24 Haziran 2021 Perşembe

GİRİT KABAĞI

 




Bir baş sarımsağı soy, tanelerini tencerenin dibine yerleştir. Baş sarımsak çok büyükse yarısını.

Yarım kilo Girit Kabağını yıka, tepelerini, diplerini kes. Kabakları ikiye böl, sonra her birini üç parçaya ayır, doğra yani. Tencereye koy.

Dört beş tane domatesi kabakların üstüne doğra. Bir tahta kepçe zeytinyağı ekle. Biraz tuz. Su yok.

Kapat tencereyi, hafif ateşte pişsin, arada karıştır.

Pişmeye yakın yemeğin üzerine 125 gram teneke peyniri ufala. Bir süre pişsin, tıkırdasın.

İstenirse, peyniri ekledikten sonra bir süre fırında da pişirilebilir.
 

27 yorum:

  1. Çocukluğumun favori yemeği. Baby Girit kabağından olacak ama kesip bölmeden:) O beyaz peynir ne de yakışır:) Bon Appétit!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaystros tyrha.

      girit kabağını kesmeden içine peynir koyup, karnıyarık gibi yani, fırına koyunca da nefis oluyo :=

      Sil
  2. Bir ara çok yerdim. Annem yapardı. Artık yemek yapmıyor. Bana yemekte ne var diyor :))

    YanıtlaSil
  3. Ayy nasıl güzel olur kim bilir ,afiyet şeker olsun :) Bizim bu tarafta çok bulunmuyor galiba Girit kabağı ,hiç görmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayata dair.

      olur mu yaa girit kabağı, bütün büyük şehirlerde vaar :)

      Sil
  4. Sulu patlıcan yemeğine çok benziyor,acıktım şimdi..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ertuğrul yıldırım.

      eh patlıcan da yakın tabii :)

      Sil
  5. İlk kez gördüğüm bir tarif, ilginçmiş :) Afiyet olsun. "Kabak çintmesi" yaparız biz de kabakla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manxcat.

      bu yemeği bir de karnıyarık gibi yapılan fırında pişeni var :) çintme bakayım ben de neymiş, daparım :)

      Sil
  6. Bu tarifi daha önce görmemiştim çok lezzeli görünüyor ellerine sağlıık 😍

    YanıtlaSil
  7. İlk defa duydum ben. Afiyet olsun. Ellerine sağlık deepsii. 😊

    YanıtlaSil
  8. Pişmeye yayın üstüne yumurta çırpıp dökmem nasıl olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hüznün tadı.

      tarifte bu yok, peynir konuyoruz biz hep, yumurta bilmiyorum, nasıl olur bilemedim, ama deneyebilirsiniz tabii :)

      Sil
    2. hüznün tadı.

      yumurtalı kabak tarifi farklı. kabakları doğrayıp kavurup üstüne yumurta döküyorsun, o da nefis :)

      Sil
  9. Eneee, ben bunun peynirsizini yaparım yıllardır. Arkadaşımın annesinden öğrenmiştim. Demek Girit Kabağıymış. Bundan sonra peynir de koyayım, tam olsun. Eline sağlık çocuğum 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikiş sevdası.

      eveet peynirli daha güzeldiir :)

      Sil
  10. Pet ir ve kabak güzel oluyordur. Birden canım kabak böreği çekti. Annem kabağı pişirir yufka İn içine koyduktan sonra yumurta kırardı. Kabağa yumurta yakışır. Senin tarifi deneyeceğim. Sevgiler Deep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parıldayan çiçek.

      oooo kabak böreği duymadıydım ama bu tarif evet güzele benziyoor :)

      Sil
  11. Merhabalar.
    Mutfakla aram hiç iyi olmadığı için ne Girit kabağını, ne de diğer normal kabağı birbirinden ayırt edemem. Kabak benim favorim olmadığı için, kabak yemeğini de öylesine tüketirim. Ama yine de çok lezzetli ve enfes bir paylaşımdı. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      teşekkür ederim, çok sırıttım yorumunuza :)

      Sil
  12. Peynirli hiç bilmiyorum kabak yemeği. :)

    YanıtlaSil
  13. Kabağı severim ama bu şekilde hiç yapmadım. Deneyeyim bunu da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ada denizi.

      eveey unutma ama bunlar minik kabak :)

      Sil