Yarım kilo kuru fasulye
250 gram kaburga
250 gram kuzu kuşbaşı
2 orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı çiçek yağı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz salça ve istenirse biraz domates sosu, 1-2 tatlı kaşığı
Üç aşamalı yemek, tencere veya güveçte yapılabilir.
Akşamdan fasulye ıslatılır, sabah suyu süzülür, istenirse suyun bir kısmı süzülmeyebilir de. Tencereye alınır, yumuşayıncaya dek pişirilir, yeteri kadar su ile. Kenara alınır.
Bir başka tencereye, kırılmış kaburga, et, biraz çiçek yağı konur. Önce et ve kaburga mühürlenir, kavrulur yani, üzerine üç dört parmak çıkacak kadar sıcak su konur, biraz daha sıcak su gerekebilir pişerken, eklenen su hep sıcak olacak, beş dakika daha kavrulur, et pişmiş olur. Kenara alınır.
Ayrı bir tencereye, zeytinyağı, salça, istenirse domates sosu konur, soğanlar küp küp kesilip eklenir, kavrulur, fasulyenin suyundan da biraz eklenir.
Daha sonra da fasulye, bu tencereye dökülür, sonra da et ve kaburga, suyu ile birlikte, dökülür tencereye. Bir tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber eklenir. On onbeş dakika kaynatılır.
(düdüklü tencere kullananlar, kaburga, et, çiçek yağı pişme aşamasında soğanları da ekleyebiliyorlar)
Merhabalar.
YanıtlaSilAcaba kuru fasulye yemeğini sevmeyen de var mı? Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim. Ne kadar enfes ve lezzetli bir kuru fasulye yemeği yapmışsınız.
Selam ve saygılarımla.
recep altun.
Silkuru fasulye pilav soğan cacık, ülkemizin en güzel yemeği :)
Merhabalar.
SilKuru fasulyeyi görünce, kurunun yanında olmazsa olmazlarından olan pilavı,soğanı ve cacığı gözüm görmedi. Onlara haksızlık etmemek için, uyarınız üzerine, tekrar kuru fasulye paylaşımına bu yorumu ilave etme ihtiyacı duydum. Teşekkür ederim. Elinize sağlık.
Selam ve saygılarımla.
recep altun.
Sileveeet ben de teşekkür ederim :)
afiyet olsun çok güzel gözüküyor
YanıtlaSilogün sakız.
Silteşekkür ederiim :)
Oh oh mis! Ne güzel de yaparmış deepsimiiiiz :))
YanıtlaSilDeep harika gözüküyor gerçekten.
Ellerine sağlık. 🌸🙏🏻
kendi dünyasında.
Silciciiii :)
Afiyet olsun Deep ellerine sağlık:)
YanıtlaSilcamdan düşler.
Silsaool :)
Nefis görünüyor 😋 ellerine sağlık Deep
YanıtlaSileda şahin.
Silteşekkür ederiim :)
Eline sağlık, çok güzel görünüyor. Afiyet olsun. :)
YanıtlaSilduygu emanet.
Silgüzel yemek, saol :)
havalar biraz daha soğusun da yapayım...:-))
YanıtlaSilaudrey.
Silyap çok güzel :)
Açken bu tür yazıları okumayacağım yaaaa. ))
YanıtlaSilyıldız.
Sileveey haklısın :)
Yemek nefis görünüyor, ellerine sağlık deep. Yazın ara vermiştik kuru fasulye yemeye ama havalar soğuyunca gözümüz tencere yemeklerini aramaya başlıyor. :)
YanıtlaSilfülm gündemi.
Silevet evet kış yemekleriii :)
Çok nefis görünüyor Deep….
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Bayılırım kemili kurufasülyeye 😋
gezgin kova.
Silkemikli ilk defa yaptım bakalım, galiba kemik suyu ile de oluyormuş :)
Mis gibi olmuş ellerine sağlık😍
YanıtlaSildiary of meri.
Siltenk yuuu :)
Ellerine sağlık. :)
YanıtlaSilbir pembesever.
Silpekii, saoool :)
Ay harika deep fasülyeye bayılırım 😃
YanıtlaSilderya.
Silben dee, kuru fasulye, pilav, cacık, soğaan :)
ilkay.
YanıtlaSilOoooo Ooooo Oooo :)
Çocukken bu şekilde yapılır, etin kokusu yemeğe karıştığı için yerken zorlanırdım. Zeytinyağlı etsiz olan kuru fasulye tercihim, yanında bir de pilav ve cacıkiii:))
YanıtlaSilkaplan diary.
Sileveet ben de bunu ilk kez denedim :)
783 yıl olmuştur fasulye yemeyeli :)
YanıtlaSilEline sağlık
momentos.
Silaa ne ilginç, demekki dokunuyor sana, hiç duymamıştım bunu :)
Bakliyatın hepsi dokunuyor. :/
Silmomentos.
Silhımm, evet, ilk kez duydum, olsun bakliyatsız da yaşanabilir :)
Fasülyeyi çok severim bu tarif de çok güzel duruyor
YanıtlaSildiary of meri.
Silsüper yemek buuuu :)