5 Haziran 2021 Cumartesi

MALEZYA DİZİLERİ 2

 


OMBAK RİNDU

Özlem Dalgaları (Aşk Dalgaları)

Dört bölümlük yaklaşık altı saatlik Malezya aşk, dram, evlilik dizisi. Harris ile Izzah’ın aşk ve evliliği. Harris bir işadamı, Izzah ise köylü bir kız. Izzah, kötü adamlar tarafından kaçırılıp hayat kadınlığı yapmaya zorlanır. Harris ile tanışırlar, aşık olurlar. Harris ve Izzah evlenir. Harris’in çevresinde bir iki kadın daha vardır, onlar rahatsız eder. Harris’in ailesi de Izzah’a biraz uzak durur. Onlar mutluyken Izzah’ın geçmişi onları rahat bırakmaz.

Diğer Malezya dizileri gibi Malayca ve İngilizce. Dram sevenler için ideal. Not:4/4




KAU AKU KİTA

Sen Ben Biz

13 bölümlük, Malayca ve İngilizce romantik komedi dizisi. Başrolde Saharul Ridzwan. Daha önce Jangan Benci Cintaku, Hati Perempuan gibi dizilerde oynayan oyuncu, bu dizide bir dizi oyuncusunu canlandırıyor. Adı da İman Firdaus. İman’ın ailesi onun evlenmesini ister. İman Firdaus ailesinin bu isteğini yerine getirmek için anlaşmalı evlilik yapacağı bir kız arar. Evleneceği kızın onun ünlü olduğunu bilmesini istemez. 

Bir gün yolda tesadüfen bir kızla tanışır. Kız, anne babasını kaybetmiştir ve kardeşleri ile yaşar, onlara bakmak zorundadır. Kızın adı da İman Firdaus’tur. İman, kıza anlaşma teklif eder. Evleneceklerdir bir süreliğine ve İman’ın ailesinin evinde yaşayacaklardır. Kardeşleri de rahat edecektir bu sayede. İki İman Firdaus evlenirler ve oğlanın ailesine karşı rol yaparlar, mutluymuş gibi. Ancak ikisi hiç geçinemez.

Sevimli, ilgi çekici, komik, tatlı dizi. Diğer Malezya dizilerinde olduğu gibi dindar, argo küfürsüz bir hikaye. Müzik de her zamanki gibi iyi. Not:4/4




BİR GECELİK GELİN

Bir Günlüğüne Evlendiler

Pengantin Satu Malam

28 bölümlük Malezya aşk, dram, aile, evlilik dizisi. Her bölüm yaklaşık kırk dakika. İki başrolden biri, Jangan Benci Cintaku dizisinde de oynayan Amelia Henderson.

Zahred, aile şirketinin başındadır, bir kızla evlenme aşamasındadır, babası ise çok çapkındır ve sürekli olarak eşini aldatmaktadır. Zahred, kızı babası ile tanıştırınca babası kıza göz koyar ve parasının gücü ile kızla evlenir. Zahred, babasından nefret eder, kızdan da. Kızların para düşkünü olduğuna karar verir ve bütün kızlara acımasız davranır.

Züleikha, anne babası ile yaşayan mühendis bir genç kızdır. Babasının borçları vardır ve annesi de ameliyat olmak zorundadır. Zahred’in şirketinde işe başlar. Zahred, kız iyi bir çalışan olsa da ona zalim davranır, sürekli iş yükler ve her fırsatta aşağılar. Züleikha’ya para teklif eder, bir geceliğine evlenmek ister, amacı onun da para peşinde olduğunu kanıtlamaktır. Bir geceliğine imam nikahı ile evlenirler. Zuleikha Zahred’den nefret eder. Ertesi gün boşamasını ister. Zahred parayı verir ancak kızı boşamaz ve acımasız davranmaya devam eder iş ve özel yaşamda. Halen evlidirler.

Zahred zamanla Züleikha’ya aşık olur ve onun gönlünü kazanmaya çalışır. Züleikha ona katlanamaz. Zahred’in ailesi de zengin bir gelin ister. Zahred, kızın gönlünü kazanmak için onun ailesi ile yakınlaşır. Evli de olduklarından dolayı ailesi ona kötü davranmaz.

İnsanı içine çeken, keyifle izlettiren bir dram. Müzik her zamanki gibi dramatik. Dram olsa da diğer Malezya dizilerinde olduğu gibi bir yumuşaklık var. Not:4/4

27 yorum:

  1. Konularını okuyunca Hint dizilerini anımsattı bana. Neyse ki onlar kadar uzun değiller. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      hint dizileri evet yaa hiç bitmez onlar. uzun malezya dizisi ile hiç karşılaşmadım daha :)

      Sil
  2. Hiç Malezya dizisi izlemedim ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tülin.

      malezya endonezya pakistan dizilerini çok sevdim yaa :)

      Sil
  3. Konuları güzelmiş. Ben bakayım bunlara. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix.

