6 Eylül 2024 Cuma

YENİ FİLMLER





Bu yaz sinemalarda oynayan/oynamakta olan vizyon filmleri. Netteki sitelerde veya çeşitli medya kanallarında izlenebiliyor. Demirkubuz’un Hayat’ı ise henüz nete veya televizyona düşmedi ancak vizyona girdi. Hayat, Oskar’a aday olunca Nuri Bilge Ceylan travma geçirmiş olabilir. Araları hiç iyi değil çünkü.


TWISTERS

Kasırgalar

The Mandalorian’dan tanıdığımız Kore asıllı Amerikalı yönetmen Lee Isaac Chung’un 2024 filmi Kasırgalar bol aksiyonlu, heyecanlı bir felaket filmi. A.B.D.’nin ünlü kasırgaları, hortumları filmin konusu.

Başrollerde Daisy Edgar-Jones ve Glen Powell. Jones’u son zamanlarda çok filmde ve dizide izledik. Normal People, Fresh, War of the Worlds, Where the Crawdads Sing. Oynadığı kötü film yok şimdilik. Glen Powell da öyle. Anyone But You, Top Gun:Maverick, en yeni filmleri.

Bir tornado uzmanı Oklahoma’da kasırgaları izlemeye çağırılır. Yanına iyi bir teknik ekip verirler. Basın ve halk da yakından ilgilidir. Ekip canları pahasına kasırgaların etkisini azaltmaya çalışır.

Türü sevenler için izlemeye doyum olmayanlardan. Not:3/4


ALIEN:ROMULUS

Evil Dead, Don’t Breathe filmlerinden tanıdığımız Fede Alvarez bu kez bir bilimkurgu/korku serisinin devamını çekti. 2024 yapımı ünlü Yaratık’ın yeni bölümü. Oyuncular az tanınanlar arasından seçilmiş.

Filmde yaratıklar ve aksiyon,korku bölümleri oldukça iyi. Yeni ortaya çıkan yaratıklar da var. Film uzay gemilerinde ve karanlıkta geçiyor. Alien serisini sevenler bu filmi de severler.

Uzaya çıkan araştırma gemisine uzayda terk edilmiş bir uzay gemisinden yaratıklar gelir. Dünyaya dönmeden bu yaratıklardan kurtulmak gerekir. Dünya da zaten artık bugünkü gibi değildir. Dünya da artık karanlıktır. Not:3/4


THE CROW

Snow White and the Huntsman ile bildiğimiz yönetmen Rupert Sanders’ten bu kez bir fantastik bir aşk filmi. Başrolde It, Barbarian ile tanıdığımız İsveçli Bill Skarsgard. Film, 2024 yapımı ve kanlı bir romans.

Genç bir oğlan ile genç bir kız birbirlerini severler. İkisi de öldürülür. Oğlan öbür dünyaya gitmeden önce bir pazarlık yapar. Dünyaya dönecek, intikam alacaktır, sevdiği kız hayata dönecek ama kendisi dönemeyecektir. Bir karga eşliğinde dünyaya döner.

Karanlık, sert, estetik. Türü sevenler için. Not:3/4


IT ENDS WITH US

Bizimle Başladı Bizimle Bitti

2024 romantik dram filmi. Yönetmen Justin Baldoni aynı zamanda başrolde filmde. Karşısında ise Gossip Girl’ün Serena’sı Blake Lively. Lively, yıllar sonra da güzel.

Orta yaşlı Lily Bloom bir çiçekçidir. Adı da uygun. Yani, zambaklar açıyor. Lily, doğduğu şehre döner. Bir doktor ile tanışır, ilişkileri olur. Ancak, şehirde ergenlik sevgilisi de karşısına çıkar. Doktor ile evlenir, eski sevgilisi ile de arkadaş olur. Ancak, ilişkiler her zaman umduğumuz gibi bitmez. Estetik, zarif film. Not:3/4

30 yorum:

  1. hiç birini izlememişim çünkü bu yaz sadece animasyon izledim :)

    YanıtlaSil
  2. "IT ENDS WITH US" bu filmi merak ediyorum izleyeceğim deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. camdan düşler.

      bu yazın popisi ivit :)

      Sil
  3. hepsi de ilginç duruyo izlerim ben de :) bu arada kasırga nasıl yavaşlatılır ki mümkün mü böyle bir şey yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      içine bişi bişiler atıyolar :)

      Sil
    2. içine bişiler mi atıyolar cadı kazanı gibi :D

      Sil
    3. sessiz gemi.

      ivit oburix düşüyor içine sonra :)

      Sil
  4. Merhabalar.
    Gözleriniz sağlıklı iken, okuyun, yazın ve film izleyin. Herkese sağlıklı, huzurlu günler ve iyi seyirler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. it ends with us'la ilgili magazinsel bilgi vereyim:) blake ile yönetmen arasında oldukça sert tartışmalar çıkmış. filme ortak olan blake, eşini(ryan reynold) de filme ortak edip yönetmeni pasif bir konuma sokmaya çalışıyor çoğu zaman ve bununla ilgili bi takım şeyler. meraklısı araştırabilir ayrıntıları.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar bu aralar yoğunlugumdan dolayı bloguma giremedigim gibi sizleri de ziyaret edemez oldum arada küçük kacamaklar yapabiliyorum 🥰 verdiğin puanlara bakıyorum hiç de 4/4 yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonsuzluk ve ötesi.

      eveet müthiş filmler değiller :)

      Sil
  7. Yalnızca son filmden haberdardım. Demirkubuz-Ceylan olayı da :)) Önerilerine sağlık, yine dolu dolu bir içerik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilkay.

      aman iyi ki hayat nuri bilge ceylan filmleri gibi değil hihihi :)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. yüreğimin iklimi.

      popüler ivit izlenir :)

      Sil
  9. Ay hepsi çok ilginç ve güzel filmlere benziyor. Son filmin konusundan ziyade magazin olaylarından haberdardım konusunu da öğrenmiş oldum ☺

    YanıtlaSil
  10. The Crow ilgimi çekti, farklıymış. :)

    YanıtlaSil
  11. Ahahahaa ay evet yaaa :) Geçen sene nasıl takip ediyoduk twitterdan atismalarini :D Ben zeki abiyi daha bir tutmuştum sanki, aman neyse ne :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük kara balık.

      ikisinin filmleri de çok sıkıcı ama zeki abeyin filmleri daha bir filme benziyor, nuri abeyin filmleri hiç bitmiyor hint dizileri gibi uzun :)

      Sil
  12. Teşekkürler, çok güzel olmuş tanıtımlar:)

    YanıtlaSil
  13. it ends with us'a bakayım, güzelmiş:)

    YanıtlaSil