23 Aralık 2023 Cumartesi

KELİME OYUNU 122




Kelime Oyunu etkinliğimiz devam ediyor. Beş kelime seçiyoruz ve bu kelimelerin de içinde olduğu öykü, şiir, deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes beş kelime verebilir.

Haftanın kelimeleri: Uyku/Parıltı/Işık/Enerji/Aile


VAİNA 40

Thara acı içinde “Rauba!” diye fısıldadı. Gücü konuşmasına bile yetmiyordu. Ancak büyük ustaya seslenip onu hapsedildiği derin uykudan kurtarmayı ummaktan başka çaresi de yoktu. Ona saldıran şeyin Vaina’nın suretine bürünmüş bir çeşit büyü veya ruhundan yaratılmış bir canavar olduğunu düşünmüştü. Ancak böylesine basit numaralardan biri olsa Thara onları alt edebilirdi. Bu daha güçlü daha karanlık ve yoğun bir güçtü. Soluğu kesilip artık hareketsiz kaldığında sonunda onun gerçekten de Vaina’nın kendisi olduğunu anladı. Bu şeytani cadıyla Rauba’nın zihninde karşılaşmayı hiç beklemiyordu. Bu nasıl mümkün olabilirdi aklı almamıştı. Demek ki Rauba baştan beri bu yüzden hasta görünmüştü ve aslında hiç uyanmamıştı. Neredeyse sonsuz bir uykuya dalmak üzereyken karanlığın içinde bir şey parıldadı. Bir hayal gördüğünü sansa da kalp atışı hızında ikinci bir parıltı daha ona göz kırptı. Sonra parıltı öyle bir hızla uzaklardan üzerlerine doğru uçtu ki ne olduğunu anlamak oldukça zor oldu.

Thara’yı yakalamış olan Vaina bunu ancak hızla üzerine gelip ona saldırdıktan sonra fark edebilmişti. Rauba kendisine yaraşır şekilde ışıklara sarınmış bir halde tüm gücü ile cadıyı geri püskürtmüş ve ona saldırmaya devam ediyordu. Thara hızla kendine gelip toparlanırken olanları anlamlandırmaya çalışıyordu. Rauba ona seslendiğini duymuş olmalı ve sonunda uyanmış olmalıydı. Thara ona yardım etmek için ileri atılacağı sırada Rauba “Git buradan!” diye bağırdı. “Onu çok fazla tutamam. Benden umduğun kadar güçlü değilim çoktan ele geçirildim. Git ve Ingrid’i bul o benden sonra seçilen kişi.. Bu işi o bitirmeli!” diye ekledi. Vaina’yı tutmaya çalışırken bir elini Thara’ya doğru uzattı ve avcunun içinden altın renkli bir ışık küresi uçup Thara’ya uçup geldi. Bu büyük ustanın gücünü ve yaşam enerjisini barındıran septa ventumuydu. “Bunu ona ver ve hemen buradan git!” diye tekrar bağırdı. Thara bunu alırsa Rauba artık yaşayamayacaktı. Bunu yapamayacağını söyleyecekken Rauba “Bunu Vaina’nın almasını göze alamayız.” diye açıkladı.

Bedeni ve zihni çoktan işgal edilmişti ve kurtulmanın her yolunu denediyse de başarılı olamamıştı. Gücünü Vaina’nın ele geçirmesine izin veremezdi. Başka çaresi yoktu. Thara septa ventumu aldı ancak yine de ona yardım etmeyi ve Vaina ile savaşmayı istiyordu. Rauba elbette onun niyetini anlamıştı bu yüzden hiç vakit kaybetmeden onu zihninden dışarı kovdu. Böylece Thara kendi zihnine dönerken Rauba’nın septa ventumu da onunla gitti. Thara gözlerini açarken çevresini sarmış olan enerji duvarı da kayboldu ve o sırada ailesi ile savaşan Vaâll’i fark etti. Vaâll de onun uyanmış olduğunu fark etti ve üçüyle aynı anda baş edemeyeceği için üzerlerine geriye kalan adamlarını gönderip kaçtı. Adamlarla babasının tek başına baş edebileceğini gören Thara Vaâll’in peşinden gitti. Rauba’yı bu kadar etki altına alıp alt edebiliyorsa Vaina şehirde bir yerlerde gizleniyor olmalıydı ve yerini Vaâll’in bildiğinden emindi. Onu yakalamak zorundaydı. Böylece karanlık ve dehşet verici ormanın içinde gözden kayboldular.


Not: Septa Ventumu (Yaşam Enerjisi/Büyü Gücü)

19 yorum:

  1. Teşekkürler paylaşım için deep

    YanıtlaSil
  2. çok güzel paylaşım, emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Vaina sonunda ortaya çıkıyor yavaş yavaş galiba :)

    YanıtlaSil
  4. Gayet güzel olmuş kalemine sağlık. 😊

    YanıtlaSil
  5. Tam da az evvel başrolde ışığın olduğu haftaya merhaba yazımı yazmıştım, hoş bir tesadüf oldu :) Bu yılın son Kelime Oyunu muhtemelen bu. Yine maceralı, gizemli bir bölümdü. Hayal gücüne sağlık. :)

    YanıtlaSil
  6. İsimleri bile ne ilginç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay bn.

      eh böyle öykülere gizemli isim bulmak gerenk :)

      Sil
  7. https://cileklibulutlar.blogspot.com/2023/12/baldonumu-kutlamas-kelime-oyunu-122.html

    neptün cadısının süfer hikayesiii :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş 💞💞💞

    YanıtlaSil
  9. Dün gece kendi yazdığım kelime oyunu yazılarına göz attım. Kısa sürdü benim için keyif alıyormuşum gerçekten. Bugün de senin sayfana bakayım dedim. Baya kaçırmışım hikayeyi. Bir gün oturup baştan sona tekrar okumak istiyorum neler gelmiş başlarına diye. Her defasında çok heyecan verici oluyor ama o duyguyu hatırlıyorum eskiden okuduklarımda da. Kalemine sağlık. İsimler de çok hoş. Hemen havaya sokuyor fantastik kurgulardaki böyle isimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bonheur.

      eveet yazcam devamını da zateeen :)

      Sil