eitha ile kendini yok etmişti, ruhları çakıltaşındaydı, meğerse o çakıltaşı olayına da elina yardım etmiş, kaderleri görebildiği için taşlara be olduğunu biliyor ama işine odaklandığı için kimseye söylememiş bu zamana kadar :)

      Sil
    2. Açıklama için teşekkürler şimdi daha iyi oturdu yerine. Devamını merakla bekliyorum. :)

      Sil
    3. duygu emanet.

      işallah maşallah :)

      Sil
  4. Daha önceki bölümleri okumadım ama ağaç, evrendeki çatlaklıklar derken çok heyecanlı bitti. Hep kısa yazardın bu seferki uzun olmuş çok da güzel olmuş. Uzun olması daha akıcı hale getirmiş. Ben de bu hafta içinde yazmaya çalışacağım. Ellerine sağlık deeps. :))

    YanıtlaSil
  5. Güzelmiş:) Aradan zaman geçtiği için öncekileri hatırlamakta zorlandım ama iyiydi elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül akça.

      baksana, yukarda duygu emanet e açıkladım :)

      Sil
  6. Selam çok güzel yazılarınız var sizi severek takipteyim bende uzun zaman sonra tekrardan blog açtım siteme uğrayıp takip ederseniz çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. can uzunyol.

      hoşgeldin, uğrarım tabi :)

      Sil
  7. Hikayeyi hayranlıkla okudum deep emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  8. https://depresifpatates.blogspot.com/2021/08/kelime-oyunu-37.html

    sevgili eylül su nun yazısısı :)

    YanıtlaSil
  9. şimdilik 3 kişi olduk yazan.

    eylül su
    duygu emanet
    deepsi

    :)

    YanıtlaSil
  10. bu seriye bayıldım, süperdi...

    YanıtlaSil
  11. Kelimeler çok güzel ve yazı şahane olmuş👏

    YanıtlaSil