8 Eylül 2020 Salı

SOKAKTA KAVGA





Bugün her zamanki gibi Migros’a gidip de dönüş yolunda parktan geçerken bir drama tanık oldum.

Bir kadın bir adam, yanlarında genç bir çocuk, 28 yaşındaymış, bir genç kız, 14 yaşındaymış, bir teyze, adamın annesiymiş, bir de bir adam, o da adamın kardeşiymiş, gençler de kadınla adamın çocukları. Kadınla adam evliymiş ve ikisi kavga ediyordu, daha doğrusu kadın bağırıyordu, adama ve diğerlerine.

Otuz yıllık evlilermiş. Adam polismiş, emekli olmuş, kadın da ev hanımı. Normal aile işte, bir sorunları yokmuş. Birlikte bir dükkan açmışlar, hamur işi ürünler yapıp satıyorlarmış. Her şey normal, yolunda iken, kadın bir iki yıl önce, aniden kocasını çok kıskanmaya başlamış. Dükkana gelen kızlardan kıskanıyormuş ama ne kıskanma! Sen, geceleri bu kızları eve getiriyorsun diyormuş, biz uyuduktan sonra, beni aldatıyorsun diyormuş.

Kadın menopoza girip çıkmış, belki de yaş yüzünden, kocasının kızlarla olduğunu düşünüyor veya hayal ediyormuş, bu kıskanma konusunu iyice abartmış. Kocası ise hep eşiyle berabermiş, gece gündüz. Hep bağırmaya başlamış adama. Birlikte doktora gitmişler, psikologa yani, gittikleri üçüncü doktor, kadına şizofren teşhisi koymuş. Ama kadın bu son yıllara dek gayet normalmiş. Doktor ilaç verince kadın kullanmamış. Kocasına demiş ki, kullanırsam sen beni daha rahat aldatırsın. Adamın aldattığı filan da yokmuş zaten.

Çocuklar da annelerinin durumunu anlıyormuş. Kadın, konu kocası değilken çok normalmiş, kocası oldu mu kadın başka biri oluyormuş. Sonra kadın polise gitmiş, kocası için uzaklaştırma kararı almak için. Almış. Adam da annesinin evinde kalıyormuş, çok da rahat etmiş. Kadın ise sürekli adama veya annesine telefon edip, kocasının bu kez annesinin evine kızları getirdiğini söylüyormuş. Yani kararı alan kadın ama durmadan arayan yine kadın.

Adamın evde silahı varmış, eski polis olduğu için, neyse götürüp teslim etmiş karakola, karısı kendine veya başkasına bir şey yapmasın diye.  Şimdi adam boşanmak istiyormuş, kadın da olmaz diyormuş. Kadın hasta olduğu için çocukları belki adam alır diyorlardı.

Ben de düşünüyordum o arada, yani bu kadını tedaviye nasıl ikna etmeli ki? Ya kendine veya kızına bir şey yaparsa?

52 yorum:

  1. Kişinin önce hasta olduğunu kabul etmesi gerekiyor bence.Ne dramlar var Allah'ım...Allah yardımcıları olsun...

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar zor bir durum. Allah acil şifalar versin. Aile dramlarında çocuklar büyük hasar alıyor. Ben özellikle onlara üzülüyorum. Hastanın hasta olduğunu kabul edip iyileşmeyi istemesi ve tedaviye inanması gerek sanırım Deep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yıldız.

      evet tabii işallah bu kadın da tedavi olur.

      Sil
  3. ay deepsii okurken korkuyla okudum birine bi şey olacak sandım. kadının durumu çok zormuş yaa belki daha ciddi tedavi görmesi lazım bilemedim kii

    YanıtlaSil
  4. Allah kolaylık versin. Paranoyasi olan insanı ikna etmek dünyanın en zor şeyi yatırıp elektro şok tedavisine başlayabilirler aslında ilacı reddediyorsa çok tehlikeli kendi de olmak üzere herkese zarar verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mavilale.

      evet ya bence de zarar verebiliir :)

      Sil
  5. Merhabalar.
    Gerçekten çok üzücü bir vaka. Gerçekte böyle bir aldatma olmadığı halde, kadının aşırı kıskançlığı yüzünden psikolojik bir rahatsızlığa düçar olması ayrı bir üzücü durum. Her gün her gün böyle anlamsız bir kıskançlık sorunuyla uğraşmak da insanı yorar. Ne diyelim? Cenab-ı Allah kadına acil şifalar ihsan eylesin. Ailesine de sabır ve metanet versin. İnşAllah kadın şifa bulur da ailece eski mutlu günlerine dönerler.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      valla yaa işallah iyileşir kadıcağız :)

      Sil
  6. Rabbim şifa versin.
    Akıl hastalıkları ayrı bir zor. Hem kişi için hem yakınları için.
    Annemin bir duası vardır.
    Rabbim sen aklınla fikrinle yaşat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyuşuk hayalperest.

      güzel duaymış. ben de kullanayım bunuu :)

