14 Eylül 2021 Salı

ETLİ KABURGALI FASULYE

 




Yarım kilo kuru fasulye

250 gram kaburga

250 gram kuzu kuşbaşı

2 orta boy soğan

2-3 yemek kaşığı çiçek yağı

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Biraz salça ve istenirse biraz domates sosu, 1-2 tatlı kaşığı



Üç aşamalı yemek, tencere veya güveçte yapılabilir.

Akşamdan fasulye ıslatılır, sabah suyu süzülür, istenirse suyun bir kısmı süzülmeyebilir de. Tencereye alınır, yumuşayıncaya dek pişirilir, yeteri kadar su ile. Kenara alınır.

Bir başka tencereye, kırılmış kaburga, et, biraz çiçek yağı konur. Önce et ve kaburga mühürlenir, kavrulur yani, üzerine üç dört parmak çıkacak kadar sıcak su konur, biraz daha sıcak su gerekebilir pişerken, eklenen su hep sıcak olacak, beş dakika daha kavrulur, et pişmiş olur. Kenara alınır.

Ayrı bir tencereye, zeytinyağı, salça, istenirse domates sosu konur, soğanlar küp küp kesilip eklenir, kavrulur, fasulyenin suyundan da biraz eklenir.

Daha sonra da fasulye, bu tencereye dökülür, sonra da et ve kaburga, suyu ile birlikte, dökülür tencereye. Bir tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber eklenir. On onbeş dakika kaynatılır.

(düdüklü tencere kullananlar, kaburga, et, çiçek yağı pişme aşamasında soğanları da ekleyebiliyorlar)






 

36 yorum:

  1. Merhabalar.
    Acaba kuru fasulye yemeğini sevmeyen de var mı? Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim. Ne kadar enfes ve lezzetli bir kuru fasulye yemeği yapmışsınız.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      kuru fasulye pilav soğan cacık, ülkemizin en güzel yemeği :)

      Sil
    2. Merhabalar.
      Kuru fasulyeyi görünce, kurunun yanında olmazsa olmazlarından olan pilavı,soğanı ve cacığı gözüm görmedi. Onlara haksızlık etmemek için, uyarınız üzerine, tekrar kuru fasulye paylaşımına bu yorumu ilave etme ihtiyacı duydum. Teşekkür ederim. Elinize sağlık.
      Selam ve saygılarımla.

      Sil
    3. recep altun.

      eveeet ben de teşekkür ederim :)

      Sil
  2. afiyet olsun çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. Oh oh mis! Ne güzel de yaparmış deepsimiiiiz :))
    Deep harika gözüküyor gerçekten.
    Ellerine sağlık. 🌸🙏🏻

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun Deep ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor 😋 ellerine sağlık Deep

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık, çok güzel görünüyor. Afiyet olsun. :)

    YanıtlaSil
  7. havalar biraz daha soğusun da yapayım...:-))

    YanıtlaSil
  8. Açken bu tür yazıları okumayacağım yaaaa. ))

    YanıtlaSil
  9. Yemek nefis görünüyor, ellerine sağlık deep. Yazın ara vermiştik kuru fasulye yemeye ama havalar soğuyunca gözümüz tencere yemeklerini aramaya başlıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fülm gündemi.

      evet evet kış yemekleriii :)

      Sil
  10. Çok nefis görünüyor Deep….
    Ellerine sağlık.
    Bayılırım kemili kurufasülyeye 😋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gezgin kova.

      kemikli ilk defa yaptım bakalım, galiba kemik suyu ile de oluyormuş :)

      Sil
  11. Mis gibi olmuş ellerine sağlık😍

    YanıtlaSil
  12. Ay harika deep fasülyeye bayılırım 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya.

      ben dee, kuru fasulye, pilav, cacık, soğaan :)

      Sil
  13. Çocukken bu şekilde yapılır, etin kokusu yemeğe karıştığı için yerken zorlanırdım. Zeytinyağlı etsiz olan kuru fasulye tercihim, yanında bir de pilav ve cacıkiii:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaplan diary.

      eveet ben de bunu ilk kez denedim :)

      Sil
  14. 783 yıl olmuştur fasulye yemeyeli :)
    Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. momentos.

      aa ne ilginç, demekki dokunuyor sana, hiç duymamıştım bunu :)

      Sil
    2. Bakliyatın hepsi dokunuyor. :/

      Sil
    3. momentos.

      hımm, evet, ilk kez duydum, olsun bakliyatsız da yaşanabilir :)

      Sil