9 Eylül 2020 Çarşamba

KAOTİK DİNGİNLİK





Bazen bazı olaylar, durumlar, insanlar bizi üzer, acıtır, bunlar aynı zamanda öğrenmemizi de sağlar. Ne olursa olsun hayatımız yine de kendi hayatımız. Umutsuzluk, belirsizlik olur ama zaten gelecek her zaman belirsiz değil mi? Yine de şu anda var olduğumuzu biliyoruz, bu belirsiz değil.

Başarılı olmaya da gelmedik bu dünyaya, sadece yaşamaya geldik. Rollerimiz bir de hayallerimiz var. Hayallerimiz çok seçenekli en azından. Hayallerimiz bir alışkanlık haline gelen gerçekleri bozar, yıkar. Hayat bizim yaptığımız şeyler aslında. Gerçekler her zaman hayallerden daha çarpıcı. Ama hayaller de bizi gündelik yaşamın hızından, kaosundan koruyor.

Elimizden geldiği kadar geçen günlerin sıkıntı, duygu, üzüntülerini unutmalı. Pişmanlık ve nostalji çok faydalı, geçerli duygular değil. Yenileri koymalı hep önümüze. Yeni ilgi alanları gibi. Hayat devam ediyor her durumda. Gözümüzün önünden geçiyor, gidiyor bir yerlere. Yetişmek ve hayatla senkronize gitmek durumundayız. Yoksa hayatın gerisinde kalırız.

Belki de elimizde sadece hayallerimiz var. Bizi umutsuzluktan kurtarıp, her sabah ağaçları kuşları gördüğümüzde önceki günün olumsuzluklarını silip atan bir güç, hayallerimiz. Aslında hayatımızdaki olumsuzlukları da genellikle olumsuz gören biziz. Olaylar bize olumsuz gelsin diye gerçekleşmiyor, sadece gerçekleşiyor.

Hepimiz yaşamda kendi hayatımız, geçmişimiz açısından bakıyoruz olaylara. Belki de birinin başarısızlık gördüğü durum bizim başarımızdır aslında. Bazen kaos içinde yaşayabiliyoruz. Hayat kaos olsa ruhumuz dingin olabilse belki daha kolay yaşayabiliriz. Dingin ruh ile kaotik hayat dengeleyebilir birbirini.

41 yorum:

  1. Aynen hayat devam ediyor..bi şekilde devam ediyor..ve devam edecek..yeni umut ve yeni hayallerle...

    YanıtlaSil
  2. Hayatı ileriye doğru yaşıyor ve fakat geriye doğru yorumluyoruz.Her yeni gün yeni bir umut..Ama insanız netice de üzüldüğümüz,kırıldığımız ve hatta yıkıldığımız zamanlar oluyor.Önemli olan yeniden kalkmak ve yürümek,devam etmek...

    YanıtlaSil
  3. Şu an tam da karmaşık bir ruh halindeyken bu yazını okumak bana çok iyi geldi. "Olaylarbize olumsuz gelsin diye gerçekleşmiyor, sadece gerçekleşiyor." Aslında bu çerçeveden bakabilsem, çok şey başaracağım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş bahar mimozası.

      evet yaa olumlu bakmak iyidir, salgında bilenee :)

      Sil
  4. İyi, ara sıra böyle felsefe yap:) Karşılaştığımız her olay, olumlu ya da olumsuz olsun bize bir şey öğretir, öğretmesi lazım, ok. Ancak herkes bunu bilmiyor, ya da yaşadıklarından ders almıyor. Bu yüzden hep tökezliyor.
    Dengeyi düşünüyorum ben de bu aralar, bana göre denge üç bacaklı. Birincisi kaos/düzen, ikincisi dualite ve sonuncusu da zaman.
    Bu dünyaya ne için geldik ah bir bilebilsem:)
    Hayat o kadar hızlı akıyor ki hem kısa mesafe koşucusu olmak gerekiyor, hem de maraton:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaystros tyrha.

      bu dünyaya gelişimiz bir tesadüf sadece :) maratoncu olalıım :)