      üçü de çokzel, ilki bayağı bi dram, ikincisi komikli şirin, üçüncüsü nefis bir dram :)

      Sil
    2. KAU AKU KİTA ya başladım bile. Erkek baş rolün ailesi çok tatlı. :)

      Sil
    3. okurix.

      yaaa çok şeker dizi yaa, iman ın ailesi evet evet, evlenmesi için baskı, babası hep bastonla kafasına vuruyor :) sonra baba ile anne nin aralarında konuşmaları da şekerlik, adam hep eski günlerimizdeki gibi diyor, sevindim bu hoş diziyi izlemene, insanın bırakası gelmiyor hiç valla izlerken. bu başrol oğlanın bütün dizileri iyi ayrıca :)

      Sil
    4. KAU AKU KİTA un son üç bölümünde altyazı bulamadım. altyazısız izledim.
      Pengantin Satu Malam a başladım. Ben bu çocuğu bir kaşık suda boğarım. :(

      Sil
    5. okurix.

      son bölüm altyazılısını buldum yazdım sana linkini, indiasiaboards'dan, bir de aklında olsun bestdizi.com ve sinematic.net var, malezya, endonezya, pakistan, filipinler dizilerini yayınlayan. zahred evet kibirli gaddar çok fena, izle izle bak neler neler olcaak :)

      Sil
    6. Tamam sitelere bakarım. Teşekkürler. :)

      Sil
    7. okurix.

      çok güzel diziler var yaaa :)

      Sil
    8. Ay bu çocuk Züleyha yı kesinlikle hak etmedi. Rasul ve annesi favorim. 😍
      Tavsiyelerini bekliyorum. Titian Cinta ya başladım. (Sofia gibilerinden Allah'a sığınmak gerek) Deli etti. Aisy de de suç var. Böyle biriyle niye arkadaş oluyorsun? 🙄

      Sil
    9. okurix.

      zed evet züleyhayı hak etmedi ama yine de sonlarda çok uğraştı, zül de her şeye rağmen onu sevmişti, gönül işte :) tavsiyeler tabii :) titian cinta da çok güzel evet :) sofia evet çok kötü biri. aisy iyi kalpli saf işte. sevindim sen de sevdin malezya dizilerini. pakistan izleyen var da malezya izleyen yok :) birkaç tane söleyim, bitirince sen sölerim yine :) suri hati mr. pilot, hati perempuan, ariana rose, pinggan tak retak, nur, rindu awak, jangan benci cintaku :) oleey işallah izlersin hepsini, sölerim yine sonra :) hem bak izleyince aynı bikaç oyuncuyu görcen dizilerde, iman ve zül gibi :) malezyalar bitince pakistan olabilir :)

      Sil
    10. Hati perempuan ı izledim. Başrollerin tutarsız tavırları beni deli etti. Aril in otorite bağımlılığı, Hanis in inatla sorun çıkarma çabası... Bir de Hanis in hayatındaki erkekler (iş arkadaşı ve eski nişanlısı) sonradan eklenmiş gibiydi kurguya. Bir vardılar, bir yoktular. Pinggan tak retak a başlamayı düşünüyorum. (cik reen encik ngok ngek dizisine başladım ama sadece dört bölümü var). Ve çok eğlenceliydi. :)

      Sil
    11. okurix.

      hati perempuan, çok seviliyor malezyada :) pinggan tak retak (pirinç soğuk yenmez :) o da güzel hıhıms, yuhanis :) hımm bu dediğin diziyi bilmiyorum, izleriim, cik reen pekii :) baksan yaa, bir ara yazsana bloguna izlediğin malezya dizilerini, çok sevinirim, hiç izleyen yazan yok, arada girer girer senin yazıyı okuruum :)

      Sil
    12. okurix.

      cik reen oyuncuları tanıdıkmış, oleeey, bitsin izlerim ben deee :)

      Sil
    13. İzlediklerimden kısa kısa bahsettiğim bir yazı hazırlıyorum. Bitince yayınlarım inşaallah. :)

      Sil
    14. okurix.

      işallah ay yayınla tabiii çok çok sevinirim kiii :)

      Sil
  4. "Bir Günlüğüne Evlendiler" Binbir Gece dizisinin konusunu anımsattı bana:))

    YanıtlaSil
  5. Türkçe'ye çevirisi olan ne kadar çok Malezya dizisi varmış böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beş senede devrialem.

      çok var, pakistan dizisi daha da çok var, endonezya dizisi az ama. bu ülkelerin filmleri, dizileri çok iyi yaa :)

      Sil
  6. Hayatımda hiç Malezya dizisi seyretmedim. Varlıklarından haberim bile yoku 😄 Not aldım. Bir ara bakacağım. Belki severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vintage inci.

      bir dene, çok seviyom ben yaa :)

      Sil
  7. hepsine tam not vermişsin baya iyi olmalılar o zamaan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      ya malezya dizileri ponçik yaaa :)

      Sil