26 Ağustos 2022 Cuma

KELİME OYUNU 91




Kelime Oyunumuz devam ediyor. Her hafta beş kelime veriyoruz ve bu kelimelerin de içinde olduğu öykü şiir deneme benzeri bir yazı yazıyoruz. Herkes yazabilir, herkes beş kelime verebilir.

Haftanın Kelimeleri: Işık/Yansıma/Mavi/Adım/Bilinçaltı


VAİNA 10

Lua Fria

Işık sütununa ulaştığında bunun çok yukarılarda belirsiz bir noktadan başlayıp aşağı doğru indiğini ve yaklaşık bir buçuk metre çapında dairesel bir ışık huzmesi olduğunu gördü. Fakat ışık aynı zamanda sanki bir su yüzeyine benziyor ve garip görüntüler yansıtıyordu. Mavi çimenler ışığın olduğu kısımda yeşile dönüşüyordu. İçinden bir ses ışığın altına girmesini söylüyordu. Sanki orada onu çağıran bir şey var gibiydi. Sonra orda kendi yansımasını gördü. Ona doğru uzanıyordu. Ama bu yansıma kendi kendine hareket ediyor gibiydi. Ondan bağımsızdı. O zaman bu nasıl bir yansıma olabilirdi. Bir anda içini hem korku hem de müthiş bir merak sardı. Tıpkı yansıma gibi o da ona doğru uzandı. Dokunabilirse gerçekten bir yansıma mı yoksa başka bir şey mi olduğunu anlayabilir diye düşünmüştü.

Tam ona dokunacağı sırada Ingrid’in bağırışını işitti. Ve durdu. Ona doğru koşan Ingrid’in sesi boşlukta yankılanıyordu. “Sakın ona dokunma yoksa burada kapana kısılırsın!” Lua ne dediğini anlamasa da onu gördüğüne sevinmişti. Tam da hayalindeki gibi ışıklar saçarak ona doğru koşuyor oluşu inanılmazdı. Ne ara ondan bu kadar etkilendiğini gerçekten anlamıyordu ama kalbi bu periye vurulmuştu orası kesindi. Öte yandan bir hayale tutulduğu gerçeği can yakıcıydı. Burada kalma fikri bir yandan iyi olsa da her şeyin hayal olması düşüncesi pek iyi değildi. Artık uyanmak istediğini düşündü. Ingrid’in hayal olması kalbini kırıyordu. O böyle tuhaf düşünce yığınına gömülmüş ve boş boş bakarken Ingrid oradan uzaklaşması için beyhude bağırıp ona yaklaşmaya devam ediyordu.

En sonunda Lua’ya ulaşıp onu bir iki adım beriye çekti. Ve nefesini toparlarken ona tutunmaya devam etti. Hızlıca ona bu ışığın bir bilinçaltı tuzağı olduğunu anlatmaya çalıştı. Eğer ona kapılırsa hiç uyanamayabilirdi. Böyle bir tuzağı atlatacak güçte kimse olmamıştı. Ingrid açıklama yapıp onu kafasındaki düşünce yumağından çekmeye çalışırken bebek yıldız bir anda Ingrid’i bacağından ısırdı. Kurbanı elinden aldığı için ona çok öfkelenmişti ve bir anda tatlı bir bebek yıldız görünümünden çıkıp gümüşi rengini korkunç bir kızıla çevirmiş ve dişlerini kızın kemiğine kadar geçirmişti. Ingrid acıyla bağırıp ondan kurtulmaya çalıştı. Bu sırada dengesini kaybedip ışık huzmesine doğru düşmeye başladı. Lua onun çığlıklarıyla düşünce bulutundan bir anda kurtuldu. Her şey yine çok hızlı gerçekleşiyordu. Lua Ingrid’i yakalayıp ışığa düşmesini engellerken bebek yıldıza bir tekme attı. Yıldız bir anda sanki bir balon gibi patlayıp toza dönüştü ve karanlıkta sönerek kayboldu. Ingrid ayakta duramadığı için ikisi de oldukları yere çöküp kaldı.

(devam edecek)

https://www.youtube.com/watch?v=C2cclsqDg00

Not: Bölüm için müzik bakınırken, nette Erasmus adlı bir grubun Lua Fria adlı şarkısına rastlamak sürpriz oldu.

Genelde bu hikaye için uygun müzik halen şu şarkılar;

https://www.youtube.com/watch?v=xmgus7BZ_0I

9 yorum:

  1. Bebek yıldız ne fenaymış. İngrid'in de çekmediği kalmadı, yazık. Lua da onu kaybetmek istemez, keyifli bir bölümdü. :)

    YanıtlaSil
  2. ilkay.

    eveeey aksiyon, saool :)

    YanıtlaSil
  3. Bebek yıldızın içinden bir canavar çıkacağını hiç düşünmemiştim

    YanıtlaSil
  4. 92 sayılı bölümde yabancılık hissedince 91'e geldim. Tatil telaşından kaçırmışım bölümü. Ignrid'i hayal olarak düşünmüştüm ama canı yandı!

    YanıtlaSil
  5. Ben de bebek yıldızdan bir canavar çıkacağını düşünmemiştim. Şaşırttın :)

    YanıtlaSil