21 Kasım 2023 Salı

SPAM YORUMLAR


Son haftalarda özellikle bir süredir yorum girilmeyen bloglarda spam yorumlar arttı. Rastlamışsınızdır. Birçoğu da nakliyat şirketleri.

Sevgili arkadaşımız Derya bu konuda yazmış. Okuyabilirsiniz yani.

https://www.deryasoyguel.com/2023/11/bloglara-gelen-spam-yorumlar-ve.html

Bir de başka bir yorum sorunu var. Genel blogger sorunu. Buna henüz çözüm bulunamadı. Belki bloggera hepimiz yazarsak bunu da çözerler.

Hepimizin yorumları zaman zaman bloglarımızda spama düşüyor. Ben de her gün spama girip bloguma yorum yapan arkadaşlarımın yorumlarını yayınlıyorum. Benim yorumlarım da sizlerin bloglarında spama düşebiliyor. Her blog arkadaşımız hemen hemen diğer arkadaşlarımızın yorumlarını spamdan yayınlıyor.

Blogger bunun farkında değil herhalde henüz. Neyse bu da çözülür zamanla!

23 yorum:

  1. Bir süredir ben de yaşıyorum bu sorunu, neden oluyor acaba? Umarım düzeltirler.

    YanıtlaSil
  2. Evet spama düşme sorunu çok oluyor maalesef. Bloggera yazmayı deneriz 😊

    YanıtlaSil
  3. Spam yorumlar bana henüz uğramadı, ama spama düşme sorunu evet uzun zamandır var maalesef.
    Teşekkürler bilgilendirme için, dikkat edeyim karşılaşınca ✨

    YanıtlaSil
  4. Ben hep spamda buldum seni deep
    Şimdilerde bile öyle yorum bırakınca oradan onayliyorum sebebi ne acaba

    YanıtlaSil
  5. Takip ettiğim bloggerlar hep bu ara spama düşüyor , neden acaba, umarım en kısa zamanda düzelir

    YanıtlaSil
  6. Evet özellikle eskiden yorum yapmış olduğum, uzun süredir bloguna yazmayan arkadaşların yazılarına yapılan yorumları görüyorum ben de bu şekilde.

    YanıtlaSil
  7. ben hep blogtaki yorumlar kısmına giriyorum ve oradan yorum bırakılmış mı kısmına bakıyorum. oradan onaylıyorum ya da onaylamıyorum, garip garip ilanlar oluyor, direkt siliyorum. spam kısmı da mı var . onu aradım bulamadım blogerın içinde

    YanıtlaSil
  8. Senin uyarılarından sonra ben de her girdiğimde spamı kontrol ediyorum artık.

    YanıtlaSil
  9. Benim sorun:) Biliyorsun senin yorumlar hep spam'e düşüyordu bende ama son yorumun normal geldi Deep...

    YanıtlaSil
  10. Eski bloğumda bana çok geliyordu böyle yorumlar. Sonra yorumları onaylamalı olarak paylaşmaya başlamıştım, biraz azalmıştı. Bu bloğumda da yorumları onaylamalı paylaşıyorum. Yorum bıraktığım blogların bildirimleri bana geldiğinde başka bloglara bu tip spam yorumlar geldiğini görüyorum. Bir yerden sonra sinir bozucu bir hal alıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  11. Bunu öğrendiğimden beri yorumlarda spam kısmını da kontrol ediyorum.

    YanıtlaSil
  12. Bu herkeste olan bir sorun demek.
    Bende de var. Bazen anlıyorum bazen anlamıyorum. Ben genelde buradan onaylama yaparım. Tüm yorumlardan bakarım ezelden beri. :)

    YanıtlaSil
  13. Evet sanırım bu sorunu hepimiz yaşıyoruz. Fark edilip düzelir diye umut ediyorum. 😊

    YanıtlaSil
  14. bence de bu sorun bizlerle alakalı değil bloggerin bir hatası olmalı. Yorumlarda normalde zararlı kelimeler geçiyorsa böyle bir filtreleme yapması lazım ama belki bazen türkçe karakterleri bile hata yüzünden filtreliyor olabilir bunu bilemeyiz. blogger eskiden beri hep hatalarla doluydu zaten çok sorumsuzlar anlaşılan platform yöneticileri

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar.
    Ben bu konuda bir yorum yazmış olabilirim de, olmayabilirim de... Ama, bu paylaşımı okuyup yazdığımı hatırlar gibiyim. Belki de SPAM'a düştü. Ben kendi sayfamdan yorumlar komutuyla tüm yorumlar hakkında bilgi veren pencereyi açtığım da bir de ne göreyim 34 adet spamda bekleyen yorum varmış. Oysa ben yorumları çok titizlikle ve çok dikkatli bir şekilde takip ettiğimi sanıyordum. Tüm bu yorumları tek tek çağırdım ve hepsini tekrar onayladım. Oysa o yorumları ben zamanında hep spamdan çıkarıp onayladığımı iyi biliyorum. Emin olun bu duruma bir anlam veremedim.

    Bir de sizler bir kontrol eder misiniz? Yorumlar sekmesini açın ve yayınlanan yorumlar sayısı ve spamda bekleyen yorumlar sayısı ve onaylanacak yorumlar sayısını ayrı ayrı gösteriyor bu bilgi penceresi.

    Elbette bunun tek müsebbibi var, o da Blogger. Blogger bu hizmeti iştahlı bir şekilde vermiyor. Bir kere bulaştıkları için devam ettirmek zorunda kalıyor da olabilirler. Tabi bunlar bizim tahminlerimiz, gerçeği ancak bilen bilir.

    Yorumlarım onaya tabi tutulmadan yayına giriyordu. Artık ben de yorumları onaya tabi tutmak zorunda kaldım. Aksi halde spama düşen yorumları takip etmek zor oluyor. Ama onaya tabi tutunca, tüm gönderilen yorumlardan haberdar olmuş oluyorsunuz ve böylece spama düşmüş yorumlardan da haberdar olmuş oluyorsunuz ve yorumları inceleyerek gerçek spam yorumları diğer sağlıklı yorumlardan ayırtedebiliyorsunuz.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  16. Blogger a yazalım o vakit. İyi dedin. Keşfetmek zor oldu çözümü bulmakta sıra

    YanıtlaSil
  17. Senin yorumların genelde spama düşüyor Deep :)

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar.
    Blog sayfamı ziyaret ederek bıraktığınız son iki yorum spama düşmeden listede görüldü. Ben de onaylayarak yayımladım. Hadi bakalım, sanki gönderdiğiniz yorumların spama düşme sorununda düzelme olmuş gibi bir durum var sanıyorum, inşAllah yanıltmaz!
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  19. Spam yorumlarım epey azaldı. Olursa eğer daha önce (2-3 yıl önce mesela) yayınladığım bazı yorumlar tekrar spama düşüyor, bu da çok ilginç bir durum. Yeniden yayınla diyorum. Bu yorumlarla ilgili durumlar garip gerçekten.

    YanıtlaSil
  20. yorumların spama düştüğünden haberim yoktu. Ben yorumları onaylamadan yayınlatmıyorum. Böylelikle devamlı link bırakılan yorumların da önüne geçmiş oluyorum.

    YanıtlaSil
  21. Bu yazıyı okuyunca spama baktım. Ohoooo bir sürü varmış yahu. :(

    YanıtlaSil
  22. Bu aralar bana gelen yorumlar çok şükür düşmüyor spama.

    YanıtlaSil
  23. Seninki spama düşmüş şimdi gördüm

    YanıtlaSil