23 Ocak 2022 Pazar

PAKİSTAN DİZİLERİ 2

 


THORA SA HAQ

Haklılık Payı

2019/2020 yılları Pakistan aşk, dram, evlilik, aile dizisi. 32 bölüm ve her bölüm yaklaşık 40 dakika.

Seher, babası ile yaşayan bir genç kız. Babası, bir zamanlar ailesi ile anlaşamadığı için aileden ayrılmış. Baba, hastalanıp ölme durumuna gelince, görüşmediği ailesi adamın yanına geliyor, yardıma. Baba öleceği anda kardeşlerinden Seher’i yalnız bırakmamasını istiyor. Babanın yanında, Seher, babasının yeğenlerinden biri olan Zamin ile evleniyor.

Zamin, Seher’i büyük ailesinin bir arada yaşadığı eve getiriyor. Evde, Zamin’in çocukluktan beri sevdiği ve evleneceği Hareem de vardır. Zamin, Seher ile zorunlu evlenmiş olduğunu aileye söylemiyor. Seher de evde yaşamaya başlıyor ancak onu benimsemiyor aile. Zamin, Seher ile evlendiği için Hareem ile evlenemeyince aile içi dram başlıyor. Zamin, ailesi ve Seher, Hareem arasında kalıyor. Hareem’in annesi Rabia, Seher’i evden göndermek için her şeyi yapıyor.

Şarkılar, giysiler, gelenekler, oyuncular, konu, her şey keyifli. Başrollerde sevilen iki oyuncu Ayeza Khan ile İmran Abbas. Dizi, Haydarabad ve Karaçi’de geçiyor. Masum, naif dram sevenler için ideal. Not:4/4




MALAAL E YAAR

Dizinin adı, sevdiğini üzünce duyduğun pişmanlık anlamına geliyor, Urduca.

2019/2020 yılları Pakistan aile, aşk, evlilik dramı. 54 bölüm ve her bölüm yaklaşık 40 dakika.

Dizi, Pakistan’da kırsalda erkeklerin sözünün geçtiği feodal sistemi anlatıyor, kadınların söz hakkı hiç yok ve ailenin feodal gelenekleri ne emrediyorsa öyle davranılıyor, itiraz etmek olanaksız.

Köyde, arazileri olan bir aile. Ailenin başı ve veliahtı, ikisi de bu gelenekleri sürdüren sert erkekler. Aileden bir erkeğin karısı, aile baskısına dayanamayarak kızlarını da alıp evden ayrılıyor, yıllar önce. Ancak küçükken, kızlardan Hooriya ile ailenin veliahtı Balaj, nişanlandırılmışlar aile içinde ve bu da mutlaka uygulanmalı.

Günümüzde, yani bu olaydan yaklaşık 20 yıl sonra Hooriya ile Balaj, mecburen evleniyorlar. Hooriya ve kardeşi Minhal, serbest yetişmiş, özgür kızlar, bu nedenle bu büyük aile evine adapte olamıyorlar ve kadın haklarını savunuyorlar. Aile içinde büyük çatışma çıkıyor.

Başrollerde Azakeh Daniel (Hooriya), Zainab Shabbir (Minhal) ve Mirza Zain (Balaj). Dizi çok heyecanlı, sürükleyici, dramatik, romantik, sosyal. Bol duygulandırıyor, bol güldürüyor, şarkılar, giyimler, gelenekler, renkler her zamanki gibi ilgi çekici. Not:4/4

33 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bugüne kadar Bizimkiler ve Ekmek Teknesi dizilerini izledim. Yaprak Dökümü ile Fatmagül'ün Suçu Ne dizilerini ise, tv. kanallarındaki tekrarlardan izledim. Sizin anlayacağınız dizileri pek sevmiyorum. Çünkü ülkemizde, aklımızla ve zekamızla alay eden o kadar çok ilginç diziler var ki!..

    Pakistan dizilerine de pek ilgi duyabileceğimi zannetmiyorum. Ama bilgilendirici tanıtımınız için size teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      eveet, pakistan dizileri ilginizi çekmez sizin :)

      Sil
  2. deep araştırmacı ruhun olduğu belli oluyor

    YanıtlaSil
  3. hiç Pakistan dizisi izlemedim itiraf etmek gerekirse :) farklı bir şeyler izleme ihtiyacı duyduğumda bakacağım mutlaka bu diziye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahmet ozan.

      pakistan malezya endonezya filipinler tayland tayvan çin arap iran lübnan dizileri farklı tat veriyor bir de finlandiya izlanda norveç isveç dizileri :)

      Sil
  4. Hint dizilerine benziyor. Zoraki evlilik de Hint dizilerinin vazgeçilmez konusu. Oyunculukları nasıl peki? Bir de Hintliler gibi dönüp dolaşıp konuyu uzatma durumu yoktur İnşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puahahahahahahahahaaaa.!

      Sil
    2. duygu emanet.

      malaal e yaar, evet hint dizileri havasında sanırım, hint dizisi izlemedim hiç, yani tek tük bölümler izledim, uzun oldukları için dizilerini izlemedim ama filmlerini çok severim, pakistan ve malezya dizileri kısa yaa, genelde 20 30 bölüm, bu malaal e yar biraz daha uzundu, 50 bölüm filan ama bölümler çok çabuk biriyor, kırk dakka filan ama başta özet de var her bölümde, valla oyunculuk bencesi iyi, bu iki dizideki oyuncular da pakistanda çok popülerler, iki diziyi de çok sevdim, malaal da bir de kaç defa ağladım, çok duygusal sahneler vardı. hiç uzatma yok konuda. pakistan ve malezya dizilerini vallahi büyüleyici buluyorum :)

      Sil
    3. tarık.

      eveet duygu emanet haklııı öyle işte hintiler :)

