26 Mayıs 2023 Cuma

FANGIRL VE PARAMPARÇA PRENS

 


FANGIRL

Rainbow Rowell

Pegasus Yayınları, 410 sayfa

Fangirl, öncelikle sert ciltli ve açık yeşil dış kapaklı hoş görünümlü zarif bir kitap. Genç yetişkin türündeki kitabın içeriği de hoş, keyifli.

Cath ile Wren ikizler, babaları ile yaşıyorlar, annelerini kaybetmişler. Wren daha sosyal, Cath içe kapanık. Harry Potter benzeri bir kitap serisi olan Simon Snow hayranı onlar. Cath, blogunda Simon Snow hayran kurguları yazıyor ve blogu popüler, hayranları ilgiyle okuyor ve heyecanla bekliyorlar yeni yazılarını.

İkisi de aynı üniversiteye başlıyorlar. Wren bu yeni ortamda kardeşinden ayrı bir hayat yaşamak istiyor, Cath ise hep odasında kurgu yazmaya devam ediyor. Cath’in oda arkadaşı Reagan oldukça hayat dolu, eğlenmeyi seven biri ve Levi adlı bir sevgilisi de var. Cath ortamdan sıkılıp babasının yanına dönmek istiyor.

İkizlerin okuldaki ilk yılları çok olaylı geçmiyor. Okul, dersler, hocalar, okuldaki sosyal faaliyetler, arkadaşlık ile geçiyor günler. Dramatik olaylar olmasa da kardeşlerin okul yaşamı keyifle okunuyor. Bir yandan da Cath’in hayran kurgularını okuyoruz. Bu kurgulardansa ikizlerin gündelik yaşamını anlatan bölümler daha eğlenceli.

Not:3/4


PARAMPARÇA PRENS

Erin Watt

Yabancı Yayınları, 315 sayfa

Royal Ailesi serisinin ikinci kitabı. İlk kitap Kağıt Prenses idi. İlk kitapta anne babasız kalan Ella, babasının arkadaşı Callum’un evine geliyordu, Callum onun vasisi olmuştu. Callum, beş oğlu ile yaşayan çok zengin bir adam. Ella bu yeni eve, kardeşlere, yeni okuluna alışma çabası içinde idi.

İkinci romanda, Ella ile erkek kardeşlerden Reed arasında bir aşk başlıyor. İniş çıkışlı bir aşk. Reed’in geçmişi, okul arkadaşları bu ikilinin ilişkisini etkiliyor. Okul arkadaşlıkları, aile içi çatışmalar bu ikiliye pek de huzur sağlamıyor. Gossip Girl, Elite tarzı olan bu Genç Yetişkin romanı da ilki gibi eğlenceli, sürükleyici, türü sevenler için tabii.

Not:3/4

32 yorum:

  1. Eğlenceliyse okunur. Teşekkürler Deep 😊

    YanıtlaSil
  2. Tutkuna hayranım. Yani okuma tutkuna

    YanıtlaSil
  3. ikisi de okuması rahat hafif kurgular gibi ikincisi daha ilginçmiş ama wattpad romanları hissi verdi bana biraz :)

    YanıtlaSil
  4. Kitap kapaklarına ve isimlerine bakınca benim tarzım gibi durmuyor, daha gençlere hitap ediyor sanırım. :)

    YanıtlaSil
  5. Bana pek hitap etmediler, başka kitaplara:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Fangirl kitabını okumuştum. Ben Eleanor ve Park'ı daha çok seviyorum ama keyifliydi okuması. Hikayedeki Simon Snow karakterinin kitabını da okumak istiyorum yakın zamanda. Bu tarz kitaplar güzel oluyor arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bonheur.

      eveey elenor ve parkı okuyayım ben de :) snow u da :)

      Sil
  7. Selamlar deep :) Fangirl'le ilgili yorumunda okulda dramatik olaylar yaşanmıyor demişsin. Kendi halinde yaşayanların belli bir rutini olur. O istikamette yaşar giderler zaten. Bu anlamda yazar gerçekçi bir yaklaşıma sahipmiş gibi geldi bana. Hayran kurgusu yazmak... Bu kavramı daha önce duymuştum. Yaygın yapılan bir şey sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      fan fiction popüler bir etkinlik :) örnekse, bir roman alalım, tutunamayanlar, bunu kendimize göre yazalım, veya devamını yazalım, gibi :)

      Sil
  8. Royalleri okumaya başlamışsın sen de. :))
    Bol entrikalı ama keyifli okunuyor gerçekten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mor düşler kitaplığı.

      eveet keyifli :)

      Sil
  9. Bir ara bu kitaplar ne ka popülerdi ki ;)

    YanıtlaSil
  10. ikisi de hoşmuş Deepcim eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  11. bu sıralar bu iki kitabı da çok görüyorum deepcim ama ikisini de okumadım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düş tasarımcısı.

      eğlenceli hafif hoş kitaplar :)

      Sil
  12. Fangirl'ü seviyorum, çizgi romanları da var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıt salıncak.

      çizgi romanlarına bakayım o zamansa :)

      Sil
  13. Fangirl'ü çok merak ediyorum ya, bir ara ben de okuyacağım:)

    YanıtlaSil