12 Ocak 2023 Perşembe

KELİME OYUNU 105


Kelime Oyunu etkinliğimiz devam ediyor. Beş kelime veriyoruz, bu beş kelimenin de içinde olduğu öykü şiir deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes beş kelime verebilir.

Haftanın kelimeleri: Dramatik/İkna/Gergin/Karizmatik/Aptal

VAİNA 23

“Hadi ama bu kadar dramatik olmana gerek yok…” Lua zihni fiziksel olarak da ikiye bölünmüş gibi tuhaf bir hisle derinlerde bir yerde onunla konuşan Ingrid ile hararetli bir tartışmanın ortasındaydı. Ama aynı zamanda uzun süreli bir uykudan uyanmak üzereydi.

Ingrid’e cevap vermek yerine surat asıp dinlemeye devam etti. Asında gerçekte derin bir uykudaki bebek kadar hareketsizdi ancak surat astığını hayal edebiliyordu. Az önce olanlar hakkında kafası karışmıştı. Yani onun için az önce olmasına rağmen gerçekte tam bir gün geçmişti. Öncelikle bedeninin kontrolünü kaybetmiş ve zihninde geriye itilmiş olması onu biraz incitmişti. Kendini sokakta aniden çırılçıplak kalmış gibi hissediyordu. Öte yandan Ingrid’i kurtarmanın kalan tek yolu onunla yer değiştirmekse buna katlanıp geride kalmayı kabul edebileceği fikri aklına takılıp kalmıştı. Bunu yapabileceğine kendini ikna etmek istiyordu.

Ingrid’in onun incinmişliğini küçük bir çocukla kıyaslayıp alaya alması ve bir erkek bedeninde neredeyse sonsuz bir ömür yaşayabileceğine dair bu cesur fikrini de ciddiye almamış olması Lua’nın gücenmesine neden olmuştu. “Senin için özgürlüğümden vazgeçmeye hazır olduğumu ifade ediyorken benimle alay etmen hoş değil.” diye cevap verdi. Aslında Ingrid onun bu kadar alınacağını düşünmemişti. Zihninde bir kişilik daha yer açıyor olmak Lua’yı hassas ve gergin birine dönüştürmüş olabilirdi. Üstelik ikisi de aynı zihni paylaşıyor olduğu için kafalarından geçen her sesten haberleri vardı ve bu da epey yorucu olabiliyordu. Mahremiyet diye bir şey kalmamıştı.

Lua onun düşüncesine karşılık “Gergin değilim ben.” diye cevap verirken öyle olup olmadığını da düşünüyordu. Ingrid “Birimizin içeride diğerinin dışarıda olmasının ikimize de faydası olmuyor biliyorsun ki. O yüzden eğer kahramanım olmak istiyorsan uzun ve zorlu yolu takip edip bedenimi geri almanın bir yolunu bulmalısın. Böylece gözlerinin gerçek rengini görebilirim çünkü burada kendini sürekli olmadık şekilde hayal ediyorsun. Tanrı aşkına şu fosforlu yeşil renkle gerçekten karizmatik olduğunu mu sanıyorsun?” derken en sonunda yeniden alaya alıp gülmeden edememişti.

Lua bu renk gözlerle onu etkilediğini düşünüyordu. Sonra onu gerçekten kurtardığı zaman gerçek bir öpücüğü de hak edebileceğini düşündü. İşte bu uyanıp yola devam etmesi gerektiğini hatırlamasını sağlamıştı. Ingrid onun düşüncelerini şaşkınlıkla takip ediyordu. Utandığı için zihninde bile olsa yüzünün kıpkırmızı olduğundan emindi. “Neler düşündüğünü duyabiliyorum farkında mısın?” diye araya girip onu kendine getirdi. “En iyisi biraz dinlenmek için biraz daha derinlere çekilmeliyim. Böylece aklın biraz başına gelir.” dedikten sonra Lua’yı daha fazla dinlemeden bilinçaltında saklandı. Lua yüzünde aptal bir gülümseme ile gözlerini açtı ve yine nasıl bir yere ve hangi tür sorunların içine sürüklendiğini merak ederek uyandı.

17 yorum:

  1. yaa deep süpersin
    nasıl güzel fikirlerin var blogları canlandıran kadın seni tebrik ediyorum
    "Dramatik bir İkna kabiliyeti vardı Osman'ın arada Gergin olsa da Karizmatik bir Aptaldı Osman :)))"
    Nasıl oldu kelimelerle cümle oluşturdum Hocam:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İngrid'in uykuya dalmaya karar vermesi bence de iyi fikir. :))
    Düşüncelerin bir başkası tarafından bilinmesi her yiğidin kaldırabileceği bir şey olmasa gerek. Çok zor bir durum. Lua'nın hissettiklerini anlayabiliyorum.
    Bir ara hikayeyi bıraktığını düşünmüştüm. Devam etmene sevindim deep, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      yok bitmez bu hikaye yakında :)

      Sil
  3. İsimler tanıdık diye düşünürken yorumları gördüm. Devam hikayesi sanırım. Unutmuşum çoğu şeyi. Baştan bir başlayıp hepsini okumak lazım Kelime Oyunu yazılarının. Neyse ki bilgisayarım normal bir oturuş pozisyonunda kullanılabilecek hale geldi bu hafta. Ellerine sağlık çok tatlı bir bölümdü. Yeşili çok seven biri olarak Lua ile ben de içerledim bu söze. :D
    Aradan kaynak yapıp ben de yazsam mı yeniden Kelime Oyunu yazılarını diyorum. Kabul ediliyor mu böyle kaçak giriş yapınca? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bonheur.

      yaz tabii. bilgisayar oley sevindim :)

      Sil
  4. Sevimli bir ikili oldular bence, iyi anlaşıyorlar. Pek çok zorluğu da aştılar. Kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  5. bu hikayelerden güzel bir kitap çıkar bence :) görsel harikaymış :)

    YanıtlaSil
  6. beyin yakan bir bölüm olmuş bu :D

    YanıtlaSil
  7. ilkay.

    işallah maşallah :)

    YanıtlaSil
  8. https://kagittandunyam.blogspot.com/2023/01/kucuk-bir-kesit-24-kelime-oyunu-105.html

    sevgili ilkay ın yazısısı :)

    YanıtlaSil
  9. https://murekkeplehayaller.blogspot.com/2023/01/kelime-oyunu-105.html

    sevgili bonheur ün yazısısı :)

    YanıtlaSil