8 Haziran 2021 Salı

PANCAR YAPRAĞI

 



Pancarı biliyoruz, kafaları soyup, doğrayıp haşlıyoruz, sirke, su, sarımsak, zeytinyağı ile haşlıyoruz, saplarını da. Bu pancar salatasını yaptıktan sonra pancar yaprakları ile de başka bir yemek yapabiliriz.

Yaprak ve yaprağa yakın taze kısımları yıkıyoruz, doğruyoruz, ıspanak gibi. Taze soğan ve kuru soğan ile kavuruyoruz.

Ağır ateşte pişiriyoruz, kendi kendine pişiyor zaten. Suyu çekilinceye kadar.

Üstüne, yaprak miktarına göre, yumurta çırpıp döküyoruz, iki yumurta olabilir. Karıştırıyoruz, tuz ekliyoruz.

37 yorum:

  1. Sonra ekmekle yiyoruz 😄

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık. Güzel olmuştur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parıldayan çiçek.

      yumurtalı kabak gibi bu da güzel oluyor :)

      Sil
  3. Yaprakların yendiğini bilmiyordum
    Afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bademle buduk.

      hımm yeniyomuş vallası :)

      Sil
  4. Faydaları Neler Onları da Anlatırsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. solo bilge.

      orasını bilmiyom vallahi ama yemesi güzel :)

      Sil
  5. Bunu evde benden başkası tüketmiyor. Yaprakları bazen salataya da eklerim ben. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ada denizi.

      hımm olabilir evet salataya da tabii :)

      Sil
  6. Güzel bir tarif☺Sebze kavurma yumurta ikilisine bayılıyorum😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diary of meri.

      eveey ya kabakla da nefis oluyo :) taze fasulye ile de :)

      Sil
  7. pancar tatlı yumurta soğan falan nasıl oluyor?normal şeker pancarı galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ters pabuçlar.

      pancar tatlı olur biraz ama bu yemekte pancar yok, pancar yaprağı var. pancar yaprağı tatlı değil. ilk cümle bildiğimiz pancar salatası. sonrası ise pancar yaprağı yemeği. ekleme yaptım şimdi, karışmasın diye :)

      Sil
    2. eyvallah şimdi oldu:)

      Sil
    3. ters pabuçlar.

      hıhıms pikuu :)

      Sil
  8. O değil de yazın en çok sarımsaklı cacığa ekmek doğrayıp yemeyi seviyorum ben :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manxcat.

      cacık yazın her gün yerim bak sarımsaklı cacığa azcık da süt ekliyceksin daha güzel oluyoo :) ama ekmek hiç doğramadım, bunu ilk senden duydum şimdi :)

      Sil
  9. Ohhhh misss, afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  10. Anaaaa ilk defa duydum. Anneme söylim denesin :)

    YanıtlaSil
  11. Ve sağlıklı besleniyoruz:) Fakat tarif gerçekten faydalı. Sıfır atık felsefesine uygun. Turşusu hariç pek pancar tüketmem ama kesinlikle aklımda dursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klio.

      hımm sağlıklı ve faydalıdır tabii herhalde yani ben lezzeti için yaptım ama :)

      Sil
  12. nefis tam benlik... sarma da sarılıyormuş bununla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eren.

      pancar yaprağından sarma mı, hıms bi bakayım nasılmış :)

      Sil
  13. müfred.

    ilk kez yedim ben de :)

    YanıtlaSil
  14. senin tariflerin hep farklı oluyoo bunu da merak ettim deneriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      eveey rulo puding de yapcam kikiki :)

      Sil
    2. ooo yaparsan tarif isterim öyle bişi :D

      Sil
    3. sessiz gemi.

      işallah maşallah :)

      Sil
  15. İlk kez duyuyorum 🙈

    YanıtlaSil