      Sil
  5. Selamlar deep :) Haklılık Payı filminde Zamin Hareem'i hiç sevmiş mi? Konu merak uyandırıcı. Pakistan dizilerinin süresi hep 40 dakikaysa izlenebilir geldi.
    İkinci dizinin konusunu daha çok sevdim, çatışmalı, komikli. Beşik kertmesi geleneği de ne garip. Kadının da erkeğinde kaderi daha küçük yaşta çiziliyor. Bizdeki bu gelenek Pakistan'da biraz daha farklı uygulanıyor demek ki. Nişan töreni gösteriliyorsa izlemek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemmi.

      zamin, hareem i seviyor, zamin de hareem de iyi insanlar, seher de iyi insan, seherin babası ölünce zaminin babası zamine seherle evlen diyor ve zamin itiraz etmiyor, pakistan gelenekleri, babanın sözünden çıkılmaz, ayrıca kızlar da yalnız bırakılmaz, zamin seheri eve getiriyor, evler büyük, ancak sölemiyor evlendiğini, zamanla sölerim diye düşünüyor, hareem ile seher iyi geçiniyor, ancak zamin hareem ile evlenmeyince hareem in sinirleri bozuluyor, evlenmek istiyor, nikahta zamin hareeme söylüyor, hareem şok tabi, ama yine de evlenmek istiyor, zamanla seheri evden uzaklaştırırım diye düşünüyor ve sonra da hareem artık kötü birine dönüşüyor. hareem haklı olsa da davranışları onu haksız hale getiriyor. zamin seheri sevmeye başlıyor :) pakistan ve malezya dizileri çok keyifli ve kısa hep bölümler, diziler de genelde kısa. ikinci dizi, feodal toplum dizisi ve pakistanda kadın hakları kounulu. iki dizi de çok güzel ama malaal e yar da bol bol ağladım, çok duygusal çünkü, beşik evet öle tabi, nişan da var nikah da her iki dizide de. nişanlar nikahlar gelenekler çok hoş, rengarenk :) pakistan malezya endonezya dizileri filmleri gözdem yaa, yani saniye kaçırmadan heycanla izliyorum :)

      Sil
  6. Pakistan dizisi izlememiştim, not aldım deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdan düşler.

      pakistan ve malezya dizileri, hepsini izliyorum sırayla, çok seviyom :)

      Sil
  7. Ben henüz Pakistan dizisi izlemedim. Listemde bekliyorlar. Bu ay bol bol kdrama izledim. Dizilere göz atacağım ama liste uzayıp gidiyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okurix.

      pakistan da malezya da hoş yaa, diziler bitmez ki izle izle :) ben de bu hafta kore ve çin dizisi izlicem :)

      Sil
  8. hint dizilerine benziyo gibi pakistan dizileri di mii ben pek bilmiyoruum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      hint dizileri türk dizileri gibi, hiç bitmiyor, pakistan dizileri kısa ama :)

      Sil
  9. müfred.

    türkler kore pakistan filan seviyor, hint dizileri evet olabilir tabii, zaten haydarabad hint pakistan karışık :) hint dizileri uzun, pakistanlar kısa :) pakistan dizileri aslında çok yaygın pakistanda ama işte pakistan dışında tanınmıyorlar :) hint dizileri belki evet hep aynı olabilir :)

    YanıtlaSil
  10. Ah canım Pakistan dizileri :) Malaal E Yaar harika bir diziydi Balaj'ın Sadqeeeeeyy demesi başlı başına bir olaydı :))))
    Diğer diziyi henüz izlemedim :/ İmran ve Ayeza'nın her dizisinde aralarına bir kadın giriyor :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nurenna.

      sadqeeey, kurban olurum, eveet çok tatlıydı bu, ya dizinin sonlarında bir kez de hooriya sölesin diye bekledim ama olmadı :) diğer dizi de güzel, ayeza ve zainab shabbir, en sevdiklerim yaa :) imran ve ayeza nın diğer dizilerini de izliycem tabii :)

      Sil
    2. Zainab çok tatlış :))
      Koi Chand Rakh izlemediysen o da güzeldi. Ama İmran'dan çok Muneeb daha tatlıydı o dizide :)

      Sil
    3. nurenna.

      tamam, hepsini izlicem zateeen :)

      Sil
  11. Hiç Pakistan dizilerinin popüler olduğunu bilmiyordum.Dünyadaki başka kültürleri anlamak için bunlara da göz atmak gerek.Teşekkürler Deep :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurdagül çelik.

      pakistan malezya dizileri çok tatlıııı :)

      Sil
  12. Daha önce hiç Pakistan dizileri izlemedim. Konuları bizim Türk dizilerine benziyor biraz sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir pembesever.

      benziyo olabiler. ben çok alıştım pakistan ve malezya dizilerine :)

      Sil
  13. Daha önce hiç Pakistan dizisi izlemedim. Fotoğraftan Hint dizilerine benzettim. Ama kısalarsa izlenebilir. Hint dizileri sonsuza uzuyor galiba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamzeli kız.

      eveet bunlar kısa, bölümler de kısa :)

      Sil
  14. Malaal e yaar'da aşık olacaklar mi? Lütfen olsunlar çünkü hemen izlemek istiyorum noluuur 💚

    YanıtlaSil
  15. YouTube'dan bı klip izledim geldim xd adamın biyuklariyla oynaması ve keko tavırları olmayaydı çok daha güzel olacaktı ya 😅 sevdim diziyi. Teşekkürler 🌻🤍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tefrika.

      sadqeeeey, kurban olurum, diyor hep, hehe izle bakalım kekoyuuu :) pakistanın en sevilen manken oyuncularından o adam :) ne güzel dizi yaaa :)

      Sil