10 Haziran 2021 Perşembe

KUZU ETLİ ENGİNAR

 


Kuzu etli enginar, yine kuzu etli arapsaçı ve şevketibostan klasik Girit yemekleri. Enginar artık bitmek üzere bu mevsimde.

Malzemeler:

250 gram kuzu eti (yağ kısımlarını çıkar)
4 çanak temizlenmiş enginar
1 dereotunun dörtte üçü
3 diş sarımsak
1 su bardağı pirinci sıcak suya koy, kabarsın

Girit tarzında pirinç olmuyor. Ancak Azeriler pirinç ekliyor. Pirinçle de nefis oluyor.

Yapılışı:

Tencereye bir miktar ayçiçeği yağı koy. Eti koy. Su koymadan eti bir süre kavur. Tuz koyma.

Et pişmişse de henüz tam pişmemişse de 1.5 su bardağı su ekle. Su sıcak olsun.

Tencereyi kapat. Sarımsakları doğra içine. Enginarları kesip ekle. Biraz tuz koy. Biraz kaynasın.

Karıştır arada.

Sonra pirinci ekle. Yine bir bardak sıcak su ekle. İyice kaynasın. Dereotunu doğra.

Yarım saat kadar pişir.

Tadı ve kıvamı dolmayı andırıyor.

Tabağa biraz da sarımsaklı yoğurt konulursa daha da iyi oluyor.



22 yorum:

  1. yaa senden daha önce de enginar tarifi almıştım deneyeceğim diye hala denemedim ama aklımdaa deneyeceğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      denersin işallah maşallah :)

      Sil
  2. Enginarlı risotto gibi olmuş ki risottotu çok severim :) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun:) enginarlı tariflere yöre olarak pek aşina değiliz ama farklı tarifler her zaman denemek isterim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdan düşler.

      enginar geliyordur senin oraya yaa mutlaka :)

      Sil
  4. Çok güzel bir tarif; ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. yemek harika gözüküyo,afiyet osun..:)

    YanıtlaSil
  6. yeme de yanında yat:)
    Ellerine sağlık, hem kuzu eti hem enginar muhteşem lezzetler.

    YanıtlaSil
  7. Ben kuzu eti yiyemiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevkoz.

      hımm ivit haklısın yenmeyebilir :)

      Sil
  8. Hımmmm, evde enginar var, buraya tekrar uğramam geekecek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıldız.

      enginarlı bakla da yazmıştım, o da nefis :)

      Sil
  9. Enginarı çok severim. Ama kuzu eti sevmem. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vintage inci.

      o zamansaa etsiz yap sen dee :)

      Sil
  10. Eline sağlık, çok güzel olmuştur kesin. Şu an o kadar açım kii, resimlerde çok iştah açıcı duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sude.

      enginar çok güzel yaaaa, en sevdiğim yemeklerden :)

      Sil