4 Mayıs 2021 Salı

KAN BANKASI

 


Instagram Story’lerde birisinin bir yakınımız için acil kana ihtiyaç var diye notunu okuyunca kafamda şimşek çaktı, yıldırım düştü, yıldırıma en son birkaç yüzyıl önce yakından şahit olmuştum, Bay Rochester, Thornfield şatosunun bahçesinde Jane Eyre’den sonsuza kadar sevgi sözü alırken yıldırım düşmüştü kestane ağacına ve ikiye ayrılmıştı, ağaç tabii, o zamanlar şatoya davetliler geldiğinde kiralanıp getirilen hizmetçilerdendim, camdan izlemiştim bu dramı. Rochester’in deli karısı Bertha da kulede zincirli olduğu odanın penceresinden bakıyordu. Ah mazi, yüzyıllar da su gibi akıp gidiyor.

Kanın lazım olduğu Şişli Etfal’a koştum hemen, fırsat ayağıma gelmişti, koştum diyorum, çünkü uçmak göze batabiliyor, normal kalabalık olsa göze batmayabilirim de tam kapanma günlerinde yollarda fazla insan yokken uçarsam fark edilirim, üstelik pandemi dönemi, herkes uzaylı zombi beklentisinde artık, virüsler geldi, alyenler kaldı bir gelmedik, yani şimdi bilseler ne zamandır aralarında yaşayan bir vampir var, dikkat çekmenin zamanı değil. Bu pandemi de bana iyi gelmedi. Bir kere, sokaktaki insanlar azaldı, işler kesat, virüs de var, yani virüslü kan içmeyi hangi vampir ister ki? Evlerde yaşlı teyzeler amcalar var, onların kanı öksürtüyor, eh gençler işyerlerinde, dikkat çekmeden gidip ısırmak zor, en tatlı kanı olan çocuklar da evde, onları ısırmak için önce annelerini, halalarını filan ısırmak lazım. O kadar kişiyi de ısıramam yani, diyetteyim.

Etfal’e gittim, hemşire kılığında, acilden girdim, genç bir oğlan gördüm, yatıyor, elini duvara vurmuş, sevgilisi onu üzünce kıza vuracağına duvara vurmuş, sevgilisi de acile getirmiş, ortalık kalabalık. Sonra Covid aşısı kuyruğu gördüm, ya dedim ne komik olur, acaba ben de aşı mı olsam, aşı sıram çoktan geldi nasıl olsa en az bin yaşındayım, Romen Diyojen’in diyetisyeni olduğumu hatırlıyorum, o zaman ona demiştim, Malazgirt köftesi iyi gelmez sana.

Acil kan aranıyor ilanı işime yaramadı, kana ihtiyacı olan da kan verenler de bayat kana sahiptiler, aman aman son kullanma tarihi geçen gıdalar gibi, midem bozulmasın, olmadı, kana bağımlı olmak da zor, yani uzun yaşamak cazip geliyor insana şey vampire ama bunun için de hep kan bulmak gerekiyor, buzluğa kan atmalı, önce kan bulmalı tabii, şöyle kanlı canlı insanlar, kırmızı kırmızı, domates renkli, karpuz gibi büyük ve sulu kanlı, İran karpuzu gibi insanlar, ısır ısır bitmez, bir de sivrisinekler var bizim sektörde, neyse ki onları pek göremiyorum, minikler onlar. Ya bu kan işi zorluyor beni. Bazen diyorum çekip gideyim bu diyardan, belki bol kanlı gezegenler vardır, su yerine kan akıyordur musluklardan. Vampir hayali.

