1 Nisan 2024 Pazartesi

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 241


Ağaç Ev Sohbetlerimiz devam ediyor. Her hafta bir sohbet konusu buluyoruz ve o konuda yazıyoruz. Herkes yazabilir herkes sohbet konusu bulabilir.

Haftanın konusu:

"Hayatlarımızda çok seçeneklerimiz olması avantaj mıdır?"

İyi bir şey tabisideki. Ama poroplemli de olabilir.

Alışverişte iyi. Çünkülüm, mal ve hizmetler renkli, çok çeşitli. Örneğin gofretler. Hayat kolay, yanii örneğin seçimlerimizle pişman olma olasılığı az.

Ama çok seçenek değerlendirmek de zor olabilir, kararsızlara. Hangi tişortu alsam veya hangi eyeliner gibi. Veya onu mu sevsem bunu mu gibi ya da vardır herhalde kimle evlensem ki, postacı mı, diş teknisyeni mi, gibisinden. Kararsızlıktan yorulanlar da olabiliyor.

Çok seçenek olması bir yandan da ilerlemeyi tetikliyor. Birbirine rakip firmalar daha iyisini üretmek için hep daha çok seçenekler sunar bize.

Seçtiğimiz kullandığımız ürünler biraz da bizim karakterimizi, değerlerimizi de yansıtır. Çok seçenek olunca ama tembelleşiyoruz, nasıl olsa her şey önümüzde. Bir de ne seçicez de bizi yansıtsın diyoruz sonra da herkes aynı giyiniyor zaten. Bol seçenek de bizi azcık tembelleştiriyor.

Kararsızlıktan anksiyete olan da var, depresyona giren de. Nerde tatil yapsam, hangi kulaklığı seçsem, ne okusam, Yine de ama ihtiyacımızı karşılamak kolay.

Çok seçenek olması kendimizi daha iyi tanımamıza da yol açıyor.

15 yorum:

  1. seçenekler kısıtlı olunca yaratıcılık artıyor, daha kolay karar veriliyor; insan zihni 7den fazla alternatifi değerlendiremiyor:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok kararsız biriyim ama aslında çok seçenek denizine de açılmıyorum. Biraz garanticiyim sanırım. :) Ama bence seçenek olması güzel. Sadece artık insanlar doyumsuzlaşmış gibi. Olumsuz etkisi bu olabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Sade bir hayat istiyorum. Çok seçenek kafa karışıklığına sebep oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Film seçmesi zor oluyor yaa, fragmana bak, ekşiden yorum oku, filmin altındaki yorumlara bak falan derken manyak oluyorum iyice ahshdhshssjsj

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Çok seçenekleri olan bir hayatı yaşamak da zordur. Avantaj mıdır? Elbette avantajdır. Ancak bu seçeneklerin içinde boğulup gitmek de vardır.

    Çok seçeneğin avantaj sağlaması, seçeneklerin kategorisine de bağlıdır. Şu anda aklıma gelmiyor ama; hayatın içinde maddi seçenekler olduğu gibi, manevi seçenekler de var. İşte belki bu manevi seçenekler bizleri biraz zorlayabilir ve çok seçenekli bir hayatın için de bu çok seçenekler avantaj olmaktan çıkabilir.

    Kısacası seçeneğin kategorisine göre bu çok seçenek fırsatı bize avantaj sağladığı gibi, tam tersi dezavantaj da olabilir.
    Kaleminize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  6. Bence senin dediğin gibi "poroplemli" olabilir :) Mark Zuckerbeck neden tek tip tişört giyiyor? Karar vermesi kolay olsun diye :))

    YanıtlaSil
  7. Çok seçenek olursa kararsız kalmamız da olasıdır bence. 😊

    YanıtlaSil
  8. Sonunda fırsat bulup 3-5 bir şeyler yazdım ben de deep :)

    YanıtlaSil
  9. https://pyknkaya.blogspot.com/2024/04/agac-ev-sohbetleri-241.html

    sevgili peliş in yazısısı :)

    YanıtlaSil
  10. https://myreal03.blogspot.com/2024/04/agac-ev-sohbetleri-241.html

    sevgili my real in yazısısı :)

    YanıtlaSil
  11. şimdilik görebildiğim 3 kişi olduk yazans :)

    my real
    peliş
    deepsi

    :)

    YanıtlaSil
  12. Gofret çeşitliliği önemli Deep :)

    YanıtlaSil
  13. seçenek olması iyidir seçeneksizlikten bencesi :)

    YanıtlaSil
  14. Yarı yarıya gibi olumlu ve olumsuz yönleri.

    YanıtlaSil