6 Temmuz 2023 Perşembe

KELİME OYUNU 116




Kelime Oyunumuz devam ediyor. Her hafta 5 adet kelime veriyoruz ve bu kelimelerin de içinde olduğu öykü, şiir, deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes 5 kelime verebilir.


Haftanın kelimeleri: Tuhaf/Hizmet/Hizmetçi/Kral/Yumak


VAİNA 34


Dokhair geçmişte Vaina ile olan büyük mücadelede en güçlü müttefikin hatta onu yakalamayı başaranın Rauba’nın babası Rahula olduğunu biliyordu. Onun muazzam gücü tek mirasçısı olan Rauba’ya aktarılmıştı. Bu nedenle Rauba ile görüşüp durumu onunla daha dikkatli şekilde ele almanın en mantıklı şey olacağını söyledi. Ancak Thara ona ulaşmanın imkansız olduğunu hatırlattı. Rauba, Vaâll ve onun emrindeki birkaç muhafız tarafından korunuyordu üstelik şimdi saray doktorları ile çevrelenmiş durumdaydı. Kimseye görünmeden görüşmek mümkün görünmüyordu. Ona ulaşmayı başarsalar bile Thara konuşmanın ne şekilde ilerleyeceğinden şüpheliydi. Rauba’da tuhaf bir şeyler seziyordu. Onun yakınlarında Vaâll’in oluşu bile bir şeylerin yolunda gitmediğini anlamaya yeterdi. Herkes Vaâll’in Rauba’nın halefi olmasını bekliyordu ve bunun hızlanması için bir şeyler yapmıyor olmasını beklemek çocukluk olurdu. Dokhair “Onu maniple ettiğini mi söylüyorsun?” diye sordu. Ancak Thara halının desenlerine dalmış gibi görünürken yavaşça başını iki yana sallayarak “Bundan daha ciddi bir şeyler olduğunu düşünüyorum.” diye yanıtladı. Dokhair her ne oluyorsa kendi gözlerimle görüp anlamalıyım diye gizlice Rauba’ya ulaşma fikrinde diretti.

Thara arada sırada Lua’ya şüpheli gözlerle baktığı için sonunda Dokhair sebebini açıkladı. Lua baygınken o ve Ingrid hakkında konuşmuşlardı. Thara Lua’nın Ingrid’in ruhunu ve gücünü çalma niyetinde olmadığına ikna olsa da içindeki şüphelerden hemen kurtulması beklenemezdi. Yine de şimdilik onları ifşa etmeyeceğine söz vermişti. Aslında Ingrid hakkında konuşmak ve olanların ilk şahidi olarak açıklama yapmalarını sağlamak her şeyi hızlandırabilirdi ancak Lua ve Ingrid için bunun tehlikeli olacağını o da anlıyordu. Herkes Lua’nın onun güçlerini çalmaya çalıştığını veya Ingrid’in güçlerini paylaşarak yasaya karşı geldiğini söyleyip onlara zarar verirdi. Dokhair Lua’yı şimdilik Thara’nın hizmetine vererek gözlerden uzak tutmak istiyordu. Avcı olmayan birinin burada bulunmasının tek yolu hizmet ediyor olmasıydı çünkü. Thara toplantıda herkes onu gördüğü için sorun çıkabileceğini düşünse de kılık kıyafetini değişip hayli uzamış olan saç ve sakalını da diğer hizmetlilere benzetince arada kaynayacağını umuyordu. Bu değişikliklerin yapılması ve yeni kıyafetlerinin üzerine göre hazırlanması ayrıca görevler hakkında bilgi sahibi olabilmesi için en güvendiği hizmetçisini yanına çağırıp Lua ile ilgilenmesini istedi.

Bu sırada bir başka hizmetçi önemli bir haberi iletmek için izin isteyerek Thara’ya yaklaştı ve kulağına birkaç cümle fısıldadı. Kötü bir haber aldığı her halinden belli olan Thara hizmetçilerle beraber gönderdiği Lua dışarı çıktıktan sonra Dokhair’e dönüp “Kral Suava, bir anda kendinden geçmiş ve uyanmıyormuş. Ona ne olduğunu bilmiyorlar” dedi. Ülkede ciddi karışıklıkların çıkması an meselesiydi. Rauba’dan sonra şimdi de kral devreden çıkmıştı. Dokhair karmaşık düşünce yumaklarının içinde kaybolurken kaşlarını çatmış bir şekilde pencereden dışarıya dalıp gitti.

19 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. camdan düşler.

      teşekkür ederiiiim ciciiii :)

      Sil
  2. Merhaba deep nasılsın? Güzel bir bölüm geldi. Emeklerine sağlık. :)
    Dokhair ve çevresinde olanlara iyice odaklandık. Kral akıllı adamdı. O kaleyi de kaybettik galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      iyiyim hoşgeldiiin özledik ama seniiii :) bakalım lıım :)

      Sil
    2. Yeni bölüm geldi mi diye baktım. Bu bölümü de yeniden okudum :) Youtube'dayım. Oraya demir attım. Dönüşüm zor ama arada bir iki yazı girsem fena olmaz aslında...

      Sil
    3. film gündemi.

      yaa çok sıcaklardan yazmaya halim olmadı. yazcam tabisi bugünlerde sıcaklık azalıyor :) yutuptan sıkılınca gelirsin yine :)

      Sil
  3. Gercekten ilk cumleden o dunyaya girebiliyorum. Ellerine saglik. Kelimeleri gorunce cok zormus dedim ama dogal akista yerlesmis hepsi.

    YanıtlaSil
  4. Bu bölüm daha sakindi ama güzel ilerliyor. Kalemine sağlık deep. :)

    YanıtlaSil
  5. https://cileklibulutlar.blogspot.com/2023/07/yeryuzu-guncesi-2-kelime-oyunu-116.html

    sevgili ilkay ın yazısısı :)

    YanıtlaSil
  6. tarık.

    eveet haklısın :)

    YanıtlaSil
  7. tarık.

    düzeltmeleri yazdım, zaman larla ilgili idi :)

    YanıtlaSil
  8. bu hafta şimdilik görebildiğim 2 kişi olduk yazan.

    ilkay
    deeps

    :)

    YanıtlaSil
  9. İsimler biraz kafamı karıştırdı doğrusu. Hikayeyi okumadığım dönemden kalma olaylar da var sanırım ama genel olarak gerek dil, gerek kurgusal akış anlamında yine başarılı bir bölümdü. Emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  10. Yine harika bir Vaina bölümü:)

    YanıtlaSil