12 Haziran 2022 Pazar

BÜTÜN DÜNYA

 




BÜTÜN DÜNYA

Amerikan Reader’s Digest dergisinin yerli uyarlaması olan dergi, ülkemizde yıllardır yayınlanmakta.

Haziran sayısında Mehmet Haberal, Fevzi Çakmak, Atatürk, 19 Mayıs, Amasya Genelgesi, Nutuk, Ankara, Türk Lirası, Gelibolu, Macron, Gençlik Yılı, özgürlük, Karaman, Türkan Şoray, yazlık sinemalar gibi daha birçok kültürel, popüler konu bulunmakta.


EVİM

Haziran sayısında, enerjik renkler, köşe takımları, evlilik alışverişi, verandalar, deniz temalı sofralar, raflar, temizlik, dekorasyon hataları, Babalar Günü, etno-modern evler, pop art, ikinci el eşyalar, evde dönüşüm gibi keyifli ve renkli konular bulunmakta.


MİLLİYET SANAT

50 yıllık derginin Haziran sayısında, İstanbul Müzik Festivali, İKSV, Gezgin Salon Festivali, John McLaughlin, Kendrick Lamar, Bülent Ortaçgil, Mehmet Yılmaz Ak, Habib Aydoğdu, Laura Dern, Joaquin Phoneix, Fellini, Okul Traşı filmi, Elvis adlı film gibi kültürel, sanatsal konular yer almakta. Tiyatro, sinema, müzik, resim ağırlıklı.


HERKESE BİLİM TEKNOLOJİ

Dilara Çolak keyifli yazılarına devam ediyor. Doğan Kuban öğretmenimizi kaybetsek de dergi onun yazılarını yayınlamaya devam etmekte. Ay parsellenip satılıyor, ağrı kesicilere dikkat, pişmiş yenmesi gereken sebzeler, Brükselli bilim adamı Vesailus, ayda büyüyen bitkiler, Maymun Çiçeği hastalığı, kripto para, Haydarpaşa kazısı, karadelik fiziği gibi ilginç bilimsel bilgiler var bu sayısında.

28 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bakın, dergileri çok severim. Ancak, dergilerin fiyatları haklı olarak kitap fiyatlarından çok daha pahalıdırlar. Ortaokulda öğrenci iken seviyemize göre yayınlanan haftalık dergileri (Doğan Kardeş, Renkli Dünya)hiç kaçırmazdım. Ama şimdilerde ne yalan söyleyeyim, dergi alamıyorum.
    Bu güzel dergi tanıtımlarınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recap altun.

      dergiler iyice pahalılandı evet yaa :) doğan kardeş dergisini sahaflarda gördüm :) ben de teşekkür ederiim :)

      Sil
  2. Milliyet Sanat Okul Tıraşı ve Joaquin Phoneix'i yazmış. Haziran ayında sinemalara konuk oluyorlar. Bir de Bilim Teknoloji dergisindeki Haydarpaşa kazısı konusu ilgimi çekti. Eskiden dergi alır okurdum, iyice elimi ayağımı kestim... Sayende içerikleri bir arada görme şansına sahip oluyoruz. Çok teşekkürler deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      milliyet sanat gündem ve popüler olan ile olmayanı ikisini de işliyor dergide :) haydarpaşa kazısında helenistik döneme ait yanmış iskelet bulunmuş, ölü yakma geleneği o zaman da varmış yani hıristiyanlarda :)

      Sil
  3. Ben üniversitedeyken (2004-2009) Alkım Kitapevi her ay "K dergi" çıkarıyordu. Muhteşem bir dergiydi ve yanlış hatırlamıyorsam çok uzun süre sadece 1 TL idi. Sonra yayınlamayı bıraktılar. Yine yıllardır Oyungezer dergisini alıyorduk Evrim'le ama pandemide basılı yayına son verip dijitale geçiş yaptılar. Artık dergi alasım gelmiyor pek. Arada Kafa dergi ya da Bavul alıyorum. Onlar da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manxcat.

      k dergisi evet efsanelerden :) oyungezer duymadım bi bakayım :) kafa, bavul, iyi dergiler :)

      Sil
  4. Bütün dünya dergisini duymamıştım, teşekkürler paylaşım için Deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdan düşler.

