10 Ağustos 2021 Salı

FASULYE KAVURMASI




Genellikle Karadeniz’de yaygın olan bir yemek türü. Soğanlı veya soğansız yapılabiliyor. Soğanlısı daha lezzetli oluyor gibi. Bu yemek taze börülce ile de yapılabiliyor.

Bir kilo Ayşe Kadın Fasulyesi

4 soğan

4 yumurta

Önce fasulyeler haşlanıyor. Sonra soğan ve fasulyeler kavuruluyor. Üstüne de yumurtalar kırılıp karıştırılıyor. Basit ama lezzetli yemek.

İlk foto dün yaptığım fasulyeli, ikincisi de geçen hafta yaptığım ıspanak sapı ve yumurta yerine kaşarlı olan.




36 yorum:

  1. Ispanak ve yumurta şahane ikili, pek çok severim ama fasulye ve yumurta bilemedim :) soğanla kavurmasını yapmışlığım var, bilhassa kurutulmuş fasulye ile daha bir lezzetli oluyor ama yumurta koymuyorum.Yanında yoğurt ile güzel gidiyor :)

    Karadeniz demişken, onların turşu fasulye kavurmasını denemiştim, pek benlik değil di :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vakti dem.

      senin dediklerini de denerim tişkir :)

      Sil
  2. Karadeniz'de direk fasulye değil de fasulye turşusu kavruluyor. Onu pek sevmiyorum ama senin tarif daha Ege usulü, severim :) Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manxcat.

      turşu kavurması da var evet hiç yapmadım ama yediydim :)

      Sil
  3. Fasulye ve yumurtayı hiç denemedim. İlginç oluyordur sanırım. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  4. Karadeniz'de bol yetişen yiyeceklerde her türlü pişirme tekniği denenmiş. Genelde kara lahana turşusunun kavurması tüketilir fakat kurutulmuş fasulyenin kavurması da epey ünlüdür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. levent.

      hımm kara lahana bi bakayım ona :)

      Sil
    2. İsmini tam olarak bilmiyorum. Ordu'da karalahanaya pancar derler de yanlış isimlendirme olmasın o yüzden. Ordu'ca ismi pancar turşusu. Yani pancar turşusu kavurması şeklinde arama yaparsanız demek istediğim yemeğe ulaşabileceksiniz.

      Ne yazık ki Ordu'da Pancar = kara lahana. Gerçek pancarın neye benzediğini bile bilmez çoğu üstelik ben de lise çağlarımda öğrenmiştim gerçek pancarın ne olduğunu :)

      Sil
    3. levent.

      ha haa teşekkürler :)

      Sil
  5. Denemişliģim vat. Lezzetlidir. Eline sağlık teşekkürler 🌺

    YanıtlaSil
  6. Oooo eline sağlık :) Seveceğim tarzda bir yemek gibi duruyor. Her türlü sebzeyi seviyorum zaten.

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. diary of meri.

      ben de bayılıyom artık :)

      Sil
  8. Ben çok severim. Bol kırmızı biberli... oh miss. Canım çekti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix.

      kırmızı biber kullanayım üstüne bi daakine peku :)

      Sil
  9. Ama bu çok güzel olur ya :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  10. Yapan çok ama ben hiç denemedim. Hep sebze-protein ikilisine uzak oldum. Sebzeye yazık oluyor gibi geliyor....

    YanıtlaSil
  11. Çok severim bu kavurmayı.Eskiden Karadenizli arkadaşlarımız sayesinde yerdik ama yıllar olmuştur yemeyeli :(

    YanıtlaSil
  12. Fasulyenin bir de turşu şeklinde olanı var. Karadeniz'de.Soğanla kavurup yeniyor. İçinde yumurta olmuyor benim bildiğimin. Şap gibi tuzluydu bir kere yediğimde. Bir daha yiyesim gelmedi. :)
    Eskiden derin dondurucu olmadığından insanlar bahçelerindeki fasulyeleri bu şekilde değerlendiriyorlardı herhalde.

    YanıtlaSil
  13. off çok severim, eline ssağlık, nefis olmuş:)

    YanıtlaSil
  14. Taze değilde kurutulmuş fasulye ile yapıyorum, yumurtasız seviyor koca kişisi bol biber salçası ve sarımsaklı yoğurt ile bayılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ters pabuçlar.

      aaa ilginçli, denerim bunu da :)

      Sil
  15. Zaman zaman yapacak yemek bulma konusunda kararsızlığa düşüyorum. Yumurtalı fasulye ve ıspanak ne zamandır yapmıyordum. Güzel bir hatırlatma oldu deep, çok teşekürler. Ve Afiyet şifa olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      yumurtalı kabak da güzeeel :)

      Sil
  16. Hiç yemedim deep. Eline sağlık ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya.

      o zamansa sen de yap ye bana neee :)

      Sil