      Sil
  5. Tıpkı senin şer gördüğün, sandığın şeyin en hayırlısı olması gibi.
    O an anlamıyoruz. Isyan ediyoruz ama sonradan bakıyoruz ki en iyisi gerçekten buymuş.
    Hayat basit aslında. Onu karmaşık gören biziz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyuşuk hayalperest.

      evet basit hıhıms :)

      Sil
  6. Hayat senaryosunu önceden bilmediğimiz hepimizin başrol olduğu bir oyun aslında

    YanıtlaSil
  7. hayat biz istiyor olsak da bir şekilde durmasını dilesek de devam ediyor , nasıl devam edeceği dışında ki onda bile çoook aman aman bir hükmümüz yok bence nasıl devam edeceği dışında yapabileceğimiz bişey yok fazla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzman amatör.

      hıhım eveey güzel söledin seeeen :)

      Sil
  8. Hayata devam edebilmek için kaosa ihtiyacımız var aslında. Kaostan kastım düzensizlik. İnsanoğlu düzene ihtiyacı var sanır ama biz bilinmezlikle hayat buluyoruz.

    YanıtlaSil
  9. Hayat bir şekilde devam ediyor deep...

    YanıtlaSil
  10. Hayat güzel ancak hayata bakış açısı önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fulden ufacık.

      hıhım olumlu bakmalııı :)

      Sil
  11. Başarılı olmaya da gelmedik bu dünyaya, sadece yaşamaya geldik.
    Kesinlikle!!!

    YanıtlaSil
  12. Başkasının başarısızlık olarak gördüğü şeyin bizim başarı olarak görmemiz, ya da tam tersi... hayat biz nasıl görüyorsak ve hissediyorsak öyle.

    YanıtlaSil
  13. neyse ki hayallerimiz var eveet :) kaos olmasın artık ama yaa benim ponçik pozitif kalbim ve ruhum yoruldu birazcık dinlenmek lazım :) ama yine de dünya kaos olsa da ruhumuz sakin olmalı doğruu :) ay bak çok saçma ama ne zaman ama yine de desem eski şarkılardan biri var o geliyo aklıma yine geldi :D ama yine dee yaşarım ben de yineee diyordu bir tek de o kısmını biliyom hahah :D fotideki o minnak şey ne soru çözmekten gözüm bozuldu anlayamadım minyatür kitap mı o nee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      yine de yaşarım ben deee :) karton çay altlığı, dergi içinden çıkmıştı, üstünde ilhan perisi yazıyoi :)

      Sil
  14. gerçekten harika bir yazı!

    YanıtlaSil
  15. Biz ne dersek diyelim hayat geçip gidiyor işte ve tek gerçeklik bu aslında. Bizim de hayat gibi akıp gitmemiz, dünü dünde bırakıp dönüp dönüp geriye bakmamamız lazım. Böyle yapmayı başarabilsek başımıza gelen her şeyin eninde sonunda arkamızda kalacağını da bilerek daha rahat yaşayabiliriz belki de.

    YanıtlaSil
  16. Her kapının ardında bir biçimde süren hayatlar. Bizim dört duvarımız içindekiler...şu aralar kaos olmadan dingin yaşayan ne kadar kişi vardır acaba? ciddi anlamda insansız hava sahası istediğim günler.

    YanıtlaSil
  17. müfred.

    işallah kaliteli geçiriyoruzdur :)

    YanıtlaSil
  18. harika bir yazı olmuş Deepcim eline sağlık, şu ara joe dispenza'nın kendiniz olma alışkanlığını kırın kitabını okuyorum bu arada, çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eren.

      baktım kitaba nette şimdi, iyimişşş:)

      Sil
  19. Iyi,kötü akıp gidiyor önemli olan çok fazla ikisine de takılmamak bugünlerin yarınları var ne de olsa (: çok hoş bir yazıydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük dünya.

      sen de ne güzel yorum yaptın ama bilgece olduuu :)

      Sil
  20. İyi ya da kötü diye birşey yoktur. Her şey yaşanması gerekenden ibarettir yalnızca diyordu adamın biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebemkuşağı.

      doğru demiş gerçekten de :)

      Sil
  21. Geçmişi az düşünmek kolay olmayabiliyor yapmak lazım kaostan beslenmelmek lazım ama olmuyor

    YanıtlaSil