      bütün dünya tatlı hafif dergi :)

      Sil
  5. Milliyet Sanat'ı evvel ezel çok severim ve yıllarca kalitesinden bir şey kaybetmedi bence. Herkese Bilim Sanat hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mai.

      milliyet sanat ülkemizin kültür sanatına faydalı dergilerden :) herkese bilim de çok iyi dergi :)

      Sil
  6. ayı parselleyip satıyorlar mıymış kim satıyo ben de alayım ay çiçeği tarlası hoş olablir ay üzerinde çünkü :D bir de yazlık ev yaparım tam ortasına uzay modelli bir ev çünkü dünya üzerinde ev almak artık hayal bari aydan alayım ^^ yine güzel içerikli dergiler paylaşmışsın maymun çiçeği hakkında ne demişler pekuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      evet aya yerleşceklermiş, koloni işte, ordan marsa gitmek için yani :) ay çiçeği oooo eveeet :) haa aydan almak lazım ivit :) maymun çiçeği öldürücü salgın tehlikesi pek yokmuş :)

      Sil
  7. readers digest favorilerimden o kadar ilginç şeyler okumuştum ki ara ara hala alıyorum..bütün dünya'yı duydum ama hiç almadım..

    YanıtlaSil
  8. Dergi fiyatları cebimizi böylesine yakarken senden içeriklerini öğrenmek süper oluyor :) Milliyet Sanat bu ay dolu doluymuş, alasım gelmedi değil.

    Bu arada Evim’in bende resmen bir travması var, anlatmazsam olmaz :D 6-7 yaşlarındayken her gittiğim yerde katalogları, broşürleri toplardım. Neyse, bir gün Migros’ta ailecek alışverişteyken kasada duran Evim dergisini de katalog sanıp aldım. Ambalajı yoktu, ben de okuma yazmayı daha sökmemiştim ki üstünde yazanları anlayayım :) Marketten çıkınca annemler dergiyi fark ettiler, hemen iade ettik. Ne kasiyer ne de annemler bana kızmadılar ama ben kasaya gidene kadar hapse mi atılacağım acaba diye öyle korkmuştum kii unutamıyorum o dergiyi :D Bir daha elimi de sürmedim zaten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vulnicure.

      dergi almak zorlaştı evet, örnekse kpop dergileri aşırı pahalı :) milliyet sanat her zaman iyi ve 25 lir pahalı sayılmaz bu dergi :) ha haaa çok tatlı bir anı bu :)

      Sil
  9. bir ara bu evim dergisine takmıştım kafayı sürekli dergiyi okuyup evi değiştirmeye çalışıyordum pek bir şey değişmedi gerçi çünkü her şey pahalı tabü :)
    milliyet sanat'ın yeri ayrıdır ben de çok severim deepcimm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düş tasarımcısı.

      ha haa haklısın tabii kolay mı öyle redekorasyon :) milliyet sanat eveeet :)

      Sil
  10. Bir tek '' İyi Hissetmek'' adlı dergiyi düzenli takip ediyorum.Onu da sağ olasın senden öğrenip sipariş vermiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurdagül çelik.

      eveeet ne dergi ama yaa :)

      Sil
  11. müfred.

    :) rusya ve abd ayı sömürgeleştircek, yerleşcekler, yaşanabilir hale getirip marsa yolculuk için bir durak haline getireceklermiş.

    YanıtlaSil
  12. ilkay.

    iyi dergiler var, örneğin, iyi hissetmek adlı dergi :)

    YanıtlaSil
  13. Evim dergisi tam bana göreymiş malum bu sıralar gündemimde ev var,daha toparlanırken ölüp bittim,eşyayı evin içine bir atabilirsem yüz gün uyuyacağım uyanınca okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aytacrafts.

      kolaylıklar sanaa taşınma işlerinde :)

      Sil
  14. Hiç dergi almıyorum ben ya, bu işe bir dur diyeyim. Haziran ayında en azından bir dergi bulup alacağım, sahi nerede satılıyor bu dergiler yahu, ben herşeyi onlayn alıyorum.

    YanıtlaSil
  15. Bir ara dergi okumayı çok severdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diary of meri.

      hala seviyom alıyom ben ama çok pahalı oldular artık yaa :)

      Sil