      Sil
  7. Çok zor bir durummuş. Allah kimsenin akıl sağlığını almasın:(

    YanıtlaSil
  8. Daha ilk cümlelerinden dedim paranoid şizofreni bu. Sen de yazmışsın zaten. Düzelme durumu yok, üstelik ırsi, büyük ihtimal torununda ya da torun çocuğunda yine çıkacaktır. Çocuklarının bunu bilerek aile planlaması önerilir..
    Hastanın devamlı ilaç kullanması şart. Başka hiç bir yolu yok malesef.
    Nasıl ikna edilir, ona bakacak ve tatlılıkla ilaçlarını kullanıp kullanmadığını kontrol edecek bir yakını olması lazım. Bir de iyi bir psikiyatrist (psikolog hiç bir işe yaramaz ancak ilaçlarını düzgün kullandığında yaşam kalitesini arttırma amaçlı yardımı olur), hasta paranoyak olduğu için doktoruna güvenecek, inanacak, bunu sağlarsa hastalığın hazeyanlarını paranoyalarını hafif yaşayarak devam edebilir yaşamına.. Eşinin silahı vermesi falan çok iyi olmuş ama yeterli değil, ilaç kullanmıyorsa hem kendi hem yakınları hatta sokaktaki insan bile tehlike altında malesef. "Masum" diye bir mini dizi (ya da film miydi) vardı, Haluk Bilginer vs. Aynen orada işlenen tema işte.... Çok zor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece c.

      hımm teşekkür ederim, bir daha rastlarsam sölerim aileye yaa :)

      Sil
  9. kadın paranoyak olmuş dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlık tedavi şart.

    YanıtlaSil
  10. tam bir trajedi. o kadar üzücü ki. Allah yardım etsin. psikiyatriye gitmesi lazım, ilaçlarını ölene kadar kullanması lazım. hiç geçmeyecek bir sorun bu. çocuklarından biri veya bir başka yakını da ona hep destek olursa normale yakın bir hayatı olur. ama o kişileri ikna etmenin de çok zor olduğunu düşünüyorum. gerçekten ilgili ve düzenli bir yaklaşım gerekiyor. bu konuda pek bilgim yok öğrenilecek çok şey var. 4.sınıfta ruh sağlığı dersimizde öğrenirim biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farklı diyarlar.

      öğrenirsin çok güzeeel :)

      Sil
  11. Of! ne zor bir durum. Koca bir aile huzursuzluğa sürüklenmiş. Şifasını bir an önce bulurlar umarım. Bundan bir ay önce parkta bir adamla tanıştım. Oğluna şizofren tanısı koymuşlar. Hastaneye yatırılmış. Uzun hikaye. Konuştuğum adam orada tanıdığı ve iki çocuğu da hasta olan bir başkasından bahsetti, aynı tanıdan. Ne zor hayatlar var...

    YanıtlaSil
  12. ya ne kötü
    belki beyninde bir tümör falan vardır
    kişilik değişikliği yaparmış
    zorla içirseler ilacı ya da hastaneden tedavi olsa sonuçta o da bir hastalık
    ne bilim zor durum
    Allah şifa versin herkese

    YanıtlaSil
  13. Psikolojik rahatsızlıklar cidden zor. Kesin bir ilacı yok. Al bunu iç diyince bitmiyor. Terapiler falan zor zor :(

    YanıtlaSil
  14. En iyisi doktor kontrolünde bir yere yatırılması olurdu bence

    YanıtlaSil
  15. Senden kaçmaz deep tüm hikayeyi takip etmişsin 😅

    YanıtlaSil
  16. Tıbbı destek tek bilidğim. Normal biri değil ki konuşup anlatasın.

    YanıtlaSil
  17. Destek şart tabii ama etkili olması uzun süreç. Kadının kararı beklenmeli mi acaba yoksa belli etmeden de müdahale edilemez mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayan hohori.

      valla ne zor de mi ne yapılacağına karar vermek :)

      Sil
  18. Şok tedavi olabilir mi mesela, adam gerçekten karısını göstere göstere kızlarla aldatsın. Kadın da rahatlar belki o zaman, bak bütün şüphelerim doğruymuş, ben hasta falan değilim, hasta olan sizlersiniz der. Sonra adam gider karısına, haklısın karıcığım, tövbe ben bir daha yapmam der ve her şey eskiye döner:)

    YanıtlaSil
  19. Paranoid problemleri var.Şizofreni teşhisi ileri bir tanı(hemen konması zordur).Menopoz durumuyla alakası yok.Zeminde yatkınlık vardır ve bazı olaylar da tetiklemiş,hastalığı yüzeye çıkartmıştır.Ciddi bir taramadan geçmesi gerek kadının.Sosyal hizmetlerden yardım alabilir aile bu konuda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurdagül çelik.

      hımms görürsem belkiii sölerim onlaraaa :)

      Sil
  20. müfred.

    hımms olabileer :)

    YanıtlaSil
  21. çok üzücü gerçekten:(

    YanıtlaSil
  22. Hasta olduğunu kabul etmeli bunu da ancak bir psikolog başarabilir sonuçta onların iletişimleri daha bilinçli ve sağlıklı (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük dünya.

      evet yaa işallah vallası.

      Sil
  23. Zor bir durum. Umarım tedavi olup atlatır kadıncağız.

    YanıtlaSil
  24. ilkay.

    evet işallah olur yaaaa :)

    YanıtlaSil
  25. Hikaye kurgu mu yoksa gerçek mi anlayamadım. Ancak gerçekse üzüldüm ama böyle bir durumda kocasının boşanmak istemesine daha çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamze e e.

      gerçek olaya tanık oldum işte yaa. evet üzücü. ama kocası çevresinde olunca kadın deliriyormuş. onun dışında normalmiş. boşanırsa belki kadına iyi gelir yaa.

      Sil