4 Ocak 2022 Salı

YENİ YIL TAZELİĞİ

 




Hayat geçiyor, deriz ya bu da geçer, işte bir yıl daha geçti. İyi olaylarla, kötü olaylarla. İyilik kötülük birbirini eşitliyor.

Geçince unutuyoruz. Eski yılı da unutmalı. Anımsamak yararlı olmuyor. Yeni yıl merdivenlerine bakmalı. Hayatta istediklerimiz hep olmuyor, faktör çok. Kontrol edemiyoruz. Özlemlerimiz, hayallerimiz, gerçekleşmeyebiliyor. Ama hayata yumuşak davranırsak umutlarımız bu yıl gerçekleşebilir.

Hayata genel bakınca acil olan hiçbir şey yok. Herkesin bir hayat çerçevesi, bir paradigması var. Yani isteklerimize bugün olmazsa yarın ulaşabiliriz. Zaman yok aslında. Hayat karmaşık da değil. Kafalarımız karışık. Belki zihinlerimiz hafiflerse hayat da hafifler, kolaylaşır. Kendimizi sevmeden, hayatı sevmeden hayat bizi sevmiyor. Yeni yıl hafiflemek için bir fırsat.

Hepimiz musluktan damlayan birer küçük su damlası gibiyiz. Bu damla olarak denize, yani hayata karışırız, bütün damlalarla bir insan okyanusu oluştururuz. Güneş de bizi ısıtır. Nasıl görüyorsak öyle değil mi hayat? Bazen taze bazen bayat, devam ediyor. Kişisel yaşamlarımızı sürdürüyoruz. Evrensel birçok olay da oluyor. Derin yaralarla, deli dolu akan nehirler gibi kayalara çarpa çarpa yol alacağımıza olumluya, huzura doğru akmak daha keyifli.

İnsanız işte. Her şey bizim için. Herşey normal bu dünyada. Olduğu için normal. Hayatımızı kontrol altına alamıyoruz, almak istersek o bizi kontrolüne alıyor. En iyisi her sabah güneşle birlikte biz de doğalım. Bedenimiz su gibi zaten, su gibi akabiliriz. Yeni yıl ağaçta yetişmiyor, markette satılmıyor, biz girip içine yaşıyoruz.

40 yorum:

  1. Merhabalar.
    Her ne kadar hepimizin de bildiği bir anekdot olsa da, ben yine yeri gelmişken burada paylaşmak istedim.

    Hepimizin malumudur ki, eskiden gelin giden kızlarımız, gelin arabasına binerken ağlardı ve arabanın içinde de ağlamaya devam ederdi. Bir baba gelin giden kızının ağlamasına dayanamamış ve "kızım gitmek istemiyorsan, gel in gelin arabasından dön babayın evine" demiş. gelin giden kız da babasına "babacığım sen benim ağladığıma bakıp da üzülme, ben hem ağlarım, hem de giderim" demiş.

    İşte ben ve benim gibi çok ağlayanların hali, bu gelin giden kız gibidir. Biz hem ağlarız, hem de gideriz.

    Güzel ve anlamlı bir paylaşımdı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      çok sevimli bir anekdot imiş bu :)

      Sil
  2. Minnettarım hayatıma, beni pişirme haline. Hırpaladığı da oldu, pamuklara sardığı da... İyisi de kötüsü de bize ya hayatın... Yaşıyoruz işte." böyle bir not düşmüşüm instada, bloga taşıdım bugünkü yazımda. Yaşıyoruz işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evren.

      eh öyle evet :) tımıms okuycam tabisii :)

      Sil
  3. Her şeyi kontrol etmek güç gerçekten. Bazen akışına bırakmak gerekir.

    YanıtlaSil
  4. her şey bizde başlıyor bizde şekilleniyor gerçekten :)

    YanıtlaSil
  5. Su akar yolunu bulur, yani.Doğru tabi . Kendi dünyalarımızda mutluysak hayat bize güzel, fazla empati mutsuzluğu körüklüyor.

    YanıtlaSil
  6. Bu dünyada hiç bir şeyin sahibi değil, bekçisiyiz.
    Bunu düşünmek bile iyi geliyor. Yani o kadar da kasmıyorsun ;)

    YanıtlaSil
  7. Yazının son cümlesi: "Yeni yıl ağaçta yetişmiyor, markette satılmıyor, biz girip içine yaşıyoruz." herşeyin özeti bence. Satılsa zaten gider alırdık da, içine girip yaşamayı bilemiyoruz sanki. Hatta daha içine girmeden de ay ne biçim yılda bit artık 2022 diye de söylenmeye başlarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man.

      ha haaa yani bize de yaranılmıyor değil mi :)

      Sil
  8. Hayat asla kontrol altına alınamaz deep o kadar haklısın ki balım çok çok haklısın bunu bir de kişisel gelişimcilere söylemek lazım :)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel yazmışsın, yazın umut veriyor:)

    YanıtlaSil
  10. Bazen kendi haline akışına bırakıp öyle izlemek lazım hayatı. İnsan gibi o da kontrol edilmeyi kontrol altında tutulmayı pek sevmiyor. Mutlu yıllar deep. Yeni yılın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haqnife mert.

      evet evet kontrol edemeyiz.

      Sil
  11. "Her sabah güneşle birlikte biz de doğalım" ne kadar güzel🥰

    YanıtlaSil
  12. Girip içine yaşıyoruz... Çok anlamlı bir yazı olmuuş <3

    YanıtlaSil
  13. siz yazın, biz okuyalım. yıllar geçsin biz de girip içine yaşayalım.

    sağlık ve bol huzurlu bir yıl temennisiyle iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. murat karakılıç.

      pekii :) saool :) blogunun adresini yazsan yaa, varsa :)

      Sil
  14. Zamanı hayatı kontrol altına almak her babayiğidin harcı değil. Hayat, azim ve hırsla yapılan planları öyle güzel bozuyor ki, hüsran yaşamamak için sakin kalmalı. Piano piano deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      piano piano bacaksız var film kikiki :)

      Sil
  15. Her sabah şüjrederek uyanıyorum. Bu bile çok önemli. Eşimin, oğlumun yüzünü görerek uyanmak. Çok şükür. Mutlu ve sağlıklı bir yıl olsun Deep:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyda.

      ah evet valla çok güzel söledin, şükür tabii :)

      Sil
  16. "Yeni yıl ağaçta yetişmiyor, markette satılmıyor, biz girip içine yaşıyoruz." Benim de bu cümlen ilgimi çekti. Doğru, ağaçtan toplamıyoruz, markette de satılmıyor. Kiralık yazlık gibi bir yıllığına içinde yaşıyoruz sadece:)

    YanıtlaSil
  17. Evet, önce kendimizi sevmeliyiz ve hayata bakış açımız da bir nevi gerçekleşecek olayları da etkiliyor bana göre. Olumsuz bakan birinin karşısına hep olumsuzluklar çıkıyor ya da olumlu bakan için de tam tersi olabiliyor.
    İnşallah güzel bir yıl geçiririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir pembesever.

      evet evet çok doğru söledin :)

      Sil
  18. Yeni başlangıçlar güzeldir deep motivasyon kaynağı olur 🤗

    YanıtlaSil