20 Mayıs 2021 Perşembe

KOMPLO TEORİLERİ

 




İnsanlar ve bilim adamları sürekli olarak teoriler, komplo teorileri ortaya atıyorlar.

Zaman evrende hep aynı. İnsanların geleceği görme olanağı yok gibi. Ama geçmiş görülebiliyor.

Uzaya çıkan uydular zamanı farklı algıladığı için dünyanın geçmişini görebiliyorlarmış. Dünyanın geçmişine ait fotoğraflar çekilmesi olasılığı artık var. Belki 50-100 yıl sonra örneğin İsa’nın çarmıha gerilişini bir film gibi izleyebileceğiz. Ama paralel evren hayal gibi gözüküyor.

Güneş ve dünyanın duruş açıları da önemli. Güneşte ufak bir yer değişikliği olsa belki dünya kavrulabilir ve hiç canlı kalmayabilir. Veya sular kutuplarda toplanıp sonra yayılarak bütün dünyayı su altında bırakabilir.

Böyle bir durum gerçekleşse insanlık yine mağara dönemine dönebilir, kurtulanlar yoluyla, şimdiki uygarlıklar bir süre sonra belki bir iki nesil sonra tamamen unutulabilir. Yani insan yine en baştan, sıfırdan başlayabilir. Veya güneş rüzgarı var. Güneşten kopan parçacıkların dünyaya düşmesi.

Alien’ler, yani uzaydan gelenler. Düşünürsek geçmişte gerçekten de alien’ler olabilir. Bu mümkün gibi. Ama bu ailen’ler aslında insan olabilirler. Belki, biraz değişmiş, farklılaşmış insanlardır. Yani uzaydan gelmemiş de bu dünyada yetişmiş de olabilirler. Özel özellikleri olan insanlar. Geçmiş görenler, şifa dağıtanlar gibi.

Yani insan isterse birçok teori üretebilir. En ilginç teorilerden biri de geçmişte daha ileri uygarlıkların yaşamış olması. Bu da olabilir belki. Çok olası görünmese de.

29 yorum:

  1. Ben geçmişte çok ileri uygarlıkları yaşamış olduğu fikrini akla yakın buluyorum.
    Diğerleri de olmayacak şeyler değil. Bazı şeyler pamuk ipliğine bağlı gibi geliyor.Düzen olağanüstü kurulmuş.

    YanıtlaSil
  2. Komplo teorileri geliştirilebilir mantıklı olduğu sürece. Uyduların zaman algısının farklı olması açıklanabilir. Zira belli bir hızın üzerinde zamanın daha yavaş aktığı teorik olarak kabul gören bir gerçek. Ancak İsa'nın çarmıha gerilişini görmek sanırım mümkün değil. Ama bugünü geçmişte görebiliriz belki. Zira İsa'nın döneminde uydu kayıt alamıyordu:) Diğer bir husus İsa'nın çarmıha geriliş hikayeleri de insana bir yarar sağlamaz zaten. Bir de komplo teorilerini geleceğe ilişkin kurmak lazım, geçmişe dair komplo teorileri de istediğin tarafa çekiştirilebilir zaten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaystros tyrha.

      geleceğe yönelik yapmak zor yaa :)

      Sil
  3. Bu ara teorilerden bıktık bıktık. Olan olacak zaten, olumsuz düşüncelerden usandım. Biraz da iyi şeyler olacağı düşünülse. Hani bir umut:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klio.

      evey evey yaa iyi şeyler olsun artık :)

      Sil
  4. Her şey mümkün olabilir Deep :))

    YanıtlaSil
  5. Amerikan filmleri gibi oldu :-) Mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
  6. Dediğin gibi her türlü teori uydurulabilir ama içlerince çok güzel olanlar var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanat penceresinden.

      yaşasın teoriler :)

      Sil
  7. Valla dünyada her şey olabilir. Bilmediğimiz çok fazla şey var. Uzaylılar gelmiştir, gelecektir. Belki geliyordur biz anlayamıyoruzdur. Geçmiş görülebilir, geleceği de belki öldükten sonra filan görürüz. Bilemiyorum, her şey olabilir gibi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedi mırıltısı.

      ha haa öyle mi diyorsuuun :)

      Sil
  8. Komplo teorilerini pek sevdiğim söylenemez, çoğunu iç karartıcı buluyorum. 🤔

    YanıtlaSil
  9. O bebeği oraya nasıl çıkardın Deep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşamdan yazılar.

      biraz spor yapsın yaa :)

      Sil
  10. Tam benlik bir konu:))"buralar hep kompile teoriydi":)))

    YanıtlaSil
  11. Bence dünya yıkılıp yıkılıp tekrar yenileniyor.Hangi varlıklar, nasıl uygarlıklar yaşadı kim bilir...

    YanıtlaSil
  12. müfred.

    hımm doğrudur tabii o zaman :)

    YanıtlaSil
  13. müfred.

    hatırlarııım :)

    YanıtlaSil
  14. Komplo üstüne komplo üretiyorlar ahh şu teorileri üretip piyasaya sürenleri bir yakalayabilsek…

    YanıtlaSil
  15. hımm bence de geleceği görmek mümkün değil çünkü henüz gelecek yok ortada bence geçmişi sadece iz olarak görebiliriz ama değişemez yani geçmişe gitmek gibi değil görmek belki mümkün olur şuan gökyüzünde aslında ölmüş olan yıldızları gördüğümüz gibi yani çünkü zaman sadece aklımızın mantık aradığı için bulduğu bir açıklama. zaman sadece bir şeylerin sıralaması o kadar. mesela bir yaşımda şu zamndaydım yüz yaşında şu zamanda olacağım demek aslında saçma bu sadece sıralama yani bizim üzerimizden zaman geçmiyor sadece hücrelerimiz bölünüyor çoğalıyor işe yaramayan hücreler eskiyor yaşlanma da sadece bu yani :D

    YanıtlaSil