18 Ekim 2024 Cuma

YATAY ZEKA



Şu bizim sevgili yapay zeka hayatımızı kolaylaştırdıkça ülkemiz insanlarının yatay zekası artacak tabii ki. Zaten tembel olan ülkemiz insanı yapayı sayesinde iyice yatay olacak.

Kişi kişi tembel değiliz de ülkemizde tembel oluyoruz. Yoksa Avrupaya gidenler orada hiç de tembel olamıyorlar. Zekalarını dikey tutmak zorunda kalıyorlar. Taksi şoförleri, temizlikçiler, otel çalışanları oluyor çoğunlukla bizim Türkler.

Yapay zeka ile film çevirisi yapmak, kitap çevirisi yapmak kolay olduğu gibi faydalı da. Resim yapmak da, fotolarla oynamak da. Vesikalık da kolay. Kendimizle istediğimiz gibi oynayabiliriz yani.

AI Headshot Generator kullanışlı ve eğlenceli. Kendimizi hostes, CEO, aktris, yazar, voleybolcu gibi görebiliriz. Fotimizi koyup istediğimiz efektleri seçeriz. CV’miz için foto üretebiliriz.

Müzik yapmak, şarkı yapmak ise yine kolay ve keyifli. SUNO ile dilediğimiz enstrümanlarla, dilediğimiz sesi veya müzik türünü seçerek, istediğimiz şarkı sözleri ile metin yazdırarak veya biz yazarak enfes şarkılar üretebiliriz.

Diyelim şu şarkı sözlerini yazdık. Gecenin ortasında yağmuru izlemek daha güzel, şarkılar ise yağmuru hiç unutmaz. SUNO bunu hemen text haline getirir. Yani bu sözlere metin yazar. İstediğimiz her dilde. Müzik türünü de seçeriz. Örneğin, blues. İnsan sesi seçeriz, derin, boğuk bir kız sesi olsun. Hımm, mızıka olsun, gitar ve davul olsun deriz. Tamam işte.

Arkada müzik olsun, örneğin, bir de mikrofon alıp podcast yapmak da yatay zeka işi olur. Veya görüntülerle yutup videoları.

3 yorum:

  1. Tuhaf bir şekilde bizim insanımız çok yönlü düşünmeyi bıraktığını düşünüyorum gençler sohbet ederken sınırlı kelimeler ve küfürler ile ediyor yaş grubu yüksek olan insanlar ise defalarca söylediğiniz tehlike yolda bir çukur örneğin geçme kenarından geç dediğinizde inatla o çukura ilerliyorlar

    YanıtlaSil
  2. Ev telefonlarının olduğu dönemde herkesin numarasını ezbere bilirdim şimdi bir kaç arkadaşım ve ailem dışında telefon numaralarını bilmiyorum. Tembellik had safa da

    YanıtlaSil
  3. 10 tane forom olmadığı için Headshot'ı deneyemedim ama SUNO'da yaptığım iki şarkı da gerçekten müthiş oldu. Çok etkileyici gerçekten de... Bu iş nereye varacak acaba, insan biraz ürküyor da

    YanıtlaSil