18 Ağustos 2022 Perşembe

KELİME OYUNU 90





Kelime Oyunumuz devam ediyor. Her hafta 5 kelime veriyoruz. Bu kelimelerin de içinde olduğu öykü şiir deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes 5 kelime verebilir, yazı da yazabilir.

Haftanın Kelimeleri: Realist/Hayalperest/Seyyah/Rüya/Enerji


VAİNA (Özet)

Lua Fria sıradan ve meraklı bir insan. Astronomi ve haritacılık üzerine seçkin öğretmenlerden iyi bir eğitim aldıktan sonra kehanetler ve efsanelere merak sarıp dünyanın çeşitli bölgelerine ilginç seyahatler planlayarak kendi katrasını aramaya başladı. Her insanın bir katrası olduğu düşünülüyordu ve katra insanın tecrübeleri sayesinde yeniden keşfedeceği ve aslında dünyaya gelme sebebiydi. Bir insan katrasını bulduğunda yaşamının anlamına ulaşır ve hayatını buna göre düzenleyerek anlamlı bir ömür sürebilirdi. Lua henüz katraya ulaşamamıştı. Bu nedenle ilginç hikayeler ve maceralar peşinde koşmaya devam ediyordu. Annesi katrasını öğretmen olduğu zaman bulduğuna inanıyordu ve Lua doğduğu zaman da ikinci bir katraya sahip olduğunu söylemişti. Babası katraya inanmazdı daha realist olduğunu düşünürdü. Buna rağmen annesinin hayalperest yanıyla eksik olan kısmını bulduğunu söylerdi. Yani katraya inananlar gibi inanmayanlar da vardı. Ama inananlara göre diğerleri aslında katraya sahip olsalar da farkına varamıyordu.

Lua için belki de dünyayı dolaşıp farklı şeyler öğrenmek ve bir seyyah olmak hayatının amacı olabilirdi. Yine de eksik bir şeyler olduğunu hep hissediyordu. İşte böyle gezintilerinden birinde işittiği bir efsane onu dünyanın unutulmuş bir bölgesinde yüzyıllardır insan eli değmemiş bir ormana getirdi. Ve Vaina ile karşılaşması böyle oldu tabi Ingrid ile de. Ingrid’e aşık olduğu kesindi düşünceleri bir anda onunla dolup taşmıştı ve sebep olduğu felaket yüreğini kederle dolduruyordu. Yine de kafası öyle karışıktı ki yaşadığı her şeyin bir rüya olabileceğine inanmıştı. Belki bir yerden düşüp feci şekilde yaralanmış ve her şeyi kafasından uydurmuştu. Belki de yaşadığı şeylerin korkunç yüzü bir rüya olarak düşünmeye ve kolaya kaçmaya itiyordu onu.

Vaina kara büyüde ustalaşmış bir cadıydı ve cadıların en lanetli yeteneğine ulaşıp bir yıldız çobanı olmuştu. Yıldızların yaşam gücünü çalarak istediği yönde bu gücü kullanabiliyordu. Yaşayan her şeyin enerjisini kullanmayı öğrenmiş ve hayat enerjilerini çalarak yüzyıllar boyunca hayatta kalmayı öğrenmişti. Pek çok felakete sebep olmuş krallıkların kurulup yıkılmasında görev almış ve güçlendikçe daha kötü bir hal almıştı. Kendi türü bile ondan korkardı. Bu yüzden Moira’ların soyundan gelen Güneş ülkesinin seçkinleri peşine avcıları göndermiş ve kontrol edilemez boyuta gelmeden önce onu yakalayıp hapsetmişlerdi. Bulunduğu yer bu zamana kadar bariyerlerle korunmuş ve gizlenmişti. Güneş insanları Moira soyundan gelmiş olsalar da kader üzerinde hakları yoktu, bu yüzden onu hapsetmekten başka bir ceza bulamadılar. Üstelik her türlü yaşamı korumak için yeminlilerdi. Bir gün Vaina’nin kaçabileceğine ihtimal vermiş olsalardı belki bir kez daha düşünebilirlerdi.

Ingrid Güneş ülkesindendi. Üstelik bir avcı olarak yetiştirilmişti. Şifa gücü de vardı ve avcılara bahşedildiği şekilde ruh gücüyle açığa çıkartabildiği kanatlara sahipti. Henüz yeni sayılırdı ve en düşük rütbeye sahipti. Yine de ona verilen bölgelerde tek başına göreve gidebiliyordu. Bazen vardiyasını kontrol eden ve dinlenmesi için yer değiştirebildiği kişiler de olurdu. Vaina için geldiği görevde başarısız olmayı beklememişti. Olanlar için başta Lua’yı suçlasa da aslında hepsinin kendi başarısızlığı olduğunu düşünüyordu. Bariyerleri daha güçlü tutmuş olsaydı Lua içeriye giremez ve cadıyı asla bulmamış olurdu. Şimdi halkını uyaramadığı ve ruhu hapsolduğu için büyük bir felaketin eşiğinde olmalarından tamamen kendisi sorumluydu ve kıyametin eşiğinde olabilirlerdi. Vaina’nın uyuduğu sırada güçten düştüğünü biliyordu ama eskisi kadar güçlenmesi hiç zor olmayacaktı. Bir an önce ruhunu Lua’dan kurtarmanın ve geri dönmenin bir yolunu bulmalıydı, tabii öyle bir yol varsa.

(devam edecek/bu bölüm şimdiye dek olanların bir özeti niteliğinde)

17 yorum:

  1. Özet ama hikayenin genel hatlarını belirginleştiren detaylara sahip. Sevdim bu özeti. Lua ve Ingridle ilgili bazı taşlar yerine oturdu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film gündemi.

      evet bir özetlesem açıklasam iyi olur dedim ben de :)

      Sil
  2. Özet iyi oldu Deepcim, eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Selam Deep! Uzun zaman sonra bloga yazı yazmaya gelince hemen sana da uğradım :) Daha önce böyle oyunlara, sohbetlere vs hiç katılamadım, bakalım bundan sonra katılabilirim belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğa çeşnicisi.

      hadi işallah hayırlısı :)

      Sil
  4. Karakterleri daha yakından tanımış olduk bu bölümde teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aytacrafts.

      heey sen geçen demiştin biraz kafam karıştı gibi demiştin de ondan özet yazdıım :)

      Sil
  5. Evet iyi oldu bu bölüm yerli yerine oturdu şuan, yorumum spama düşmüş dimi :)

    YanıtlaSil
  6. Ooo özet güzel olmuş, aydınlatıcı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet.

      eveeet hıhıms :) bir toparladım :)

      Sil
  7. Kelimeler çok güzel.Özet de başarılı olmuş:)

    YanıtlaSil
  8. Ay tüm hafta yeni bölüm için beklersin ya bir diziyi ama önce ki haftayı tekrar eder. Onun gibi hissettirdi bir an:) Ama fazla vaktim olmadığı için okumaya çalışıyorum senin yazılarını, kafamda toplamama yardımcı oldu bu da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zeyenp c.

      evet yaa arkadaşlarımız karıştırmasın diye bir özet geçtiim hihihi :)

      Sil