1 Haziran 2021 Salı

YOL

 


Bazen sıkılırız ya o zaman güneşe, yıldızlara bakmak lazım. Güneş binlerce yıldır aydınlatıyor bizi, ısıtıyor. Karşılığında da bir şey istemiyor bizden. Yıldızlar da öyle. Geceleri baktığımızda hep öyle duruyorlar. Ay da hep duruyor. Onlar binlerce yıldır durdukları yerde sıkılmıyorlar. Hep orda olacaklar. Biz olmasak da. Onlara baktığımız zaman sıkıntımız geçebilir. Çünkü onlar var, yalnız değiliz.

Büyüklerimiz de var, anne, baba, diğer akrabalarımız. Onlar olmasa da uzakta olsalar da bizi seven başkaları da olabilir. Onlar bizi şımarık olsak da kötü olsak da severler. Saçımızı okşarlar, dinlerler, masaj yaparlar.

Sonra deniz var, çiçekler ağaçlar, kuşlar var. Yani yine yalnız değiliz. İnsan renkli, kokulu çiçekleri görünce birilerine şiir bile yazmak isteyebilir. Olmayan biri bile olsa.  Bu güzellikleri görünce insan, deniz kenarında erguvan gecelerde çiçekler soluncaya, yapraklar düşünceye dek bekleyeceğim seni, gibi şeyler yazabilir. Doğa duygulandırıyor insanı ne de olsa.

Sonuçta hayat bir yolculuk. Hem yaşadıklarımız hem de iç yolculuklarımız. Bazen bomboş bir yol, ıssız, bazen de sık ağaçlı bir ormanda yürür gibi. O zaman da yürüyebileceğimiz bir patika buluruz, kuş sesleri, çalı çıtırtıları eşliğinde yürürüz. Bu yolda yürüyebilmek için, uzun hayat yolunda, çeşitli efsunlar, büyüler öğreniriz, gül dikenlerinden kendimizi korumak için. İksirler buluruz, ormanda şifalı otlar da vardır her zaman.

Masallarda, efsanelerde de hep yolculuk vardır. Herkes şifa bulmak için yollara düşer masallarda, kesesindeki uğurlu taşları ile. Hep yoldayız. Hayat yolu. Hayatın bir sorunu yok aslında. Sorunları biz çıkarıyoruz. Hayat güzel. Doğa, güzellikler var. Hayat, doğa bir uyum içerisinde, mükemmel. Aynı zamanda öğretmenimiz. Hayat yolunda hayatın kendisi bizim öğretmenimiz. Belki zihinlerimiz daha huzurlu olsa daha iyi öğreneceğiz hayatı.

Hayat da doğa gibi. Bir gün güneş açar başka bir gün yağmurda ıslanırız. Yolculukta bazen midemiz bulanır başımız döner, çarpıntı yapar, bazen keyifle izleriz yoldan geçen ağaçları.

Hepimize iyi yolculuklar.

43 yorum:

  1. "... Yolculukta bazen midemiz bulanır başımız döner, çarpıntı yapar, bazen keyifle izleriz yoldan geçen ağaçları." demişsin.

    Arabanın direksiyonundaysam yol nasıl olursa olsun hiç tutmaz araç beni. Ama yolcu koltuğundaysam sık sık araç tutar, midem bulanır, başım döner. Hayat da öyle, kontrol bendeyse sorun yok ama kontrol başkasında olunca işler zorlaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manxcat.

      yolcu koltuğundaysam hemen uykum geliyor :)

      Sil
  2. Ne güzel bir yazı.keyifle okudum

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yazmışsın deep. Umut dolu. Bazı şeylerin hayali bile güzel. :)

    YanıtlaSil
  4. Evet dediğin gibi hayat bir yolculuk Deep. Bu yolculuğu daha eğlenceli hale getirmek de bizim elimizde. Tercih bizim 🤗

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler; ilk defa yazının içeriği ile alakalı bir görsel kullandığınızı görüyorum. Anlaşılan yol'a gelmişsiniz deep.:) Ha bu arada güneşe bakmak istiyorsan; Yıldız Hanım'ın Güneşe Bakarken isimli bloğunu tavsiye ediyorum.:))

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel yazmısın emeğine sağlık❤

    YanıtlaSil
  7. Korona döneminde mesafelerin sıkıntısını yoğun olarak yaşadık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurdagül çelik.

      evet ya sorma hep evdeyiz :)

      Sil
  8. Yazıda aranılan samimiyet böyle bir şey olmalı.çok sevdim bu yazını.Gönlüne sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Dediğin gibi bazen sorunlu ama yine de güzel bir yolculuk hayat.

    YanıtlaSil
  10. Gerçekçi olarak düşündüğümüzde bütün yollar gibi hayat yolu da dümdüz değil. Engellerle, engebelerle, çalılarla dolu. Dikkatli olmak gerekiyor. Yoksa daha çok inciniyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makbule abalı.

      aman evet incinmeden yaşayalım nolur :)

      Sil
  11. İnsan kafasını yerden kaldırıp gökyüzüne bakınca, etrafına bakınca anlıyor aslında huzurun da mutluluğun da orada olduğunu, içimize derin nefesler çekmeyi ne çok unuttuğumuz :( Yazın çok güzel olmuş ellerine sağlık :) Hep akışta olmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. komet.

      evet evet gökyüzüne ağaçlara çiçeklere kuşlara bebeklere bakıncaa :)

      Sil
  12. Yazın güzel olmuş gerçekten, eline sağlık. Uzun bir tünelin içinden geçiyoruz uzun bir süredir. Ama ucundaki ışık görünmeye başladı sanırım. O zifiri karanlıkta fener tutup karanlığı gösteren de şeytanın ta kendisi. İlginç bir yolculuk:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaystros tyrha.

      geçince bişey kalmaz :)

      Sil
  13. Sevgili arkadaşım, son yazım hakkındaki değerlendirmelerinizi merak ediyorum.:) Okumak için beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğitim pınarı.

      bütün yazılarını okuyom ki zaten :)

      Sil
  14. ilkay.

    hıhım buluruz yaa :) evet evet süreç hıhıms :)

    YanıtlaSil
  15. Güzel bakmasını bilirsek o kadar şükredecek şeyimiz var ki. Yolumuz heeep güzelliklere çıksın efendim :)

    YanıtlaSil
  16. İyisiyle kötüsüyle hayat gerçekten bir yol. İyi yolculuklar Deep.

    YanıtlaSil
  17. olumsuz duygulara kapılınca dönüp dönüp okumalı..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eren.

      öyle mi diyosun, sevindim o zamansaa :)

      Sil
  18. bu yazınında farklı hisleri var bak işte canlı gibi hep diyorum bazı hikayelerin şiirlerin de ruhu vardır senin de bazı yazıların öyle oluyor bir okuyorum neşe doluyorum bir okuyorum hüzün ama kötü bir hüzün değil böyle güzel bir manzaraya bakıp orada saatlerce oturup boş boş düşünürken manzarayı bir daha ne zaman görebileceğini bilmediğin için yaşanılan hisler gibi hayat da öyle hissettiriyor mesela güneş de mesela kuşlar ve deniz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      hımm boş manzara yani yazılarım :)

      Sil
    2. akıllım öyle demedim :D

      Sil
    3. sessiz gemi.

      oooo voyn cinta voaaa :)

      Sil
  19. Yine çok güzel bir yazı yazmışsıın. İnsanın içi açılıyor valla:) Sana da iyi yolculuklaar!

    YanıtlaSil