Kan bankası kartım da var, kan kredisi, MasterKan, Kankart almadım çünkü isminde kart var, KanTaze olsun, ne o konserve kan gibi, onların içinde kimyasallar vardır, MasterKan iyi, lazım oluyor bazen. ATM’ler var, ortak ATM, yani insanlar da kuyruğa giriyor, gece iyi oluyor, geç saatte paraya ihtiyacı olan birileri ATM’ye gelince bir ısırıkla iki insan vuruyor gibi oluyor, hem para çekeni ısırıyorum, hem de ATM musluğundan kan geliyor. Neyse ki kan tutmuyor, yani kan tutan vampir olmak şanssızlık olmalı. Kan bankası kanları iyi oluyor, bunları nasıl topluyorlar bilmiyorum. Ama hep tazeler. Kızılay Kan Bağışı taşıtları var, onlar da iyi zaten, çok susayınca giriyorum gece içlerine, oh valla ziyafet gibi, Halil İbrahim sofrası oluyor, hehe, bak bu içtiğim Halil’in kanı bu da İbrahim’in olmalı.

Sürekli farklı insanlardan kan içen bir vampirin kan grubu ne olabilir ki? Bence insanlık çocukluk aşısı bulsun, herkes aşı olsun, çocuk kalsın, ben de çocuk kanı içeyim ki hep genç kalayım. Yaşasın insanların içindeki çocuklar, bulun o çocuğu, getirin bana!

36 yorum:

  1. İlginç bir öykü olmuş. Gülümseyerek okudum. Vampir hikayeleri ilgimi çekmiştir hep. :) Bu vampir de çok uyanık, keyfine düşkünmüş. Tabii taze kana kim hayır diyebilir? :))

    YanıtlaSil
  2. La havle vela kuvvete! Reis yeter artık kapatma şu kızı evde artık. Bak ne hale geldi, kendini vampir zannediyor. Yani Reis, diyorum ki senin tahtını sallıyor bak, dikkat et bu kıza:)))

    YanıtlaSil
  3. hahahaha naptın seeen naptııın gülmekten zor okuduuum :D gülmem ağrıdııı :D oleeey yaa işte vampir hikayesi yaa devam etsene buna noluuuur noluur devamı olsuun ya çok komiik :D

    YanıtlaSil
  4. Alemsin Deep:) Sayende ilk defa bir vampir hikayesi okudum :)

    YanıtlaSil
  5. Çok eğlenceli olmuş bu hikaye, emeklerine sağlık Deep abla :)

    21. yy Korona dönemi vampirlerinin gözünden hayat böyle bir şeymiş demekki :)

    Kan piyasası kirlendi bu süreçte, her önümüze çıkan virüslü. Bir de hemen hemen herkes maskeli artık, ısırmak da zorlaşmıştır iyice. Maskesizler desen yüksek ihtimalle pozitif olmalılar. İşiniz zor, kolaylıklar diliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük hanım.

      valla deme yaa kardiş :)

      Sil
  6. Cocukluk degil de genclik asisi hakikaten iyi olur 23 27 yas arasi olacaksin en fazla goruntu hep oyle:))

    YanıtlaSil
  7. Güle güle okudum:)
    Çok yaratıcısın Deep, yazdığın her yazı çok güzel:)

    YanıtlaSil
  8. ilk başta okurken güldüm. sonra o kadar çok kan kelimesi geçti ki midem bulandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyma nil.

      o zaman sen bir vampir olamazsın, tüh yazık :)

      Sil
  9. Ay ben çok güldüm buna. 😂

    YanıtlaSil
  10. tüylerim ürperdi benim ama :(

    YanıtlaSil
  11. bu öyküyü geliştir bence çok iyi konu :-))

    YanıtlaSil
  12. Okumaya başlarken hiç beklemiyordum böyle bir şey :) En sevdiğim vampirler :)

    YanıtlaSil
  13. Okuduğum en iyi ve en gerçekçi vampir hikâyesi olabilir :D

    YanıtlaSil
  14. Evet bak sevdim bunu; insanlık çocukluk aşısı olsun kesinlikle...

    YanıtlaSil
  15. müfred.

    aa zile mi basıyolar, yani oyun olsun diye mi :)

    YanıtlaSil
  16. ilkay.

    yaşasın vampirleer :)

    YanıtlaSil
  17. Anneeee, korktum beeenn 😳😰

    YanıtlaSil
  18. İlk kez bir vampir öyküsünü severek okudum. Mizah uçuyor, alkışlar alkışlar alkışlar :)

    YanıtlaSil
  19. çok iyiydi hele Jane Eyre'a bayıldım:)

    YanıtlaSil