19 Nisan 2022 Salı

GÜNCE

 




Küçükken bir kolyem vardı. Juju diyordum ona. Tılsımlı gibi. Silindir şeklinde kafesliydi ucu. İçinde sanırım Cevşen vardı. İçine hiç bakmadım. Gümüştü.

İneklere çikolata yediriyorlar, kakaolu süt oluyor, çilek yiyince çilekli süt, çimen yiyince çimenli süt, öyle düşünürdüm.

Rüyamda okula geç kaldım. Öksürüyordum. Eczaneye hızla giderken taşa takıldım, düşüyordum. Girdim içeri. Eczaneci, eczacı kadının akvaryumu vardı ama balıklarla beraber iki kedi yüzüyordu, arada bir geri çıkıyorlardı kediler, sonra yine giriyorlardı suya. Biri beyaz biri siyahtı. Uzun tüylü orman kedileri. Yüzmeyi seviyorlarmış. Balıklar da büyük uzun kuyruklu Japon balığı. Öğretmene mesaj attım, derse geç kalıyorum, diye. Başka bir rüyamda yine okula giderken düştüm, dişim kırıldı, annem alçı ustası bulalım dedi, ne alaka dedim, porselen diş yaptırırız, ucuza gelir hem de derse yetişirsin, dedi. Yine diğer bir rüyamda, ağlıyordum, annemler bir şey yapmış ama ne olduğunu hatırlamıyorum. Hep sizin yüzünüzden, hep sizin suçunuz diye kızıyordum, daha çok ağlıyordum ama olayı bilmiyorum. Derslerim çok olunca ama rüya göremiyorum, mistik dünyayla bağım kopuyor.

Bahar gelince insan acaip acaip depresyonlara girebiliyor, niye beni kimse sevmiyor gibi, yani baharda kat kat depresif oluyor insan, Allah kimseyi kendisinden daha depresiflerle karşılaştırmasın. Amin. Bir gün hepimiz çiçek böcek ve ağaç filan olcaz ya sonra tekrar insan olursak da yine okul arkadaşlarım gelsinler bulsunlar beni ya ben sıkılırım yoksa. Hayat bazen dramatik baklava, hüzünlü draje. Annem bulaşık yıkarken elinden bardağı düşürüp kırınca anne dedim çok kırıcı oluyorsun bazen.

Rüyamda Tarkan’a dedim ki, neden Suriyelilere yardım etmiyorsun? Sonra Suriyeliler beni kaçırdı kendi lüks arabamla, Suriye sınırında bıraktılar, arabayı alıp gittiler, kamyonla eve döndüm, yoksul mahalleme, arabam lükstü ama.

İnsanın çevresinde görünmez halkalar duvarlar olmalı. En önemsediği, en çok enerji harcadığı kişiler en içteki halkada olmalı, diğer insanlar ise 5. duvarda filan. İnsan yaşadığı şeylere rağmen hayatın döngüsüne tutunurken bazen o halkalara da tutunmak istiyor işte.

İşte ben de geçmişimi unutmamak için, bir elf olduğum günleri unutmamak için, zihnim karanlıkta kalmasın diye, zamana yenik düşmeyim diye günce tutuyorum.

38 yorum:

  1. İnsanın çevresinde görünmez halkalar olmalı... Bu paragrafa katılmamak elde değil, kalemine sağlık deep :)

    YanıtlaSil
  2. Off Tarkan'lı kısma çok güldüm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manxcat.

      rüyalar komik olabiliyor işte :)

      Sil
  3. Kamyonla eve dönüş kısmı müthişmiş :) insanın cevresindeki halkalar eveet haklısın ki bence dee ^^ o depresyonlar beni de sık sık yoklar oldu ama neyse ki dersler kafamı meşgul ediyo ^^keske leo da yüzmeyi sevse ne güzel kediymis onlar hahaha :D seviyorum günce yazilarinii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessiz gemi.

      eveet boş olunca depresyon olabiliyooo :)

      Sil
  4. Herşeyden biraz görmüşsün rüyanda:) Çocukluğuna gitmek güzel bazen,keşke hep çocuk kalsaydık diyor insan:)

    YanıtlaSil
  5. İlginç rüyaların bitmiyor. :) Alçı ustası ve Tarkan'ın dönüşüne güldüm. Çok keyifli yazıyorsun, okumak iyi geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      rüyalar evet yaa çok rüya görüyorum. not alıyorum :)

      Sil
  6. Hayat bazen dramatik baklava, hüzünlü draje :)

    YanıtlaSil
  7. Küçük küçük şeker gibi öykücüler çok tatlı:))

    YanıtlaSil
  8. Beynimi kaynattın yine Deep:)) Dramatik baklava, hüzünlü draje ne ya?:)) Depresyonlu şekerpare, panik ataklı sütlü Nuriye, ha ha ha:))

    YanıtlaSil
  9. :) Rüyalar aleminde sana özel seyir sunmuşlar bence.

    YanıtlaSil
  10. Zamana hiiiç yenik düşme ve o kalemin hep yazsın Deep
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Harika bir yazıydı :)) Gülücüklerle, hızımı alamadan, bir çırpıda okudum.

    O görünmez halkalar olmalı ve her isteyen de içeri geçememeli. Geçmenin bir bedeli olmalı, ödemeyen de fedakarlık beklememeli karşı taraftan..

    YanıtlaSil
  12. Akvaryumda balıklarla birlikte yüzen kedileri gözümün önüne getirdim. Şahane bir şey :) Rüya tabirlerine bakacağım ağlamak ne anlama geliyor merak ettim... Hayr olsun inşallah ⚘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      ağlamak olsa olsa gülmek anlamına gelir bencesiii :)

      Sil
  13. Cevşen bir ara ne popülerdi. Sen yazınca anımsadım. "Allah kimseyi kendisinden daha depresiflerle karşılaştırmasın. Amin." Evet kesinlikle amin demeli bu dileğe.....

    YanıtlaSil
  14. müfred.

    hihi çok komikmiş o da :)

    YanıtlaSil
  15. ilkay.

    eveet hiç unutma zateen :)

    YanıtlaSil
  16. Şirin rüyalar deep 😃💞

    YanıtlaSil
  17. Tarkan,rüyana mı girdi?Süper...

    YanıtlaSil
  18. Ben daha ziyade yazın sıcağında, sıcak faktöründen dolayı deprersyona giriyorum. :)

    YanıtlaSil
  19. Küçükken düşüncelerimiz ne kadar sevimliymiş😊

    YanıtlaSil
  20. Rüyalar efsaneymiş gerçekten :) İnsanın çevresindeki görünmez halkalar duvarlar, ne harika bir şey güvende ve mutlu hissettim kendimi düşününce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aytacrafts.

      blogumda rüyalarım çok var, sık görüyorum, yazarım yine bol bol :)

      Sil