15 Aralık 2022 Perşembe

KELİME OYUNU 103




Kelime Oyunumuz devam ediyor. Her hafta beş kelime veriyoruz, bu kelimelerin de içinde olduğu öykü deneme şiir benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes beş kelime verebilir.

Haftanın kelimeleri: Çember/Bariyer/Fırtına/İletişim/Uçurum/


VAİNA 22

Şifacıyı yanında hayatta kalan üç kişi ile beraber bir koruma çemberinin içinde bulduğunda hepsinin de gücü tükenmek üzereydi ve koruma çemberi de neredeyse yok olacakmış gibi görünüyordu. Şifacı elinden gelen bütün güçle bu çemberi oluşturmak için son kuvars taşlarını kullanmıştı. Taşları etraflarında bir kare oluşturacak şekilde yere bırakmış ve bariyer oluşturmaları için enerji ile beslemişti.

Peşlerinden gelip neredeyse onları yakalayacak olan yaratıklardan son anda kaçarak çocuklarla beraber bariyerin güvenli alanına girdikten sonra Lua Ingrid’in sesini dinledi ve Şifacının ellerini kendi elleri arasına aldı. Diğerleri de aslında bir etkisi olmasa bile yapabilecekleri başka hiçbir şey olmadığından onu takip edip ikisine birden tutunmuştu. Kadıncağız neredeyse bütün enerjisini kullandığı için bayılmak üzereydi.

Fırtına gittikçe kötüleşmişken etraflarında onlarca yaratık artık bariyerin tükenmesini sabırsızlıkla bekliyordu. Ingrid artık Lua’nın bedenine bağlı olsa ve onun dışında hayatta kalamasa da ruhu bir süredir epey dinlenmiş durumdaydı. Güç kazandıkça Lua ile daha kolay iletişim kurabiliyor ve kısa süre olsa da uçurumdan düştüklerinde olduğu gibi dışarı çıkıp yardım edebiliyordu. Şimdiyse güçlerini Lua aracılığı ile kullanıp şifacıya enerji veriyordu. Bu sayede kuvars taşları tekrar enerji ile dolup parlamaya ve bariyer güçlenmeye başladı. Yaratıklar gittikçe sabırsızlandığı için bariyere saldırıyorlardı. Bu darbelerin her birinin etkisini hem şifacı hem de Lua acı verici şekilde hissediyordu. Fakat Ingrid ve şifacı arasında adeta bir paratoner gibi kaldığı için Lua’nın çektiği acı bin kat daha fazla oluyordu.

Bir süre sonra yaratıkların sayısı arttıkça saldırıların şiddeti de artmış ve durum dayanılmaz bir hal almaya başlamıştı. Lua ne kendi acı dolu haykırışını ne dualarla yakaran diğerlerini ve çocukların ağlayışını işitmiyor sadece müthiş bir acı duyuyordu. Bu o kadar berbat bir hal almıştı ki bir süre nefes almadığını bile fark etmedi. En sonunda kendinden geçerken ellerini sıkı sıkıya tutan şifacı ve diğerlerinin kolları arasında yığıldı.

Bir iki saniye kıpırtısız kaldıktan sonra gözleri soğuk bir ışıkla dolu şekilde tekrar açıldı. Fakat uyanan Lua değildi. Bunu ona bakan şifacı da anlamış ve yüzünde şaşkınlık ile korku arasında bir duygu asılı kalmıştı. Lua bilincini kaybettiği için fırsat bulan Ingrid kontrolü eline almıştı. Aslında bunu yapabileceğini bile bilmiyordu. Şimdi Lua aradan çekildiği için gücünü daha kontrollü kullanabilecekti. Herkese gözlerini kapatmasını söyledi. Sonra etraflarında Ingrid’in yaydığı enerjiden müthiş bir patlama meydana geldi. Bu öyle şiddetliydi ki çevrelerini saran yaratıkların onlarcasını yakıp kavurmuş, geriye kalanları ise can havliyle avlanmayı bırakıp kaçmak zorunda kalmıştı.

Büyük bir kum fırtınası ile örtülü olmasalardı ışığın ve patlamanın şiddetini kilometrelerce öteden görenler oraya bir meteor düştüğünü sanabilirdi. Işık patlaması yavaşça kaybolurken Ingrid de kontrolü daha fazla elinde tutamadı ve o da kendinden geçti.

26 yorum:

  1. https://kagittandunyam.blogspot.com/2022/12/kucuk-bir-kesit-22-kelime-oyunu-103_15.html

    sevgili kağıttan dünyam ın yazısısı :)

    YanıtlaSil
  2. Fırtınaya rağmen, çemberini büyük bir hızla koşturarak çevirmeye devam ederken, yolda yapılan kazı çalışması öncesi kurulan bariyeri fark edememiş, bariyere çarpmamak için yolun sağ tarafındaki uçuruma doğru yuvarlanmaktan da kurtulamamıştı. Gözünü açtığında bir sedyede olduğunu fark etmekle birlikte etrafındaki görevlilerin "iletişime geçebileceğimiz bir yakınınızın telefon numarasını biliyor musun?" diye sorduklarını hayal meyal hatırlıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      güzel kurgu olmuş teşekkürleer :)

      Sil
    2. beğendiğinize sevindim.

      Sil
    3. recep altun.

      hıhım alıştınız siz de böyle kısa öykü yazmaya :)

      Sil
  3. Yaratıklar ve kum fırtınasının orta yerinde yaşanan can pazarını düşününce bir titreme geldi. Fırtına dinse sabah olsa artık. :)
    Emeğine sağlık deep :)

    YanıtlaSil
  4. Kelime oyununda verilen kelimeleri kullanarak kurguladıgınız kısa hikayelerin basında VAINA 22 gibi yer alan kodu çözemedim. Bu yorumu torunumun bana bıraktığı tabletten yaziyroum. Kurguladiginiz hikâyenizde neden yabancı isimler kullanıyorsunuz.? Tesekkur ederım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. recep altun.

      vaina koydum öykünün adını, 22 hafta önce başladım, 22 bölüm oldu, aynı öykü devam ediyor :) bütün bölümler blogumda duruyor :) yabancı isimler tesadüf sadece, ingrid yabancı isim evet alman ismi, lua ve vaina uydurma isimler :) bu öykümdeki olaylar, fantastik durumlar genelde bizim kültürümizde pek olmuyor belki ondan öyle seçmiş olabilirim :)

      Sil
    2. bilgiendirdiğiniz ve aydınlattığınız için teşekkür ederim.

      Sil
    3. recep altun.

      hıhım bişey değil :)

      Sil
  5. Ingrid bir oyunda en sevdiğim karakterlerden birinin ismi ama artık oynayamıyorum çok para istiyor :(
    Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok heyecanlı bir yerde bitmiş ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş bahar mimozası.

      eveet bakalımlım :)

      Sil
  7. Güzel ve merakta bırakan bir bitiş.

    YanıtlaSil
  8. Olaylar ve karmaşa hiç bitmiyor. İngrid ve Lua'nın işi zor. :)

    YanıtlaSil
  9. ilkay.

    eveet öyleler :) teşekkür ederiim :)

    YanıtlaSil
  10. Seriden heyecanlı bir bölüm

    YanıtlaSil
  11. Bu bölüm de çok güzelmiş:)

    YanıtlaSil